پیش‌نویس رعایت حریم کیفی منابع آب

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری مهر،  یک مقام مسوول در وزارت نیرو از ابلاغ پیش‌نویس رعایت حریم کیفی منابع آب کشور خبر داد. تقي‌عبادي در خصوص منابع آلوده‌‌کننده آب گفت: در زمینه مديريت کيفي آب در رودخانه‌ها و حوضه‌ها نسبت به خيلي از کشورها ضعيف هستيم و باید یک اقدام جدی در این زمینه انجام دهیم.

این مقام مسوول در وزارت نیرو با اشاره به اينکه حدود ۱۰ سال قبل استاندارد حريم کيفي تدوين و ابلاغ شد، اظهار کرد: در گذشته يکسري مصوبات را از شوراي امنيت ملي در خصوص رودخانه‌هايي که با آب شرب در تماس هستند یا درباره استانداردهاي خاصي همچون عدم ورود فاضلاب به حريم رودخانه اخذ کرديم و با منابع آلوده‌کننده به‌ شدت برخورد شد، اما تاکنون در سطح کشور ضوابطي که براي مديريت کيفي آب حوضه‌ها و رودخانه‌ها داشته باشيم، به نحو مطلوبی اجرايي نشده است. عبادي ضمن اظهار اميدواري از اينکه در بلندمدت کارهاي اصولي‌تري انجام گيرد، گفت: پيش‌نويس استاندارد رعايت حريم کيفي منابع آب تدوين شده و به بيشتر شرکت‌ها ابلاغ شده است که به‌ زودي در کل کشور عملياتي خواهد شد.

وي در خصوص استفاده مجدد از آب مصرف شده در کشاورزي، فاضلاب صنعتي، فاضلاب شهري و فاضلاب‌هاي خانگي نیز بيان کرد: در برخي کشورها از برگشت پساب در فلاش تانک‌ها استفاده مي‌کنند و براي اينکه اين پساب از آب داراي کيفيت قابل تشخيص باشد، معمولا يک ماده رنگي نيز به آن اضافه مي‌کنند. این مقام مسوول در وزارت نیرو ادامه داد: در استاندارد تاسيسات ساختماني زمان حمام کردن، وقتي شير آبگرم را باز مي‌کنيد، ابتدا مقداري آب سرد هدر مي‌رود تا آب گرم به دوش برسد، تجهيزاتي هست که اين آب سرد را به شبکه بازمي‌گرداند تا زماني که آب گرم شود و به دوش برسد، اما اين از مواردي است که در ساختمان‌ها انجام نمي شود.

عبادی با بيان اينکه در بسياري از کشورهاي پيشرفته، از تصفیه فاضلاب براي دستشويي‌ها استفاده مي‌کنند و فلاش تانک‌ها و بقيه مصارف را با پکيج‌هاي تصفيه خانگي استفاده کنند، افزود: اين پکيج‌ها پساب داخل ساختمان‌ها و مجتمع‌ها را تبديل مي‌کنند و از آنها با استاندارد مشخصي براي فضاي سبز مجتمع‌ها استفاده مي‌کنند. وی درباره اجباري نبودن استاندارد در تاسيسات ساختماني گفت: استاندارد تاسيسات ساختماني در تمام دنيا وجود دارد، ولي در ايران نظام مهندسي و قانون مهندسي ساختمان، اين مورد را هنوز اجباري نکرده که بايد به مرور اين استاندارد جايگاه جدي خود را در ساختمان‌ها پيدا کند. این مقام مسوول در وزارت نیرو با اشاره به اینکه هم‌ اکنون امکان استفاده از دو سامانه آبرسانی در کشور وجود دارد تا از يک سامانه براي شرب و از سامانه ديگر براي استحمام و ساير مصارف استفاده کرد، گفت: وجود سامانه دوم به معناي دو شبکه آبرسانی مجزا نيست، چراکه ممکن است مانند خيلي از کشورها آب شرب را توسط بطري تامین کنيم و اين خودش يک سامانه محسوب می‌شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;