چیت چیان یک ادعا را تکذیب کرد

به گزارش تاسیسات نیوز، حمید چیت چیان هرگونه آلایندگی زیست محیطی واحدهای وابسته به وزارت نیرو ( نیروگاه ها ، صنایع مرتبط با آب و فاضلاب ) را به شدت تکذیب کرد. وی گفت: مطابق آمارهای ارائه شده از سوی مسئولان، حداقل 60 درصد از آلودگی های زیست محیطی شهرهای بزرگ مربوط به بخش حمل و نقل است.



وزیر نیرو ضمن تکذیب برخی ادعاها مبنی براینکه فعالیت واحد های تحت پوشش این وزارتخانه به عنوان دومین منبع آلایندگی شهرها محسوب می شوند ، تصریح کرد: بخش حمل و نقل مهمترین منبع آلودگی شهرهای بزرگ است.




حمید چیت چیان هرگونه آلایندگی زیست محیطی واحدهای وابسته به وزارت نیرو ( نیروگاه ها ، صنایع مرتبط با آب و فاضلاب ) را به شدت تکذیب کرد.




وی خاطرنشان ساخت : مطابق آمارهای ارائه شده از سوی مسئولان، حداقل 60 درصد از آلودگی های زیست محیطی شهرهای بزرگ مربوط به بخش حمل و نقل است.




پیشتر رسول یاراحمدی مدیرکل دفتر امور بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی وزارت صنعت، معدن و تجارت در دومین همایش ایمنی، بهداشت و محیط زیست (اچ.اس.یی- HSE) در سازمان ایمیدرو ، بیشترین منشا آلودگی محیط زیست در سطح شهرها را مربوط به منبع های ثابت، مسکن و شهرداری ها دانسته و سهم بخش صنعت را هشت درصد ذکرکرده بود.




وی گفته بود، دومین و سومین منبع آلودگی زیست محیطی، « وزارتخانه های نیرو (واحدهای نیروگاهی و…) و نفت » محسوب می شوند .




همچنین علی شفیعی‌پور کارشناس محیط زیست درباره‌ی نقش نیروگاه‌ها در آلوده کردن هوا و محیط زیست گفته بود: در میان منابع مختلف، نیروگاه‌ها بعد از بخش حمل و نقل سهم عمده‌ای را در انتشار آلاینده ها در جهان دارد.




وی در ادامه بیان داشت: تولید گسترده انرژی در نیروگاههای برق و تخلیه‌ی خاکسترهای آن از طریق دودکش‌ها و دیگر آلاینده‌های موجود در نیروگاههای برق در هوا منجر به آلودگی هوا می‌شود.




متاسفانه وجود نیروگاه‌های برق در شهرها یا در حاشیه‌ی آن منجر به آلودگی شدید در برخی از شهرها شده است.




شفیعی‌پور در ادامه در مورد آلاینده‌های موجود در خاکسترهای خارج شده از نیروگاههای برق اظهار داشت: آلاینده‌های خارج شده از دودکش‌های نیروگاههای برق حاوی اکسید‌های ازت، اکسیدهای کربن و خاکستر فرار است که طبق تحقیقات علمی انجام شده در این زمینه، تمام این ترکیبات سمی و در بیشتر موارد سرطان زا هستند.




وی در ادامه به این نکته اشاره کرد: نیروگاههای برق تنها آلوده‌کننده‌ی هوا نیستند بلکه آنها نیز موجب آلوده شدن آب می‌شوند.




آرش کردی مدیر عامل توانیر در همین خصوص اظهار نظر کرد و گفت:به هر حال نیروگاه‌‌هایی که مازوت مصرف می‌کنند آلایندگی دارند ولی اینکه بگویم در حال حاضر عامل اصلی آلایندگی در شهرها نیروگاه‌ها هستند قطعاً باید بنشینیم و قدروسهم تعیین کنیم.

 

 

کردی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد از نیروگاه‌ها مصرف مازوت دارند، ادامه داد: در حال حاضر 5 تا 6 نیروگاه بخار در کشور قابلیت استفاده از مازوت را دارند که یک تعدادی توسط محیط زیست پلمب شده‌اند و از این سوخت استفاده نمی‌کنند مثل نیروگاه‌ها منتظر قائم ،تبریز و شهید منتظری اصفهان نیروگاه‌هایی هستند که توسط مراجع قضایی پلمب شده‌اند.

 

 

وی در پاسخ به این سؤال که پس می‌پذیرید که برخی نیروگاه‌های برق آلایندگی دارند، گفت: در موضوع آلایندگی در واقع باید بنشینیم صحبت کنیم قدر و سهم نیروگاه چقدر است و این نکته مهم است، چرا که بعضاً ما در جاهایی مثل نیروگاه‌ شازند سال‌هایی داشتیم که درصد بسیار قابل توجهی مصرف مازوت را نداشتیم اما تعداد روزهای آلاینده آن سال بیشتر بوده است.

 

 

کردی ادامه داد: اینکه بخواهیم موضوع را به صورت آماری پیگیری کنیم باید یک کار علمی صورت گیرد، اما به صورت کلی می‌‌گویم ما هیچ‌گونه علاقه‌ای به مصرف مازوت در نیروگاه‌ها نداریم مگر انتخابی بین خاموش و مصرف مازوت باشد.

 

 

وی افزود: این موضوع خط قرمز ما است پس این یک انتخاب سختی است که خاموشی بدهیم یا سوخت مازوت در نیروگاه‌ها مصرف کنیم اما به هر حال ترجیح می‌دهیم که خاموشی برق ندهیم.

منبع: برق نیوز

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;