تاثیر بسزای عوامل انسانی در رویارویی با خشکسالی و بحران آب

 

به گزارش تاسیسات نیوز،بحث داغ کمبود آب و خشکسالی تنها به عوامل طبیعی و کاهش میزان بارندگی در سالهای گذشته بر نمیگردد بلکه مدیریت انسانی منابع آب بسیار حائز اهمیت است.

پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو: معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در ارزیابی عملکرد بخش آب کشور گفت: اتفاق مهمی که در سال 93 افتاد این بود که توانستیم اولویت‌های آب کشور را براساس واقعیت و شرایط موجود منابع آب احصا و شناسایی کنیم؛ به نظر می‌رسد این اولویت‌بندی در سال‌های گذشته درست انجام نشده یا مورد غفلت بوده و همین موضوع باعث بحران کنونی آب و ایجاد ناپایداری در کشور شده است.
رحیم میدانی افزود: اینکه ما به‌صورت مرتب از وضعیت منابع آب کشور صحبت می‌کنیم حاکی از این موضوع نیست که تمام این وضعیت ناشی از خشکسالی است، ریشه این وضعیت در توسعه ناپایدار است، چرا که الزام‌ها و اقتضائات توسعه پایدار را در اولویت مدیریت آب کشور قرار نداده بودیم. میدانی ادامه داد: اینکه هم‌اکنون مشاهده می‌شود کشور با کمیت و کیفیت آب مواجه است، فقط از خشکسالی نمی‌تواند باشد، خشکسالی یک عامل تشدیدکننده است و اینکه خشکسالی این علائم و نشانه‌ها را بزرگ‌تر کرد، تاکید من این است که نباید عوامل انسانی در بروز این مشکلات به عوامل طبیعی تعمیم داده شود. وی با بیان اینکه از آغاز دولت یازدهم حرکت جدیدی در بخش آب کشور شکل گرفته است، افزود: این دولت حمایت ویژه‌ای از بخش آب کشور کرده است، به‌طوری که از آغاز دولت 10 جلسه شورای عالی آب تشکیل شده است؛ درحالی‌که در عمر 12 ساله شورای عالی آب فقط 7 جلسه برگزار شده بود. معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تصریح کرد: موضوعاتی مانند مدیریت به‌هم پیوسته حوضه‌های آبریز، ارتقای بهر‌وری آب، هماهنگی بین دستگاه‌ها، حفاظت کمی و کیفی منابع آب، برخورد با فعالیت‌های غیرمجاز در بخش آب و حفظ بستر و حریم رودخانه‌های کشور در این شورا مطرح و تصمیم‌گیری شده و در کنار آن طرح‌های بزرگ و ارزشمند عمرانی هم تصویب شده است. وی ادامه داد: مدیران آب باید متوجه باشند که وظیفه اول آنها طرح‌های عمرانی نیست، وقتی صحبت از توسعه پایدار می‌شود، سه موضوع پایداری اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی در مدیریت آب مورد تاکید متخصصان این حوزه است. معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ادامه داد: اینکه در سال جاری شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده‌رود به‌عنوان تجربه از این نوع مدیریت در کشور تشکیل شد، هدف اول پایداری اجتماعی در این حوضه بود. طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی نیز پایداری در این سه حوضه را در هدف‌گذاری خود دارد و اینها اقدام‌هایی است که به‌زعم ما رویکردهای جدید مدیریت آب کشور است و اینکه بتوانیم به تمام وظایف خود در مدیریت آب کشور عمل کنیم. میدانی توجه ویژه به طرح‌های آب‌رسانی روستایی کشور در سال جاری را یک اتفاق بزرگ در بخش آب عنوان کرد. معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تصریح کرد: هم‌اکنون عمده‌ترین بحثی که مطرح است این است که در مدیریت آب کشور باید یک مدیریت فراگیر ایجاد کنیم، وقتی صحبت از مدیریت فراگیر می‌شود تمام طیف‌های مردم، بخش‌های اقتصادی و اجتماعی و صنوف مختلف مطرح است. از بهره‌بردار آب گرفته تا بخش‌های دولت، سازمان‌های مردم‌نهاد، مراکز علمی و پژوهشی همه باید مشارکت کنند و همه سخنگوی بخش آب کشور باشند. هم به بخش آب کشور پیشنهاد دهند، هم انتقاد کنند و هم مشکلات و معضلات باید بیان شود.

 

پایان خبر/

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;