تولید برق این بار زیر چرخ خودروها
به گزارش تاسیسات نیوز، جنگ جهانی دوم با نام نرماندی گره خورده است . نُرماندی یا نورماندی به منطقهای جغرافیایی واقع در شمالغربی فرانسه میگویند. این منطقه در سال ۹۱۱ میلادی توسط شارلِ ساده پادشاه فرانک باختری به وایکینگهای نروژی که آنان را «نُرمان» مینامیدند بهصورت دوکنشین بخشیده شد تا از یورشهای همیشگی آنها به خاک فرانسه جلوگیری شود. به این ترتیب این منطقه را نرماندی نامیدند. نرماندی در طول تاریخ به یکی از قدرتمندترین دوکنشینهای اروپا تبدیل شد و قدرت دوک نورماندی با قدرت پادشاه فرانسه برابری میکرد.
حالا این شهر کوچک نخستین خیابانی است که با پنلهای خورشیدی فرش شده است و برق تولید میکند.
پنلهای خورشیدی پیشرفت زیادی کردهاند اما نه به آن اندازه که جای نفت و دیگر سوختهای فسیلی را در جهان پر کنند. میزان پیشرفت این تکنولوژی برای تولید برق از نور خورشید به قدری است که بتواند یک خیابان را برای روشنایی خودکفا کند.
خیابانی در شهر کوچک «تورو ائو پز» (Tourouvre-au-Perche) در نورماندی فرانسه مسافتی معادل یک کیلومتر را با موزاییکهای خورشیدی فرش کرد تا از این پس انرژی برق مورد نیاز برای روشنایی این معبر، از خودش تأمین شود. این فرشهای خورشیدی با پوششی از یک رزین کاملا شفاف پوشیده شده تا در مقابل وزن و ضربات خودروهای عبوری مقاوم باشد.
از آن جایی که این پنلها مانند نیروگاههای معمول خورشیدی، زاویه تصحیح برای تابش عمودی ندارند و روی سطح زمین پهن شدهاند، بازدهی کمتری نسبت به سلولهای معمولی خواهند داشت اما شرکتی که این قرارداد را انجام داده است، فکرهایی برای جبران این کاهش دارد که منتشر نکرده است.
انجام این پروژه 5/2 میلیون دلار هزینه داشت و طی آن 30 هزار موزاییک خورشیدی در جاده نصب شد. سگولن رویال، وزیر محیط زیست فرانسه، در مراسم افتتاح این جاده اعلام کرد که به زودی هزار کیلومتر از جادههایش را با موزاییکهای مشابه میپوشاند تا در تأمین انرژی این جادهها به خودکفایی برسد.
قیمت نفت خام، آلایندگی زیستی و پیشرفت بازدهی و تکنولوژی سلولهای خورشیدی، از جمله انگیزههایی هستند که فرانسه را به سوی سرمایهگذاریهای اینچنینی سوق داده است.
انتهای خبر