اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان از دستور کار مجلس خارج شد

به گزارش  تاسیسات نیوز ،به نقل از روابط عمومی شورای مرکزی و به نقل از سایت خبرگزاری ایرنا نمایندگان در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی به بررسی کلیات طرح اصلاح موادی از قانون نظام مهندسی و کنترل و ساختمان پرداختند اما کلیات این طرح تنها 62 رأی موافق از مجموع 226 نماینده حاضر را کسب کرد و به تصویب نرسید.

در این رای گیری 114 نماینده رأی مخالف و 19 نماینده رأی ممتنع دادند.
پس از رأی گیری و مخالفت نمایندگانبا کلیات طرح اصلاح موادی از قانون نظام مهندسی و کنترل و ساختمان، این طرح ازدستور کار مجلس خارج شد.

علیرضا خسروی نماینده مردم سمنان درموافقت با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون نظام مهندسی و کنترل و ساختمان گفت:نظام مهندسی در شرایط کنونی حدود 300 هزار نفر عضو دارد که در این میان 150 هزارنفر با آزمون پروانه گرفته اند و 150 هزار نفر دیگر نیز عضو هستند.

وی افزود: از طرف دیگر اعتبارات این حوزه 5 برابر بودجه عمرانی کشور است.

وی با یادآوری پایین بودن عمرساختمان ها در کشور خاطرنشان کرد: براساس آمارها متوسط عمر ساختمان های کشور 20سال بوده و این در حالی است که در دیگر کشورها عمر ساختمان ها به 100 سال می رسد.
عضو کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: در این طرح بر توجه به معماری ایرانی اسلامی تاکید شده است و همچنین این طرح مدل خوبی برای اصل 44 قانون اساسی است.

همچنین مهرداد بائوج لاهوتی نماینده لنگرود در موافقت با کلیات این طرح اظهارداشت: عمر قانون قبلی نظام مهندسی به 20سال می رسد، از طرف دیگر قطعاً استعداد و تعداد مهندسان در شهرستان ها می طلبد کهدر هر شهرستان یک سازمان نظام مهندسی وجود داشته باشد، این در حالی است که درشرایط کنونی در شهرها تنها دفاتر نمایندگی وجود دارد.

وی با بیان این که اجرای قانون جدید نظام مهندسی و کنترل و ساختمان هیچ بار مالی جدیدی را ایجاد نمی کند، افزود: اجرای این طرح قطعاً موجب تقویت نظارت بر امور ساختمان می شود.

جعفر قادری نماینده مردم شیراز نیزدر موافقت با کلیات این طرح اظهار داشت: برای اجرای طرح اصلاح قانون نظام مهندسی از تمام گروه ها و تشکل ها نظرخواهی شده و بسیار کارشناسی است. از طرف دیگر قطعاً بخش مسکن و ساختمان در کشور دارای اهمیت بسیاری بوده و بخش عمده ای از اشتغال وابسته به این حوزه است.

وی اظهار داشت: هم اکنون در نظارت بر نحوه ساخت ساختمان ها مشکلاتی وجود دارد که با این طرح این مشکلات برطرف میشود. از طرف دیگر قطعاً برای بهبود کیفیت ساختمان ها نباید نیروهای کار غیرمتخصص دخالت داشته باشند.

سید حسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: در شرایط کنونی شهروندان برای گرفتن پروانه ساختمانی دچار مشکلاتی هستند و قطعا این طرح مشکلات این حوزه را تشدید میکند.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر اجرایطرح اصلاح موادی از قانون نظام مهندسی و کنترل و ساختمان، بار مالی سنگینی را بردوش مردم می اندازد و اجرای آن روند بورکراسی اداری را پیچیده تر می کند.

به گفته وی در این طرح نحوه کنترل قیمت گذاری خدمات نظام مهندسی مشخص نیست و متاسفانه هزینه سنگین نظام مهندسی را میخواهیم از جیب کارگر بپردازیم.
نادر قاضی پور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز از مخالفان کلیات طرح اصلاح موادی از قانون نظام مهندسی و کنترل و ساختمان بود.

وی با بیان این که این طرح به نوعی انحصار صنفی است، افزود: طرح مذکور از توسعه کیفی این حوزه جلوگیری می کند و ازطرف دیگر شاهدیم که براساس این طرح حاکمیت دولت بر نظارت در این حوزه کاهش می یابدکه این موجب بروز تخلفات بسیاری می شود و در این طرح هیچ مرجعی بر تخلفات مهندسان نظارت نمی کند و آنها را مورد بازخواست قرار نخواهد داد.

وی خاطر نشان کرد: همچنین هیچ پول ودرآمدی از این بخش عاید خزانه داری کل کشور نمی شود و قطعاً این طرح به ضررکارگران زحمتکش و افراد ستاد نشین است

در نهایت این طرح با مخالف تنمایندگان روبرو و از دستور کار مجلس خارج شد.

 

پایان خبر/

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;