احتمال ریزش مجتمع تجاری فردوسی!
دایره تخلفات پیرامون مرکز تجارت جهانی فردوسی وسیع و دامنگیر است…
به گزارش تاسیسات نیوز، دایره تخلفات پیرامون مرکز تجارت جهانی فردوسی وسیع و دامنگیر است، از شهردار وقت منطقه و نظاممهندسی تا کمیسیون ماده ١٠٠ که خود مرجع رسیدگی به تخلفات هستند.
شهردار منطقه و معاونش در پی این تخلفات عزل شدهاند. مالک با نقشه مسکونی پیشپروانه بنای ٧٠هزارمتری را گرفته است و حالا هیچ نقشهای از بنا ارایه نمیدهد. بنا پارکینگ ندارد، یک طبقه تراکم اضافه دارد و ایمنی ندارد و… .
به نقل از معماری نیوز، تندگویان، نایبرییس کمیسیون معماری شورا که از هشتماه پیش به پرونده تخلفات اینبنا ورود پیدا کرده، حالا مامور ویژه رسیدگی به پرونده شده است.
یک ماهی است که بنا پلمب شده و از تخریب تا ایمنی، گزینههای روی میز هستند و همه منتظرند تا بالاخره سازمان نظام مهندسی اظهارنظر نهایی را درباره این پروژه ارایه دهد و حالا اولین مرکز تجارت جهانی فردوسی تهران که پیشبینی شده بود به عنوان اولین مجتمع مدرن تجاری بینالمللی با معماری فاخر آغاز به کار کند، بهدلیل عدم ایمنی این مجتمع ٧٠هزارمتری، همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
چه اتفاقی باعث شد به پرونده پروژه مرکز تجارت جهانی ورود پیدا کنید؟
گزارشهایی به ما رسید که حاکی از عدم ایمنی ساخت پروژه بود و کارشناسان کمیسیون بررسیهای متعدد از جمله بازدید میدانی داشتند و این موضوع برای ما محرز شد. تا همین امروز هم بعد از هشتماه پیگیری نقشه سازه را نداریم و مالک نقشه را نمیدهد. سازهای که درحالحاضر ساخته شده است با نقشهای که به شهرداری ارایه شده و برای آن پیش پروانه گرفته شده یکی نیست. آن نقشه مربوط به سازه مسکونی است و نه این بنا با زیربنای ٧٠هزارمترمربعی.
مشکل اساسی، ایمنی پروژه است و بررسی پروژه نشان میدهد ایمنی در ساختوساز این پروژه رعایت نشده است و با توجه به تردد پنج تا هشتهزار نفر در ساعت در این مکان در صورت افتتاح نگران ریزش سازه هستیم چرا که ایمنی و جان مردم برای ما مهمترین مساله است.
متاسفانه، پس از بررسی و بازدیدهای صورتگرفته از پروژه در حال ساخت، در کمیسیون به قطعیت دریافتیم که در پروسه ساختوساز، آییننامهها و مقررات ملی ساختمان نهتنها به طور کامل رعایت نشدهاند، بلکه در مواردی کاملا مغایر هستند.
پیگیریهایتان به کجا رسید؟
با مالک مکاتبات متعدد داشتیم و با سازمان نظام مهندسی و مدیریت بحران هم. موضوعات را به سازمان بازرسی شهرداری منتقل کردیم و پیگیریها به جلسه هفته پیش رسید.
در روزهای گذشته جلسهای با حضور مالک و تمامی دستگاههای دخیل همچون سازمان نظاممهندسی ساختمان، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران، معاونت شهرسازی و معماری و سازمان بازرسی شهرداری، اعضای کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر، محیطزیست، خدمات شهری، عمران، حملونقل و همچنین شهردار منطقه مربوطه (منطقه ١٢ شهرداری تهران) برگزار شد، به واسطه زمان ازدسترفته در رفتوبازگشت مکاتبات متعدد میان سازمانها، مالک از فرصت ایجادشده، استفاده کرده و نسبت به پیشبرد پروژه اقدام کرده است. اصلیترین هدف در جلسه هفته گذشته، نیل به وحدترویه بوده و بر این اساس مسوولیت کامل برعهده شورای اسلامی شهر تهران و اینجانب قرار گرفت.
نظام مهندسی اعلام کرده است که چون نقشه سازه موجود نیست، ما نمیتوانیم درباره ایمنی سازه اظهار نظر کنیم. حالا نظام مهندسی مسوول اظهارنظر درباره بررسی نقشه سازه و ایمنی آن شده است و درنهایت اگر تشخیص دهند سازه قابلیت ایمنسازی را دارد، با نظارت سازمان بازرسی توسط پیمانکار امین این کار انجام میشود.
امکان ایمنسازی وجود دارد؟
بله چون نازککاری داخل پروژه انجام نشده است امکانش وجود دارد. چنددرصدی احتمال دارد که بگویند سازه قابلیت ایمنسازی ندارد و در این صورت به مشکل برمیخوریم اما برداشت اولیه ما این است که امکان ایمنسازی وجود دارد و اگر ایمنسازی توسط نهادهای ذیربط تایید شود، اجازه بهرهبرداری را به مالک میدهیم.
جز عدمایمنی، پروژه چه تخلفاتی دارد؟
تخلفات ماده ١٠٠ همچون عدم تامین پارکینگ را دارد و مازاد بر تراکم اضافه بر سازه. در این زمینه سازمان بازرسی بررسی نهایی میکند. مالک قصد داشته هایپرمارکت در زیرزمین این مجتمع ایجاد کند و علاوه بر اینکه هنوز پارکینگهای الزامی بنا تامین نشده است، تخلف جدی دیگری بر اساس تبلیغات خودشان، در حال وقوع است.
امکان بازگشت مجدد پرونده مالک به کمیسیون ماده ١٠٠ هم وجود دارد تا رای بابت تخلفات شهری صادر شود و تا آنجایی که اطلاع دارم، جرایمی هم پیش از این برای مالک در نظر گرفته شده و پرداخت شده و تا وقتی سازمان نظام مهندسی ایمنی پروژه را تایید نکند مالک امکان ادامه فعالیت و بهرهبرداری را ندارد.
باوجود برگشت پرونده ملک از کمیسیون مذکور برای رفع تخلفات و اخذ جرایم به منطقه، متاسفانه نهتنها رفع تخلفات بنا اعمال نشد! بلکه صاحب ملک توانسته نسبت به اخذ پروانه اقدام کرده! و همچنان به ادامه کار بپردازد.
آیا ملک پلمب شده است؟
بله یکماهی است که ماشینهای پارکبان جلوی بنا پارک هستند و کسی اجازه ورود به ملک را ندارد. قصد ما ایمنسازی سازه این بناست، در مورد تخلفات شهرداری نیز سازمان بازرسی شهرداری ورود پیدا کرده و کار را تا حدودی به نتیجه رسانده است، اما امیدواریم تخلف دیگری رخ ندهد. خوشبختانه در این اتفاق ما جلوتر از ماجرای علاءالدین هستیم. تمام سعی ما بر این است تا این پروژه را بهگونهای قانونمند ادامه دهیم و امنیت شهروندان را تامین کنیم.
گفتید سازمان بازرسی شهرداری تا حدودی به نتیجه رسیده، چه نتیجهای؟
شهردار قبلی منطقه و معاونش بهخاطر همین پروژه عزل شدند و درحالحاضر هم نقاط مبهمی در پرونده بهویژه درخصوص تخلفات ماده ١٠٠ وجود دارد. اینکه چطور وقتی تخلفات ماده ١٠٠ برقرار بوده است، مالک توانسته در منطقه پروانه ساخت بگیرد.
ریشه تخلفات کجا بوده است؟
بدنه شهرداری و سازمان نظام مهندسی. البته مالک با توجه به دریافت پروانه ساخت از شهرداری، ادعا میکند که اسناد و مدارکش در هنگام صدور پروانه مورد تایید قرارگرفته و در این میان سازمان نظاممهندسی نیز به دلیل اجرایی نشدن ماده ٣٣ از قانون نظام مهندسی ساختمان در زمان اخذ پروانه ساختمان مذکور بهطور شفاف اعلام نکرده که پروژه از لحاظ ایمنی و سازه دچار مشکل است.
نظاممهندسی مسوول برعهدهگرفتن ایمنی پروژه است اما میگوید پروژه قبل از ورود ما پروانه گرفته است و از روزی که ما در شورای شهر وارد پروژه شدیم، پنجبار با نظاممهندسی مکاتبه کردیم و میتوانستند ورود پیدا کنند و جواب قطعی درباره ایمنی پروژه بدهند و این سازمان تنها در پاسخ به نامههای متعدد ما در رابطه با توقف پروژه، مالک را مجاز به ادامه فعالیت ساختمانی در جهت رفع عیوب بنا، دانسته است. واضح است همین پاسخ سازمان نظاممهندسی ساختمان نشان از وجود ایراداتی در ملک مورد بحث دارد. ضمن آنکه در جلسات منعقده شرکت مشاور ناظر از عیوب اعلامی سازمان ابراز بیاطلاعی کرده است.
پایان پیام/.