یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، گفت: برای کاهش مصرف آب در بخشهای صنعت و کشاورزی ظرفیت های مناسبی با پیشرفت تکنولوژی و تلاش شرکت های دانش بنیان فراهم شده و لازم است که دولت از این ظرفیت استفاده کند.
به گزارش تاسیسات نیوز، هادی بیگی نژاد، با اشاره به کاهش منابع آبی کشور بر ضرورت صرفه جویی در مصرف تاکید و بیان کرد: مصارف آب به سه بخش شرب، صنعت و کشاورزی تقسیم می شود؛ صرفه جویی و مدیریت مصرف در این سه حوزه باید در دستور کار تمام بخش ها قرار گیرد. از سوی دیگر تقویت منابع زیرزمینی و جمع آوری آب های جاری از دیگر مواردی است که باید در اولویت قرار گیرد.
چرا باید در مصرف آب شرب صرفهجویی کنیم؟
وی در ادامه با بیان اینکه کمتر از ۱۰ درصد مصارف آب در سطح کشور به بخش آب شرب باز می گردد و باقی به بخشهای کشاورزی و صنعت تخصیص می یابد، اظهار کرد: درست است که درصد کمی از مصارف، آب شرب است، اما هزینه تولید آن در کشور بالا است. فلذا ما هرچقدر که می توانیم باید در این بخش صرفه جویی کنیم. ما هرچقدر جلوتر آمدیم، هزینه تولید آب افزایش پیدا کرد، هم باید در این حوزه فرهنگ سازی صورت گیرد و هم مردم همراهی لازم را داشته باشند.
چگونه مصرف آب در بخش صنعت کاهش مییابد؟
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در بخش صنعت نیز باید با بهره گیری از تکنولوژی های نوین مانند استفاده از سیکل بسته گردش آب به منظور خنک سازی یا بازیافت پسآب کارخانجات، میزان مصرف آب را کاهش دهیم. امروز خیلی از کارخانجات در سیستم های خنک سازی از سیکل بسته استفاده کرده و از سوی دیگر پسآب خود را رهاسازی نمی کنند بلکه با استفاده از روش های نوین آن را تصفیه کرده و مجددا وارد چرخه مصرف می کنند. با این روش به جای ۳۰۰ هزار مترمکعب مصرف سالیانه آب، تنها ۱۰ هزار مترمکعب به طور سالیانه مصرف دارند. این میزان کاهش چشمگیری است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه تاکید کرد: راه برای کاهش مصرف در صنعت وجود دارد و باید اقدام جدی در این حوزه صورت گیرد. هم علم آن موجود بوده و هم روش های آن وجود دارد. فقط باید با یک اراده جدی در این راستا گام برداشت و اعتبارات لازم نیز تخصیص یابد. در حوزه کشاورزی نیز چه انتقال آب و چه روش های آبیاری نوین مانند آبیاری زیر سطحی می تواند نقش ویژهای در مدیریت مصرف داشته باشد.
شعار «دولت آب»
بیگی نژاد در پایان افزود: تزریق آب های سطحی به سفره های زیر زمینی یکی از راهکارهای بهبود منابع آبی کشور است که باید با دقت و جدیت بیشتری دنبال شود. بنده فکر می کنم اگر شعار امسال دولت به عنوان دولت آب باشد، اقدام خوبی است. دولت می تواند از ظرفیت شرکت های دانش بنیان که مقام معظم رهبری در نامگذاری سال نیز بر آن تاکید کرده، به منظور مدیریت مصرف استفاده کند.