بزرگترین باتری جهان از آب یافت شد
به گزارش تاسیسات نیوز،محققان یک شرکت آمریکایی، فناوری پاکی را توسعه دادهاند که انرژی ذخیرهشده در اقیانوس را با استفاده از اختلاف دمای بین سطح گرم و آب سرد عمق برای تولید برق مورد استفاده قرار میدهد.
فناوری تبدیل انرژی حرارتی اقیانوس (OTEC) میتواند در بسیاری از مناطق ساحلی و جزایر گرمسیری کارآیی داشته باشد. این نیروگاه کوچک که در جزیره کونا هاوایی مورد آزمایش و بهرهبرداری قرار گرفته است، توان تولید 105 کیلووات یا نیرودهی به 120 خانه را دارد.
حدود 70 درصد نیروگاه درون آب قرار دارد که اقیانوس را به بزرگترین باتری جهان تبدیل کرده است.
به گفته محققان، مقدار زیادی انرژی در سطح اقیانوس وجود دارد و برآورد میشود که این میزان، بیشتر از کل انرژی مورد نیاز برای سیاره زمین باشد؛ اما نحوه مهار و ذخیرهسازی این انرژی بسیار مشکل است.
در نیروگاه OTEC از گرمای سطح اقیانوس برای گرم کردن محفظه خارجی آمونیاک استفاده میشود؛ آمونیاک بدلیل نقطه جوش پایین تبخیر شده و این بخار، یک توربین را برای تولید برق به حرکت درمیآورد. بخار آمونیاک درون یک لوله با رسیدن به جریان آب سرد عمق 900 متری اقیانوس، متراکم شده و مجددا به حالت مایع تبدیل میشود.
این چرخه دائما تکرار میشود و تفاوت دمای آب باید دست کم 20 درجه سانتیگراد باشد.
سیستم تبادل حرارتی ترمودینامیک با استفاده از اختلاف دمای آب گرم و سرد سطح و عمق اقیانوس در بیش از 80 کشور جهان از جمله جنوب شرق آمریکا، آمریکای مرکزی و جنوبی، جنوب آسیا، چین و استرالیا کاربرد دارد که نیاز به استفاده از سوختهای فسیلی برای تولید برق را بطور قابل توجهی کاهش میدهد.
یک شرکت فرانسوی قصد دارد نمونه مشابه نیروگاه OTEC را در مقیاس بسیار بزرگتر احداث کند و شرکت لاکهید مارتین با همکاری یک شرکت چینی بدنبال راهاندازی نیروگاه 10 مگاواتی برای نیرودهی به 10 هزار خانه است.
انتهای خبر