تولید برق از حرکت جریان گاز

به گزارش تاسیسات نیوز، کارشناسان شرکت گاز استان زنجان برای نخستین بار در سطح کشور موفق به تولید برق از حرکت جریان گاز شدند.




تیمی سه نفره از کارشناسان شرکت گاز استان زنجان اقدام به تولید برق از جریان حرکت گاز کردند و این تولید خود را با نام طرح ‘سوما’ در ایران به ثبت رساندند.





این گروه درصدد بودند در تولید برق از جریان حرکت گاز بدون وابستگی به قطعات خارجی و با کمترین هزینه این تولید را به سرانجام برسانند که با تلاش های پس از گذشت بیش از 2 ساله این تیم به هدف خود نائل شد.





رییس اندازه گیری و توزیع گاز شرکت گاز استان زنجان در این باره گفت: با همکاری سه نفره توانستیم پس از گذشت بیش از 2 سال، دستگاه کوپلینگ مغناطیسی در ایستگاه های گازی به منظور تولید برق را تولید کنیم.





علی رضائی یادآورشد: گاز طبیعی به عنوان یک منبع انرژی تمیز و اصلی از طریق خطوط انتقال گاز فشار قوی برای ارسال به نقاط مصرف به ایستگاه های تقلیل فشار انتقال می یابد دراین ایستگاه ها جهت راه اندازی هیتر،(ادورایزر) بودارکننده، روشنایی ایستگاه و انجام تعمیرات نیاز به برق، بسیار ضروری است.





وی ادامه داد: با توجه به اینکه ایستگاه های تقلیل فشار در نقاط دور از شهرها واقع شده اند عملیات برق رسانی به این ایستگاه ها به هزینه و زمان زیادی نیاز دارد که در بعضی موارد ایستگاه ها در مکان های فاقد شبکه برق قرار می گیرند که امکان برق رسانی وجود ندارد.





رئیس اندازه گیری و توزیع گاز شرکت گاز استان زنجان گفت: در این نوآوری دستگاهی با استفاده از تکنیک کوپلینگ مغناطیسی طراحی و ساخته شده که می تواند از طریق فرآیند تقلیل فشار و عبور مداوم جریان گاز حین کاهش فشار بدون دستکاری در فرآیند و مراحل تقلیل فشار گاز، انرژی الکتریکی تولید کند.





رضائی خاطرنشان کرد: همه قطعات این دستگاه متناسب با شرایط ایستگاه تقلیل فشار با در نظر گرفتن موارد ایمنی و جنبه اقتصادی آن در ایران طراحی شده و در یکی از این ایستگاه ها نصب و تست شده است.




سوما ‘روشنایی’ ثبت اختراع شد

 

رییس ابزار دقیق شرکت گاز استان زنجان نیز یکی از اعضای گروه سه نفره در تولید برق از حرکت جریان گاز است که می گوید: برای تولید برق از ایستگاه های گازی شاید روش های مختلفی از قبیل استفاده از توربین انبساطی یا پانل های خورشیدی پیشنهاد شده است.





فرزاد رضایی اظهارکرد: به طور عملی در ایران به دلیل وجود تحریم ها در گذشته واردات قطعات و تجهیزات مکانیکی و از طرفی دیگر نبود طراح در زمینه طراحی پره های توربین استفاده از این پانل ها امکانپذیر نیست.






وی با بیان اینکه در برخی از جاها از پانل های خورشیدی به صورت پایلوت استفاده شده است، افزود: و به نتیجه رسیده اند که جنبه اقتصادی ندارد و لذا در واقعیت هیچ روش و تجهیزی در ایستگاه های تقلیل فشار گاز بکار برده نمی شود و همچنان برای روشنایی ایستگاه از برق شبکه سراسری با هزینه های گزاف استفاده می شود.





رییس ابزار دقیق شرکت گاز استان زنجان گفت: در این نوآوری با استفاده از تکنیک کوپلینگ مغناطیسی هیچ گونه محدودیتی در نحوه ساخت و عملکرد دستگاه با توجه به تحریم وجود ندارد و حتی می توان آن را در زمینه های دیگری با کمترین هزینه ها نیز گسترش داد.





به گفته عباسی، نحوه بارگذاری مگنت ها بر روی حلقه های کوپلینگ و عبور گاز با حفظ موارد ایمنی از محفظه تعبیه شده مهمترین مقوله ای است در این روش بسیار حائز اهمیت به شمار می رود که همه این موارد در طرح اختراعی دیده شده است.




وی به اهداف تولید برق از حرکت جریان گاز اشاره کرد و افزود: باتوجه به نیاز اساسی ایستگاه های تقلیل فشار گاز به برق به منظور راه اندازی هیت، ادورایزر(بودارکننده)، روشنایی ایستگاه و انجام تعمیرات، برق رسانی بسیار ضروری است.





رئیس ابزار دقیق شرکت گاز استان زنجان گفت: تاکنون برای برق رسانی به ایستگاه های گازی از طریق برق شبکه سراسری اقدام شده که اجرای این طرح ها، به دلیل دوری مسافت ایستگاه ها از محدوده شهری و احداث شبکه های انتقال نیرو علاوه بر آثار زیان بار زیست محیطی، اقتصادی و فرهنگی بسیار پرهزینه است.





عباسی تاکید کرد: در بعضی موارد امکان برق رسانی وجود ندارد و با توجه به اینکه گاز به عنوان یک انرژی پاک بسیار مهم است و درقرن اخیر تلاش های زیادی برای جایگزینی آن با انرژی های دیگر شده است.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;