آتشنشانان عاجز از آتش ناملایمات!
تاسیسات نیوز: آتشنشانی یا اطفای حریق مجموعه اقداماتی است که برای مقابله با آتش بهوسیله خاموش کردن، کنترل یا هدایت آتشهای ناخواسته انجام میگیرد. اهداف آتشنشانی حفاظت از سلامت افراد، جلوگیری از آسیب به اموال و حفاظت از محیطزیست است.
سازمان آتشنشانی، یکی از مهمترین ساختارهای بروکراتیک در کشور است که ارتباط تنگاتنگ آن با ایمنی شهروندان و نیز ماهیت و گستره خدماتی که ارائه میدهد، موجب شده بهعنوان حوزه مهمی از نجات جان و مال انسانها و حفاظت از منابع شهری و ثروتهای ملی و میراث جهانی در پایتخت و همچنین ایمنسازی و پیشگیری از وقوع حریق و کمک به آمادگی مقابله با بحرانها و سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه و کاهش آثار آنها بهشمار آید.
در همه کشورها سازمان آتشنشانی وظیفه مقابله با آتش، سوانح و حوادث مختلف را برعهده دارد. این در حالی است که باوجود اهمیت چندوجهی این سازمان در ساختار خدمات شهری شهرداری، چالشها و مشکلاتی نیز گریبانگیر آن شده که بهنظر میرسد از چشم تصمیمگیران و سیاستگذاران این حوزه، مغفول مانده است.
تاریخچه آتشنشانی در ایران
در ایران نخستین سازمان آتشنشانی توسط روسها در شهر تبریز ایجاد شد. آتشنشانیها زیر نظر شهرداری کار میکنند. روز ۷ مهر ۱۳۵۹ پس از حمله هوایی عراق به پالایشگاه آبادان، آتشنشانان منطقه و شهرهای اطراف، برای مهار آتش به پالایشگاه میروند که هنگام عملیات خاموش کردن آتش، دوباره هواپیماهای دشمن اقدام به بمباران پالایشگاه میکنند و این حمله منجر به شهادت تعداد زیادی از آتشنشانان میشود. طرح تعیین روز آتشنشانی و ایمنی در سال ۱۳۷۹ توسط ستاد هماهنگی امور ایمنی و آتشنشانی کشور پیشنهاد و توسط شورایعالی انقلاب فرهنگی کشور تایید شد. این روز با هدف ترویج ایمنی و پیشگیری از حوادث در سطح کشور و همچنین یادآوری حماسهآفرینیها و ازخودگذشتگیهای آتشنشانان میهن اسلامی در دفاع مقدس نامگذاری شده است. ایجاد زمینههای مناسب برای آموزش همگانی مردم در راستای پیشگیری از بروز حوادث مختلف و حفاظت از سرمایههای ملی نیز از دیگر اهداف نامگذاری این روز است.
بیشتر بخوانید