تایید تغییرقیمت حامل‌های انرژی

به گزارش تاسیسات نیوز، سخنگوی دولت روز گذشته در واکنش به نگرانی‌ها در مورد افزایش نرخ عوارض خروج از کشور در بودجه ۹۷ از دستور رئیس‌جمهور برای نوشتن دستورالعملی منطقی برای عوارض خروج از کشور خبر داد.

محمدباقر نوبخت در ادامه تاکید کرد: با نوشتن این دستورالعمل قطعا بسیاری از نگرانی‌های منطقی برطرف خواهد شد. او همچنین روز گذشته توضیحاتی را درباره اینکه منابع حاصل از افزایش قیمت حامل‌های انرژی در چه حوزه‌هایی هزینه می‌شود، ارائه کرد. به گفته نوبخت دولت تصمیم دارد این منابع را صرف ایجاد اشتغال و تولید کند.


او در بخش دیگری از سخنانش به انتقادها از گرانی تخم مرغ نیز پاسخ داد. نوبخت با اشاره به معدوم شدن بیش از ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مرغ تخم‌گذار در سال گذشته به‌دلیل آنفلوآنزای پرندگان و برای حفظ سلامت جامعه و تغییر نرخ ارز گفت: دولت در سال گذشته ۳۰ میلیارد تومان برای جبران بخشی از خسارات پرداخت کرد و امسال هم ۱۰۰ میلیارد تومان تصویب شد که تاکنون ۳۰ درصد آن پرداخت شده است.


نوبخت افزود: برای برطرف کردن این نقیصه و تعادل قیمت در بازار دولت از طریق وزارت جهاد کشاورزی مجوز واردات ۱۹ هزار تن تخم مرغ را صادر کرد و مجوز ۲۲ هزار تن در حال اجرا است و تاکنون ۱۱۰ هزار تن تخم مرغ ترخیص شده است.


وی تصریح کرد: رئیس‌جمهوری دستور داده‌اند تا به میزان نیاز و با سرعت واردات این اقلام انجام شود تا از نوسانات بازار جلوگیری شود.


نوبخت در ادامه نشست هفتگی خود در پاسخ به سوالی در مورد دیدارهای اخیر برخی با مهدی کروبی در حصر و اینکه چرا دیداری با دیگر محصورین انجام نشده است، اظهار کرد: در این زمینه دبیر شورای‌عالی امنیت ملی یا سخنگوی تعیین شده آن باید اطلاع‌رسانی کند، اما من می‌گویم که درباره هر سه نفر از محصوران این تصمیم گرفته شده و خودم نیز تصور می‌کردم که برای هر سه نفر آنان دیدارها انجام شود، اما پیگیری‌های لازم را انجام خواهم داد.


دلیل افزایش نرخ حامل‌های انرژی


نوبخت همچنین در این نشست خبری با اشاره به اینکه سیاست دولت بر کنترل بازار است، گفت: دولت همچنان بر سیاست مهار تورم تاکید دارد و مجلس انتظار دارد دولت نسبت به اصلاح قیمت حامل‌های انرژی اقدام کند.


او با تاکید بر اینکه دولت در سال‌های گذشته از مجوز افزایش حامل‌های انرژی استفاده نکرد، گفت: این در حالی است که براساس قانون، این اصلاح قیمت حق دولت است، اما دولت ریالی از این پول را به خزانه نیاورد و هر سال بین ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان از محل خزانه را به درآمدهای حاصل از افزایش حامل‌های انرژی اضافه و یارانه‌های مردم را پرداخت کرد ولی برای سال آینده دولت تصمیم دارد این درآمد را صرف ایجاد اشتغال کند.


سخنگوی دولت ادامه داد: برای سال آینده در نظر داریم ۱۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومانی که به واحدهای تولیدی اختصاص داده بودیم را تا ۷۵ هزار میلیارد تومان افزایش دهیم که از این میزان، ۱۷ هزار میلیارد تومان آن را از محل اصلاح قیمت‌ها تامین می‌کنیم تا تامین اشتغال با فشار بیشتر بر مردم همراه نشود و هر رقمی که از افزایش قیمت حامل‌های انرژی به دست آید، حداقل ۶۰ هزار میلیارد تومان به آن اضافه می‌کنیم تا در بخش اشتغال استفاده شود.


سخنگوی دولت در ادامه تاکید کرد: بخش دیگری از این افزایش قیمت‌ها را برای بافت‌های فرسوده در نظر گرفته‌ایم و قصد داریم این بافت‌ها را بازسازی کنیم و این یک طرح محله به محله است که در نظر داریم در آن تمامی امکاناتی که یک محله به آن نیاز دارد را احداث کنیم که همین امر خود فرصت‌های شغلی تازه‌ای را به وجود می‌آورد و در عین حال شهر هم در برابر زلزله ایمن می‌شود و نیز طبق برآوردها تا ۲۴۰ هزار فرصت شغلی هم ایجاد خواهد شد.


او با بیان اینکه نمی‌دانم چرا در کشور ما پرداخت مالیات سخت است، اظهار کرد: برخی می‌گویند دولت دستش را در جیب مردم کرده است؛ درحالی‌که ما باید اشتغالی ایجاد کنیم که مناسب‌شأن مردم باشد تا مردم بتوانند مالیات هم پرداخت کنند. همچنین به گزارش «ایرنا» سخنگوی دولت ادامه داد: اینکه تصور شود دولت یارانه افراد نیازمند را قطع خواهد کرد اطمینان می‌دهم که چنین اتفاقی نخواهد افتاد و درآمد حاصل از اصلاح قیمت‌ها به خود جامعه باز خواهد گشت.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;