تدوین دانش فنی اتصالات غیرمتجانس به روش اسپارک پلاسما زینترینگ

 تدوین دانش فنی اتصالات غیرمتجانس به روش اسپارک پلاسما زینترینگ

محققان گروه تخصصی مهندسی جوشکاری دانشکده مهندسی مواد واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با مشارکت بنیاد نخبگان موفق به تدوین دانش فنی اتصالات غیر متجانس به روش اسپارک پلاسما زینترینگ شدند.

 

 

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز،  عباس تمدن، پژوهشگر مهندسی جوشکاری این واحد و از محققان طرح «تدوین دانش فنی اتصالات غیرمتجانس به روش اسپارک پلاسما زینترینگ» گفت: هدف از این پژوهش طراحی، ساخت وتحلیل مکانیزم های اتصال و در نهایت، بومی سازی فناوری های پیشرفته اتصالات غیرمتجانس در داخل کشور است که با موفقیت انجام شد.

 

وی با بیان این مطلب که اتصالات غیرهمجنس (مانند اتصال دو آلیاژ فلزی متفاوت) و اتصالات غیرمتجانس (ایجاد اتصال غیرهمجنس بین مواد آلیاژی، سرامیکی و یا کامپوزیتی) از جمله نقاط گلوگاهی فناوری‌های جوشکاری و اتصال هستند، اضافه کرد: در حال حاضر دانش فنی اتصالات های تک در انحصار چند کشور صنعتی است.

 

تمدن، تکنیک اسپارک پلاسما زینترینگ(SPS) را به عنوان یک روش کارامد و با راندمان بالا که مورد توجه قرار گرفته است دانست و افزود: در این روش محدودیتی برای ایجاد اتصال بین مواد با جنس متفاوت، ابعاد و سطح مقطع پیچیده وجود ندارد.

 

وی با اشاره به اینکه در این روش عمل تفجوشی با استفاده از “جرقه های پلاسما” انجام می شود و از آن به عنوان تکنیک “زینترینگ به کمک میدان الکتریکی” و “جامدسازی فشاری پلاسما” نیز یاد شده است، تصریح کرد: ایجاد اتصال بین مواد غیرمتجانس در این روش با ایجاد پیوند نفوذی در فصل مشترک، با به کارگیری ترکیبی از تخلیه الکتریکی و گرمایش مقاومتی همراه با فشار، ایجاد می شود.

 

تمدن ادامه داد: فرایند SPS درمقایسه با سایر روش های مرسوم برای اتصالات غیرمتجانس، دارای خواص برتری مانند استحکام بالا، سختی و فشار الاستیک محدود، همراه باچقرمگی و حد خستگی نسبتا بالا ومقاومت به خوردگی است که برای موضع اتصال مناسب تر است.

 

وی با بیان اینکه این طرح پژوهشی، در راستای بهره مندی از تسهیلات اعطایی طرح خدمت نخبگان و با نظارت دکتر بهاروندی، دانشیار مجتمع دانشگاهی مواد و فناوری های ساخت به انجام رسیده است، خاطرنشان کرد: از جمله کاربردهای این روش که گزینه امیدوار کننده ای برای نسل آینده تکنولوژی اتصالات غیرمتجانس است، می توان به تجهیزات پزشکی، دستگاه های الکترونیکی، صنایع و فناوری های حساس و استراتژیک کشور اشاره کرد.

 

 

پایان پیام /.

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;