برق خورشیدی ارزانترین منبع انرژی نو در ۶۰ کشور کم درآمد جهان
به گزارش تاسیسات نیوز، دادههای مرکز مالی انرژیهای نو بلومبرگ (BNEF) نشان میدهد که متوسط هزینه انرژی خورشیدی در حدود ۶۰ کشور کم درآمد جهان در سال ۲۰۱۶ به ۱.۶۵ میلیون دلار در مگاوات کاهش یافت.
این دادهها که بر متوسط هزینهها در 58 بازار نوظهور از جمله چین، هند و برزیل استوار است، نشان میدهد که امسال خورشید ارزانترین منبع انرژی نو در کشورهای کمدرآمد بود و پس از آن انرژی بادی قرار دارد که متوسط هزینه آن 1.66 میلیون دلار در مگاوات است.
سال گذشته چین 103 میلیارد دلار در پروژههای خورشیدی سرمایهگذاری کرد که از مجموع سرمایه گذاریهای 44.1 میلیارد دلار آمریکا، 22.2 میلیارد دلار انگلیس و 36.2 میلیارد دلار ژاپن بیشتر است.
هند نیز در ماه ژانویه با انعقاد قراردادی برای تامین انرژی خورشیدی به ازای 64 دلار در مگاوات ساعت رکورد دیگری ثبت کرد و در ماه اوت این رقم به 29.10 دلار در مگاوات ساعت کاهش یافت.
انرژی خورشیدی به دلایلی از جمله کاهش هزینه تجهیزات، الگوهای جدید کسب و کار، سرمایهگذاری در حال رشد و افزایش سیاستها در زمینه انرژی پاک در حال رونق یافتن است.
در عین حال، قیمتها در سراسر جهان با نوسان همراه است و انرژی خورشیدی در همه مناطق ارزانترین به شمار نمیرود، بلکه هزینه آن به میزان دسترسی به نور خورشید، قراردادهای انرژی و میزان یارانههای دولتی بستگی دارد.
بر اساس این گزارش، با این وجود، کشورهای در حال توسعه در مقطع زمانی مهمی در زمینه هزینه انرژیهای نو قرار دارند و انرژیهای تجدیدپذیر در حال تبدیل شدن به بزرگترین ظرفیت منبع انرژی نو در جهان هستند.
امید میرود که کاهش هزینهها، فناوری کارآمدتر و تعهدات دولتی بتوانند چشمانداز بهتری در زمینه انرژی بهتر را ایجاد کنند.
انتهای خبر