گسترش تولید انرژی خورشیدی توسط شرکتهای دانش بنیان
مدیر ارزیابی و نظارت صندوق پژوهش و فناوری کریمه و پژوهشگر حوزه اقتصاد، گفت: شرکت های دانش بنیان توانایی افزایش سطح بهره گیری از انرژی خورشیدی در قم را دارند و تولید انرژی های پاک در استان با مشارک آنها متحول می شود.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، عسکری غلامزاده، بیان کرد: قم به دلیل برخورداری از ۳۰۰ روز آفتابی در طول سال، ظرفیت بسیار خوبی برای استفاده از انرژی خورشیدی دارد و مسئولان استان در این رابطه جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی و همچنین احداث نیروگاه های انرژی خورشیدی را در دستور کار خود قرار دادند.
وی افزود: قم به دلیل موقعیت خاص جغرافیای، نه تنها می تواند انرژی برق مورد نیاز خود را از طریق انرژی خورشیدی تامین کند، بلکه می تواند در این زمینه به عنوان یک قطب صنعتی معرفی و سطح قابل توجهی از انرژی تولید شده در نیروگاه های خورشیدی خود را به استان های همجوار صادر و از این راه درآمد زایی مطلوبی را کسب کند.
وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای واردات پنل های خورشیدی و استقرار آن در استان پس از تحریم های ظالمانه دشمنان، ادامه داد: برای رفع این مشکل استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و خدمت لیزینگ می تواند بسیار موثر باشد و سطح تولید انرژی خورشیدی در قم را به میزان قابل توجهی گسترش دهد.
مدیر ارزیابی و نظارت صندوق پژوهش و فناوری کریمه همچنین در خصوص اهمیت بهره گیری از انرژی خورشیدی، گفت: استفاده از سوخت های فسیلی برای تولید انرژی در سال های اخیر علاوه بر صرف هزینه های سنگین، محیط زیست را هم با چالش های جدی مواجه کرده، به همین دلیل استفاده از انرژی های پاک همچون انرژی خورشیدی که بدون ایجاد آلودگیهای محیط زیستی می تواند برق مورد نیاز بخش های مختلف را تامین کند، با الگو گرفتن از کشورهای پیشرفته جهان، مورد توجه مسئولان ملی و استانی ما قرار گرفته است.
وی با اشاره به این که فرآیند تولید انرژی در ایران بیشتر وابسته به سوخت های فسیلی است و بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر در کشور از سطح رشد قابل توجهی برخوردار نیست، افزود: البته در سال های اخیر استفاده از انرژی های برق آبی و هسته ای برای تولید برق مورد نیاز کشور، مورد توجه مسئولان قرار گرفته و طرح های خوبی در این زمینه اجرا شده است، اما به هرحال یکی از بهترین قابلیت های تولید انرژی در ایران، استفاده از انرژی خورشیدی به دلیل قرار گرفتن در موقعیت گرم و خشک زمین و داشتن روزهای آفتابی فراوان است.
وی ادامه داد: برای استفاده از انرژی خورشیدی تنها کافیست یک بار پنل های تولید انرژی خورشیدی در سطح نیروگاه های کوچک و بزرگ دایر شود، همچنین هزینه نگهداری این نیروگاهها در مقایسه با نیروگاه هایی که با سوخت فسیلی کار می کنند، بسیار پایین تر است.
غلامزاده گفت: اختصاص اعتبار یکی از مهمترین پیش نیازهای استقرار نیروگاه های خورشیدی و تولید انرژی پاک از این منبع طبیعی است و کشور با سرمایه گذاری در آن می تواند، انرژی برق مورد نیاز خود را با استفاده از انرژی خورشیدی تامین کند.