اصلاح قیمت فروش برق در دستور کار وزارت نيرو
امید چیت چیان، وزیر پیشنهادی نیرو جزئیات برنامه خود را برای مدیریت بخش آب و برق کشور منتشر کرد که بر این اساس اصلاح قیمت فروش برق در دستور کار قرار ميگيرد.
به گزارش تاسیسات نیوز بر این اساس ماموریت وزارت نیرو، تامین آب، برق و خدمات فاضلاب در سراسر کشور به صورت مطمئن و اقتصادی است.
صنعت آب و برق با انجام این ماموریت، نقش تعیینکنندهای در زمینه توسعه پایدار ملی و بهبود مداوم کیفیت و رفاه زندگی شهروندان ایفا میکند. خدمات وزارت نیرو از مهمترین خدمات زیرساختی و حیاتی است و تاثیرات و نتایج آن در کلیه بخشها از جمله کشاورزی، مسکن و شهرسازی، صنعت و تجارت، حمل و نقل، بهداشت، بانکداری، امنیت انتظامی و محیط زیست کاملا مشهود و بسیار تعیینکننده است. مهمترین تنگناهایی که فعالیتهای صنعت آب و برق را دچار چالش میکند، محدودیت منابع آب ومحدودیت منابع مالی است. منابع آب کشور محدود است و ایران جزو کشورهای دارای تنش آبی محسوب میشود. آنچه اثرات محدودیت منابع آب را تشدید و بحرانی میکند، عبارتند از: 1- برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی که منجر به از دست دادن غیرقابل برگشت سفرههای آب زیرزمینی میشود 2- مصرف بیرویه آب به ویژه در بخشهای کشاورزی و شرب 3- ورود انواع آلایندهها به منابع آب و غیرقابل مصرف شدن بخشی از منابع آب به دلیل افت کیفیت 4- مدیریت محلی منابع آب بدون توجه به الزامات مدیریت یکپارچه منابع آب و توسعه پایدار 5- عدم اختصاص منابع لازم برای بهرهبرداری و نگهداری تاسیسات.
علاوه بر موارد فوق، رشد جمعیت، توسعه اقتصادی و افزایش سطح رفاه جامعه به طور طبیعی فشار بر منابع آب را به دنبال دارد. مهمترین راهبردهای جلوگیری از بروز بحران منابع آب عبارتند از:
1- اصلاح نظام قیمتگذاری آب و کاهش شکاف بین قیمت فروش آب و هزینه تمام شده که بیشترین تاثیر را در مدیریت مصرف آب خواهد داشت. 2- کنترل ورود فاضلاب خام به محیطهای پذیرنده در کلیه بخشها اعم از کشاورزی، صنعت و مراکز جمعیتی 3- مدیریت تقاضای آب به ویژه در بخشهای کشاورزی و شرب 4- مدیریت حوضهای منابع آب 5- اولویت اجرای طرحهای منابع آب مشترک 6- تغییر روند کاهش آب در تالابها و دریاچهها و اقدام برای احیای آنها. در بخش برق این امکان وجود دارد که در مدت زمانی قابل قبول، صنعت برق را به طور کامل از چرخه مالی دولت خارج کرد و این صنعت با اتکا به درآمد خود به صورتی اقتصادی و در محیطی رقابتی فعالیت خود را توسعه دهد. این اقدام مشروط به تحقق موارد زیر است:1- اصلاح قیمت فروش برق 2- متناسب کردن قیمت فروش برق با قیمت سوخت تحویلی به نیروگاهها 3- اختصاص صد در صد منابع حاصل از فعالیت بخش به بنگاههای عرضهکننده 4- اختصاص صد در صد منابع حاصل از صادرات برق به بنگاههای صادرکننده 5- اعمال هزینههای سوخت در مناسبات مالی و خرید و فروش برق در سراسر زنجیره تامین برق
پایان پیام/.