از هوا آب بگیرید

یک مهندس ۸۲ ساله ماشینی ساخته است که با استفاده از یک فناوری که از الکتریسیته برای متراکم کردن بخار آب از هوا استفاده می‌کند، آب را از هوا استخراج می‌کند.
به گزارش تاسیسات نیوز،  مهندس ۸۲ ساله اسپانیایی دستگاهی طراحی کرده است که می‌تواند آب را از هوا استخراج کند و به مردم مناطق دور افتاده، حتی در بیابان‌های بی آب و علف نیز کمک کند.
کمبود آب یک مشکل بزرگ در سراسر جهان است. در حالی که دسترسی به آب پاک و آشامیدنی برای بسیاری از ما به راحتی باز کردن یک شیر است، اما بسیاری از مردم دنیا برای دسترسی به آب آشامیدنی باید کیلومترها راه بروند. حتی جوامع پیشرفته نیز به دلیل درگیری‌های سیاسی، بلایای طبیعی و یا حتی تغییرات آب و هوایی می‌توانند با مشکل ناگهانی کمبود آب آشامیدنی مواجه شوند.
اختراع “انریکه وگا”ی ۸۲ ساله نیز الهام گرفته از چنین بلایی بود که در دهه ۱۹۹۰ در کشورش اسپانیا رخ داد. اسپانیا با وجود اینکه یک شبه جزیره است، اما مستعد خشکسالی است و در اوایل دهه ۱۹۹۰ با یک دوره خشکسالی روبرو شد که پنج سال به طول انجامید.
اساس این دستگاه همانند کاری است که کولر گازی انجام می‌دهد. کولر گازی در واقع از برق برای خنک کردن هوای اطراف استفاده می‌کند، اما همزمان بخار آب را متراکم می‌کند.
اختراع “وگا” نمی‌توانست در دمای محیطی بالاتر از ۴۰ درجه سانتیگراد کار کند، چیزی که در مناطق کم آب مانند بیابان‌ها رایج است. بنابراین او قابلیت‌های دستگاه خود را بهبود بخشید و شرکت “آکوائر”(Aquaer) را در سال ۲۰۰۴ تاسیس کرد تا خلاقیت خود را به عنوان یک راه حل امیدوار کننده به جهان ارائه دهد.
این شرکت علاوه بر ارائه راه حل‌هایی برای کمبود آب برای صنایع غذایی و مراقبت‌های بهداشتی، تأسیساتی را نیز به روستاها و شهرهای کوچک ارائه کرده است.
مدل کوچکتر این دستگاه می‌تواند ۵۰ تا ۷۰ لیتر آب در روز تامین کند، در حالی که مدل بزرگ‌تر می‌تواند تا ۵۰۰۰ لیتر آب در روز فراهم کند.
“وگا” می‌گوید: هدف این است که به مکان‌هایی مانند اردوگاه‌های پناهندگان که آب آشامیدنی ندارند، آب برسانیم.
وقتی این شرکت یکی از دستگاه‌های خود را در صحرای “نامیب” نصب کرد، مردم محلی را غافلگیر کرد. مدل‌های جدید “آکوائر” می‌توانند با رطوبت ۱۰ تا ۱۵ درصدی هوا نیز کار کنند.
“وگا” افزود: ایده ما نه تنها ساخت یک دستگاه موثر و کارآمد است، بلکه مفید بودن آن برای افرادی است که برای آوردن آب آشامیدنی یا ساخت چاه مجبورند کیلومترها راه بروند.
این شرکت همچنین دستگاهی با ظرفیت ۵۰۰ لیتر در روز را در اردوگاه پناهندگان در نزدیک طرابلس در لبنان نصب کرده است.
این شرکت با همکاری یک سازمان غیردولتی در حال جمع آوری بودجه برای نصب صفحات خورشیدی بر روی دستگاه و کاهش هزینه‌های برق و زیست محیطی این فرآیند است.
منبع ایسنا
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;