انفجار رویاها به واقعیت با ایمپلنت مغزی نورالینک

شرکت نورالینک متعلق به ایلان ماسک برای انجام آزمایش ایمپلنت مغزی در انسان از سازمان غذا و دارو تاییدیه دریافت کرده است.
به گزارش تاسیسات نیوز، هفت سال از تاسیس شرکت «نورالینک» می‌گذرد و سرانجام این شرکت تاییدیه سازمان غذا و داروی ایالات متحده(FDA) را برای کاشت رایانه در مغز انسان به دست آورده است.
نورالینک روز پنجشنبه در توییتی نوشت: ما با هیجان این خبر را به اشتراک می‌گذاریم که تاییدیه سازمان غذا و دارو آمریکا را برای آغاز اولین مطالعه‌ی بالینی در انسان دریافت کرده‌ایم. این نتیجه‌ی کار باورنکردنی تیم نورالینک در همکاری نزدیک با سازمان غذا و دارو و اولین قدم مهمی است که روزی به فناوری ما اجازه می‌دهد به افراد زیادی کمک کند.
نورالینک در حال کار بر روی فناوری است که مغز انسان را به یک رابط رایانه‌ای متصل می‌کند که می‌تواند به افراد مبتلا به بیماری‌های عصبی کمک کند تا با دستگاه‌های مختلف ارتباط برقرار کرده و آنها را کنترل کنند. برای مثال، فردی که فلج شده است، تنها با تصور حرکت دادن دست خود می‌تواند از تلفن همراهش استفاده کند. اما به گفته‌ی ماسک، هدف جاه‌طلبانه درازمدت این پروژه این است که انسان‌ها را به «شناخت مافوق بشری» مجهز کند.
زمان این تاییدیه با بیانیه ماسک در ماه نوامبر سال ۲۰۲۲ مطابقت دارد که گفته بود نورالینک برای دریافت تاییدیه به سازمان غذا و دارو درخواست داده است و در آن زمان گفته بود که انتظار دارد حدود شش ماه طول بکشد تا تصمیم‌گیری انجام شود.
اکنون پرسش بزرگ این است که دقیقا چگونه نورالینک شرکت‌کنندگان آزمایشی خود را از بین کسانی که داوطلب می‌شوند، انتخاب می‌کند.
این شرکت در روز پنجشنبه اعلام کرد که جذب افراد برای کارآزمایی بالینی هنوز آغاز نشده است اما قول داد به زودی اطلاعات بیشتری در این مورد اعلام کند.
ماسک سال گذشته گفت که قصد دارد این دستگاه را در مغز خودش کاشت کند، اما تعداد کمی از او انتظار دارند که یکی از شرکت‌کنندگان آزمایش اولیه باشد.
به گزارش رویترز، پیش از این، سازمان غذا و دارو تعدادی از مواردی را که می‌خواست نورالینک پیش از اینکه تاییدیه آزمایش‌های انسانی را دریافت کند، به آنها رسیدگی کند، مطرح کرده بود. موارد ذکر شده به باتری لیتیومی دستگاه، خطر حرکت سیم‌های ایمپلنت به داخل مغز و چگونگی استخراج ایمن دستگاه بدون آسیب رساندن به بافت مغز مربوط می‌شدند.
نورالینک پیشتر در نمایشی از ایمپلنت مغزی خود، یک میمون را نشان داد که تنها با فکر کردن بازی پونگ را انجام می‌دهد و همچنین نشانگر ماوس را با افکار خود حرکت می‌دهد. این شرکت به دلیل استفاده از حیوانات برای آزمایش مورد انتقاد قرار گرفته است، اما ماسک همیشه ادعا کرده که با حیوانات رفتاری انسانی می‌شود.
محققان دیگری در حال توسعه فناوری مشابه نورالینک هستند. به عنوان مثال، دستگاهی به نام BrainGate به یک مرد فلج اجازه می‌دهد تا با تبدیل دستخط خیالی خود به متن، افکار خود را با دیگران در میان بگذارد.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;