به رتبه نهم رسیدیم
به گزارش تاسیسات نیوز، بر اساس داده های اخیر بانک اطلاعات محصولات فناوری نانو (NPD) ایالات متحده آمریکا و انگلستان رتبه های اول و دوم را در تولید محصولات نفتی مبتنی بر نفت دارند و ایران نیز در این رده بندی در جایگاه نهم جهانی در این شاخص قرار دارد.
بر اساس داده های ثبت شده در بانک اطلاعاتی محصولات فناوری نانو (NPD)، تا پایان سال 2017، از سوی صنعت نفت 212 محصول در حوزه فناوری نانو توسط 51 شرکت از 16 کشور جهان تولید و به بازار عرضه شده است.
در بخش محصولات مصرف، روغن و پوشش بیشترین سهم را در تولید محصولات نفتی مبتنی بر فناوری نانو دارند؛ این در حالی است که در بخش محصولات غیرمصرفی، حفاری، درمان چاه، اکتشاف و خط لوله سهم غالب را در تولید محصولات فناوری نانو داشته اند.
ایالات متحده آمریکا 42 درصد از سهم نام های تجاری ثبت شده در بانک NPD را به خود اختصاص داده و انگلستان با 33.3 درصد در رتبه دوم این بانک قرار دارد. سنگاپور، چین، اتریش و روسیه با فاصله زیادی نسبت به آمریکا و انگلستان، در رتبه های سوم تا ششم قرار دارند و سهم آنها در این بانک به ترتیب، 6.3، 6.2، 2.9 و 2.4 است.
در میان کشورهای خاورمیانه که صاحب سهم بالایی از ذخایر نفتی هستند، جمهوری اسلامی ایران با 1.4 درصد، در رتبه نهم این رده بندی قرار دارد و جای بسیاری از دیگر کشورهای نفتی خاورمیانه در این رده بندی خالی است.
بررسی های انجام شده در این بانک نشان می دهد که کشورهای صاحب ذخایر نفتی، سهم کمی در میان 10 کشور دارای صاحب نام تجاری در بخش تولید محصولات نفتی مبتنی بر فناوری نانو دارند. این بررسی نشان می دهد بیشتر کشورهایی که ذخایر نفتی بالایی دارند، به دنبال فناوری های نوین برای تبدیل محصولات نفتی به محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر نیستند.
این در حالی است که کشورهایی نظیر اتریش، سنگاپور، اندونزی و کره جنوبی که بهره کمی از ذخایر نفتی دارند، نام های تجاری زیادی برای توسعه محصولات مبتنی بر فناوری نانو در بخش نفت دارند.
بر اساس اطلاعات مندرج در بانک NPD، روان کننده ها، گریس ها، انواع روغن موتور، روغن ترمز و روغن گیربکس، آیروژل های عایق حرارتی، سیالات ضد خوردگی، غشاها، مته های حفاری و ابزار برش از جمله انواع محصولات مبتنی بر فناوری نانو هستند که در بخش صنعت نفت به بازارهای جهانی عرضه شده اند.
نانومواد، واحدهای سازنده در حوزه فناوری ها هستند. بررسی های بانک NPD نشان می دهد که در بیش از نیمی از محصولات (6.53 درصد) رصدشده در این بانک، از نانوذرات سولفید تنگستن استفاده شده است. اکسید روی، دی اکسیدسیلیسیم و اکسید سرنیم(IV) نیز از دیگر نانومواد مهم مورد استفاده در محصولات این صنعت هستند، علاوه بر آن محصولات نانولوله های کربنی و فولادهای ضدزنگ حاوی نانوذرات نیز دیده می شود.
مقاومت به سایش، خوردگی و اکسیداسیون در کنار استحکام مکانیکی مناسب در شرایط کاری دما و فشار بالا از جمله خواصی هستند که این نانومواد در محصولات صنعت نفت و گاز ایجاد می کنند.
انتهای خبر