اینورتر خورشیدی چیست؟ + عکس
به گزارش تاسیسات نیوز، اینورتر توصیه شده برای سیستمهای سولار، اینورتر سینوسی خالص است، اما در صورتی که هدف صرفا تامین روشنایی و یا برق برای دوربین مداربسته باشد استفاده از اینورترهای شبه سینوسی مشکلی برای سیستم ایجاد نمیکند.
اینورتر به صورت کلی وسیلهای برای تبدیل ولتاژ DC به AC میباشد. اینورتر برق DC را از منابعی مانند باتری، پنل خورشیدی، یا سلولهای سوختی دریافت و به برق AC تبدیل میکند. برق خروجی را میتوان به هر ولتاژی که لازم باشد تبدیل کرد.
اینورترها از نظر فاز تبدیل به دو نوع عمده تک فاز و سه فاز تقسیم میشوند. همچنین از نظر شکل موج خروجی به چهار نوع زیر تقسیم میشوند:
خروجی به شکل موج مربعی
خروجی به شکل سینوسی اصلاح شده (معمولی)
خروجی به شکل سینوسی اصلاح شده (پله ای)
خروجی به شکل سینوسی خالص
اینورتر توصیه شده برای سیستمهای سولار، اینورتر سینوسی خالص است، اما در صورتی که هدف صرفا تامین روشنایی و یا برق برای دوربین مداربسته باشد استفاده از اینورترهای شبه سینوسی مشکلی برای سیستم ایجاد نمیکند.
دسته بندی دیگر اینورترهای خورشیدی، دو نوع متصل به شبکه و مستقل از شبکه میباشد.
اینورترهای متصل به شبکه با تبدیل ولتاز DC به AC، تجهیزاتی را که با ولتاژ AC کار میکنند تغذیه میکنند. از معروفترین برندهای اینورتر متصل به شبکه میتوان به اس امای SMA، گرووات Growatt و استکا Steca اشاره کرد.
هم چنین برندهای کوتک Cotek، مینول Meanwell،ای پی اور EPEVER و اس امای SMA نیز از جمله شناخته شدهترین مدلها در زمینه اینورترهای مستقل از شبکه هستند. از جمله پارامترهای مهم در اینورترها که باید مورد توجه قرار گیرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سیستم محافظت از تخلیه کامل باتری Deep Discharge Protection
سیستم محافظت از اضافه ولتاژ باتری Over Voltage Shutdown
سیستم محافظت از دمای بالا و یا بار بیش از حد Over Temp/Over load
سیستم محافظت از اتصال کوتاه Short Circut Protection
سیستم محافظت از جا به جایی قطبها Reverse Polarity Protection
عملکرد اتوماتیک در شرایط مختلف (شناسایی بار، حالت stand by، اضافه بار، اضافه ولتاژ، اتصال مجدد و …)
ولتاژ ورودی متناسب با طرح ارائه شده
خروجی ۲۲۰ ولت سینوسی کامل با فرکانس ۵۰ هرتز
انتهای خبر