«برق امید» هزینه‌زا است / انتظار داشتیم طرح کامل اجرا شود

رییس هیات مدیره سندیکای برق ایران گفت: طرح برق امید بخشی از یک طرح جامع است که اجرای تک بخشی آن برای وزارت نیرو هزینه زا است در حالیکه می توانست چنین نباشد.
به گزارش تاسیسات نیوز، علی بخشی، رئیس هیأت مدیره سندیکای برق ایران درباره انتقادات مطرح شده درباره طرح برق امید که مصرف برق کم مصرف‌ها را رایگان می‌کند، گفت: این طرح بخشی از یک طرح کامل بود. یک طرح کلان در صنعت برق طراحی شد که این تنها جزئی از آن بود. در آن طرح کامل چند مرزبندی تعریف می‌شد؛ نخست کم مصرف‌ها، مشترکین با مصرف متوسط و در نهایت پر مصرف‌ها و صنایع انرژی بر مانند صنایع فولاد، آلومینیوم، ذوب آهن و…
وی افزود: در این مرزبندی، مصرف برق کم مصرف‌ها رایگان، تعرفه برق مشترکین با مصرف متوسط را یارانه‌ای و تعرفه برق مشترکین پرمصرف و صنایع انرژی بر را با نرخ حقیقی برق در نظر گرفته شده بود.
به گفته این مقام مسؤول اگر این طرح به صورت جامع اجرایی می‌شد، محل جبران هزینه تعرفه برق بخشی از مشترکین که رایگان می‌شد، بدون ایجاد بار هزینه مضاعف و جداگانه، جبران می‌شد. به عبارتی وزارت نیرو نیازی نداشت تا محل مجزایی برای جبران این بارهزینه‌ای در نظر بگیرد.
توجیه طرح‌های کاهش تلفات با طرح جامع صنعت برق
بخشی ادامه داد: از سویی دیگر در صورتی که چنین طرحی به طور کامل اجرا می‌شد، مشترکینی که مصرف متوسط داشتند تشویق می‌شدند تا با مدیریت بیشتر، مصرف خود را کاهش داده تا در زمره کم مصرف‌ها قرار بگیرند. از طرفی صنایع انرژی بر در شرایط کنونی سودآوری کلانی دارند و در حقیقت عمده این سود کلان به دلیل هزینه‌های تولید که تعرفه برق سهم عمده ای در آن دارند، تأمین می‌شود. در این طرح جامع می‌توانستیم ارزش حقیقی برق را از این صنایع دریافت کنیم.
رئیس هیأت مدیره سندیکای برق ایران با اشاره به اینکه اگر تعرفه گذاری هوشمند به طورکامل اجرایی می‌شد، رقابت مطلوبی بین تمامی مشترکین در راستای مدیریت مصرف شکل می‌گرفت، گفت: در صورت اجرای کاملی، طرح‌های افزایش بهره وری و کاهش تلفات توجیه اقتصادی پیدا می‌کرد و تمامی مشترکین انگیزه پیدا می‌کردند تا این طرح‌ها را اجرا کرده و مصرف و هزینه خود را کاهش دهند.
وی با تاکید بر اینکه اجرای کامل طرح موجب می‌شد تا حتی بخشی از کسری بودجه وزارت نیرو جبران شود، تصریح کرد: وزارت نیرو حدود ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان به مجموعه‌های ذی ربط و پیمانکاران خود بدهکار است که اجرای کامل طرح می‌توانست بخشی از این کسری را جبران کند. از سویی دیگر با انگیزه‌ای که در راستای کاهش مصرف ایجاد می‌شد می‌توانستیم برای برق مازاد برنامه ریزی صادراتی داشته و منابع ارزی بیشتری را تأمین کنیم، اما بخشی از این طرح جامع اجرایی شده که هزینه زا بوده و ایجاد دین می‌کند.
منبع مهر
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;