در سالهای اخیر، کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که شغلی متناسب با رشتهی تحصیلی خود داشته باشد! یا دقیقتر بگوییم، امروزه فارغ التحصیلان رشتههای مهندسی برای پیدا کردن شغل مورد نظر خود دچار مشکل شدهاند. در این شرایط چه باید کرد؟!
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، احتمالا هر کدام از ما راهکارهایی برای حل این مشکل داشته باشیم؛ اما قطعا یکی از سادهترین آنها، شرکت در آزمون نظام مهندسی است. چراکه در صورت قبولی در این آزمون، میتوانید پروانهی اشتغال خود را از وزارت راه و شهرسازی دریافت کنید و به عنوان یک مهندس حرفهای، مشغول به کار شوید.
اما قبولی در آزمون نظام مهندسی به این سادگیها هم نیست! برای موفقیت در این آزمون باید برنامهریزی دقیقی داشته باشید و با تمام جزئیات آن آشنا شوید.
به همین دلیل، ما در این مقاله میخواهیم به بررسی آزمون نظام مهندسی و روشهای موفقیت در آن بپردازیم؛ پس، همراه ما باشید…
همانطور که گفتیم، موفقیت در آزمون نظام مهندسی میتواند راه شما را برای پیدا کردن یک شغل مناسب هموار کند؛ اما چگونه؟!
کسانی که در این آزمون قبول شوند، در ابتدا پروانهی پایه ۳ یا پروانهی اشتغال به کار دریافت میکنند. با کمک این پروانه، شما قادر به ثبت یک شرکت حقوقی خواهید بود! علاوه بر آن، میتوانید در سایر پروژهها به عنوان یک مهندس حضور داشته باشید.
شاید برخی تصور کنند که پروانهی پایه ۳ ارزشی چندانی ندارد؛ اما این یک تصور غلط است! چراکه اگر پایه ۳ نداشته باشید، پروانه پایه ۲ و پایه ۱ نیز نمیتوانید دریافت کنید! از طرفی، باید چند سال از پروانهی پایه ۳ شما گذشته باشد تا بتوانید برای دریافت سایر پروانهها اقدام کنید. بنابراین، بهتر است زمان را از دست نداده و برای قبولی در آزمون نظام مهندسی برنامهریزی کنید!
خب اکنون که با اهمیت آزمون نظام مهندسی عمران آشنا شدهاید، باید خود را برای آن آماده کنید. به همین دلیل در قدم اول، به بررسی ویژگیهای این آزمون و تفاوت آن با کنکور میپردازیم:
ویژگیهای آزمون نظام مهندسی
آزمون نظام مهندسی در رشتههای مختلفی برگزار میشود که نحوهی برگزاری هر کدام از آنها متفاوت است. به عنوان مثال، آزمون عمران به سه بخش نظارت، اجرا و محاسبات تقسیم میشود. در حالیکه در رشتهی مکانیک، این آزمون دارای دو بخش نظارت و طراحی است.
برگزاری آزمونهای نظام مهندسی به صورت سالانه است و ۶۰ سوال دارد که برای قبولی در آن باید به حداقل نیمی از سوالات، پاسخ صحیح بدهید. اما توجه داشته باشید که این آزمون نمره منفی هم دارد! پس پاسخ به همهی سوالات هیچ ضرورتی ندارد!
یکی از نکات جالب توجه در این آزمون این است که بر خلاف کنکور، این آزمون به صورت کتاب باز یا Open Book برگزار میشود! به همین دلیل، روش مطالعهی شما هم باید متفاوت باشد! در بخش بعدی، میخواهیم با این روشها آشنا شویم؛ پس همچنان همراه ما باشید…
روشهای قبولی در آزمون نظام مهندسی
کتاب باز بودن آزمونهای نظام مهندسی باعث شده است که قبولی در آن آسان به نظر برسد؛ در صورتیکه اصلا اینطور نیست! زیرا منابع معرفی شده برای آزمون سرشار از نکات، اعداد و جزئیات است. به همین دلیل، نمیتوان در سر جلسهی امتحان، این جزئیات را از داخل کتابهای پر تعداد پیدا کرد.
این شرایط باعث شده است که داوطلبان به سه گروه تقسیم شوند که هر کدام، از روش خاصی برای موفقیت در این آزمون استفاده میکنند. این سه گروه عبارتند از:
الف)کسانی که تنها به مطالعهی کتابها و منابع میپردازند
این دسته از افراد سعی میکنند همهی منابع آزمون را تهیه کرده و خودشان مباحث مربوطه را مطالعه کنند. اما یک مشکل بزرگ وجود دارد! حجم کتابها و تعداد آنها بالا است! بنابراین، اگر بخواهیم همه را جزء به جزء مطالعه کنیم، زمان زیادی از ما خواهد گرفت. شاید این کار چندان عاقلانه هم نباشد؛ چراکه امتحان به صورت Open Book است! پس چرا باید همهی جزئیات را مو به مو حفظ کنیم؟!
ب) کسانی که کتابها و منابع را با خود به جلسه آزمون میبرند
این گروه از داوطلبان اشتباه گروه الف را تکرار نمیکنند! آنها سعی میکنند از ویژگی Open Book بودن آزمون استفاده کرده و شانس موفقیت خود را افزایش دهند. اما جالب است که بسیاری از این افراد نیز نمیتوانند نتیجهی دلخواه خود را بگیرند! به نظر شما چگونه میتوان از بین آن همه کتاب در جلسهی آزمون، پاسخ صحیح را پیدا کرد؟! آن هم در مدت زمانی محدود! پس، احتمالا این روش هم چندان موفقیت آمیز نباشد!
ج) کسانی که در دوره آمادگی آزمون نظام مهندسی شرکت میکنند
این دسته از داوطلبان، هوشمندانهتر از بقیه رفتار میکنند. آنها ترجیح میدهند وقت خود را برای مطالعهی کامل منابع امتحانی در یک امتحان Open Book صرف نکنند! علاوه بر آن، نحوهی استفاده از کتابها در جلسهی آزمون را هم بلد نیستند! بنابراین به سراغ یک آموزشگاه نظام مهندسی میروند!
در یک آموزشگاه نظام مهندسی معتبر، دوره آمادگی آزمون نظام مهندسی در رشتههای مختلف برگزار میشود. در این دورهها، مباحث مهم آزمون توسط اساتید باتجربه تدریس شده و همچنین، ترفندهای استفاده از کتاب در جلسهی آزمون، آموزش داده میشود. بنابراین، این دسته از افراد، شانس بالاتری برای قبولی در آزمون نظام مهندسی خواهند داشت.