استراتژی هند برای خرید نفت از ایران

به گزارش تاسیسات نیوز، مقامات ارشد آمریکایی و هندی هفته آینده در دهلی نو دیدار خواهند داشت. به گزارش اس‌اند پی گلوبال پلتس، به احتمال زیاد بخشی از گفت‌وگوهای مقامات دولتی هند و آمریکا، به «درخواست معافیت هند از تحریم‌های آمریکا و ادامه واردات نفت این کشور از ایران» اختصاص خواهد داشت.


این دیدار در تاریخ ۶ سپتامبر و به شکل گفت‌وگوی دو جانبه میان وزرای امور خارجه و وزرای دفاع دو کشور انجام خواهد شد. وزارت خارجه هند تا‌کنون اعلام نکرده که آیا درخواستی رسمی برای معافیت از تحریم‌های اعمال شده علیه ایران داشته است یا خیر،‌ اما به نقل از یکی از مقامات ارشد این سازمان «مقامات هر دو کشور هند و آمریکا در هفته‌های اخیر به‌طور مرتب در رابطه با تحریم‌های ایران بحث و گفت‌وگو کرده‌اند.»


فاز دوم تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران، از تاریخ ۵ نوامبر آغاز خواهد شد. هند به‌عنوان دومین مشتری بزرگ نفت خام ایران، به دنبال راهکاری است تا بتواند به خرید نفت خام از ایران ادامه دهد.


از آنجا که هند یکی از بزرگ‌ترین مشتریان نفت خام ایران است، برنامه این کشور برای تداوم واردات نفت خام پس از بازگشت تحریم‌ها، نقش پررنگی در میزان کاهش صادرات نفت خام ایران در ماه‌های آینده خواهد داشت. اما مقامات هندی در حالی برای دریافت معافیت از آمریکا تلاش دارند که به ‌رغم اعلام‌ قبلی وزیر امور خارجه این کشور مبنی بر عدم تبعیت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران، خرید نفت خام این کشور از ایران با کاهش چشمگیری مواجه شده است.


بر اساس آخرین آماری که رویترز منتشر کرده است؛ میزان واردات نفت خام هند از ایران در تمام ماه آگوست ۲/ ۸‌میلیون بشکه بوده است، در حالی‌که هند در ماه‌های پس از آوریل (مه، ژوئن، جولای) در هر ماه ۲۰ میلیون بشکه نفت خام از ایران خریداری کرده است.


این میزان کاهش خرید نفت از ایران که از سمت هند رخ داده در حالی است که این کشور در حال تنظیم روابط با آمریکا در جهت گسترش همکاری‌های دوجانبه است. حجم مبادلات تجاری دو طرفه میان آمریکا و هند، در سال گذشته با افزایش ۱۲ میلیارد دلاری به ۱۲۶ میلیارد دلار رسید و نشست هفته آینده وزرای امور خارجه و دفاع آمریکا و هند بر زمینه‌‌های نظامی، اقتصادی و تجارت دو جانبه میان دو کشور تمرکز خواهد داشت.


با این حال یک مقام ارشد دولت هند گفت، این کشور خرید نفت از ایران را به‌طور کامل متوقف نخواهد کرد و استراتژی خود را درخصوص خرید نفت از تهران پس از دیدار با مقامات ارشد آمریکایی در هفته آینده نهایی خواهد کرد. به گفته این مقام هندی مطلع از سیاست خرید نفت هند که نخواست نامش فاش شود، «هند قطعا قصد ندارد خرید نفت از ایران را به صفر برساند.»


اس‌اند‌پی گلوبال پلتس پیش‌بینی‌ می‌کند در نتیجه بازگشت تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه ایران، صادرات نفت خام و میعانات کشور در ماه نوامبر به ۴۷/ ۱ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند. این میزان ۴۴/ ۱ میلیون بشکه کمتر از میزان صادرات در ماه آوریل و ۸۷۴ هزار بشکه کمتر از صادرات ماه جولای است.


آمریکا از کشورهای هم‌پیمان خود خواسته تا خرید نفت از ایران را به صفر برسانند. هند، مهم‌ترین مشتری نفت ایران پس از چین، تاکنون تصمیمی در مورد میزان کاهش خرید نفت از ایران اتخاذ نکرده و همچنان به دنبال معاف شدن از تحریم‌های آمریکاست. با این حال هند قبلا از پالایشگاه‌هایش خواسته تا خود را برای کاهش شدید خرید نفت از تهران از ماه نوامبر آماده کنند.


دهلی نو تاکنون تعهد خود را نسبت به تبعیت کامل از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اعلام نکرده، اما آماده است تا برای حذف نشدن از سیستم مالی آمریکا خرید نفت از تهران را کاهش دهد. در جریان دور قبلی تحریم‌ها، هند یکی از معدود کشورهایی بود که خرید نفت از ایران را ادامه داد، هرچند که به دلیل تحریم‌های کشتیرانی، بیمه و بانکی ناگزیر به کاهش خرید نفت از کشورمان شد.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;