تغییرات در ساختار بــــــرق

به گزارش تاسیسات نیوز، مدیرعامل توانیر با تشریح تغییرات جدید ساختاری در صنعت برق از افزایش تولید برق پراکنده ایران خبر داد و گفت: پرونده برق‏رسانی به روستاهای بالای ۵ خانوار در سال جاری بسته می‏شود.





آرش كردي با اشاره به مدیریت منابع مالی در صنایع برق و انرژی کشور، گفت: بخش نقدینگی در صنعت برق نیاز به مدیریت ویژه دارد و باید با استفاده از منابع موجود پایداری شبکه تولید، انتقال و توزیع برق را حفظ کرد.






مدیرعامل توانیر با اشاره به ايجاد معاونت انتقال در چارت جديد توانير، در تشریح دلایل ایجاد یک معاونت جدید در توانیر، تصریح کرد: هم‌اکنون در شبكه انتقال برق با مسائل متعددي روبه‌رو هستیم كه لازم است براي آنها تدبيري انديشيده شود تا مشکل پیدا نکنیم.





این مقام مسوول با اعلام اینکه در شرایط فعلی جريان اتصال كوتاه شبكه، پرباري ترانس‏ها و مسائل هارمونيكي از مهمترین تهدیدهای شبکه برق کشور به شمار می‌روند، اظهار کرد: هدف از شکل گیری معاونت جدید در توانیر سر و سامان بخشیدن به این چالش‌ها در حوزه شبکه انتقال برق کشور است.





وی افزود: علاوه‌بر این در چارت جديد مباحثی همچون توليد پراكنده، تجارت خارجي، برق روستايي، دفتر بررسي‏هاي مالي و بازرگاني و امور مرتبط با بازرسي و ارزيابي عملكرد و پاسخگويي به شكايات از جايگاه مشخص‏تر و باثبات تري برخوردار شده است.






از سوی دیگر ظرفیت تولید برق پراکنده در کشور طی چند سال اخیر ۷۰۰ مگاوات ثبت شده، اما براساس برخی وعده‌ها قرار است که این عدد به ۹۰۰ مگاوات افزایش یابد.





افزایش ۲۰۰ مگاوات برق به مجموعه توان کلی برق کشور می‌تواند علاوه‌بر ارز آوری به موجب صادرات در زمان پیک نیز گره گشا باشد که البته بخش خصوصی نیز از این موضوع استقبال خوبی داشته و به گفته فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی کاهش تحریم‏ها امکان ورود DGها با تکنولوژی بهتر و برندهای معتبر به کشور فراهم می‏شود و وزارت نیرو تلاش می‏کند درحوزه مولدهای تولید پراکنده بیش از پیش ظرفیت سازی صورت گیرد.





تولید برق در محل مصرف یا در نزدیکی محل مصرف در مقادیر کوچک را تولید پراکنده برق می‌گویند. این نوع تولید برق نسبت به تولید برق در نیروگاه‏های بزرگ، در کشورهای پهناور جهان که نقاط متمرکز جمعیتی پراکنده دارند مطرح شده است.





ایران نیز در پهنه خود با نقاط تمرکز جمعیتی بسیاری مواجه است که در فواصل قابل توجهی از هم قرار گرفته‌اند و احداث یک نیروگاه بزرگ برای تامین برق جمعیت‌های پراکنده و هزینه احداث خطوط انتقال برق در فواصل طولانی و تحمیل هزینه‌های نگهداری این خطوط توجیه اقتصادی و منطقی ندارد به همین دلیل در ایران در دو دهه گذشته در استان‌های مختلف، شاهد بهره‌برداری از مولدهای تولید پراکنده برق هستیم.

 

 

منبع: مهـــر

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;