نسخه مهــــار بحران آب
آسیبشناسی حاکی از آن است که کشورهای متعددی در آسیا و بهخصوص در مناطق غربی آن و خاورمیانه دچار کمآبی و خشکسالی هستند. از سوی دیگر تغییرات اقلیم و گرمایش جهانی نیز اثرات نامطلوبی را در این مناطق به جا گذاشته که این موضوع مدیریت منابع آب و بحران آب در این مناطق را دارای اهمیت کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، مجمع مجالس آسیایی در اجلاس اخیر کمیته دائمی امور اقتصادی و توسعه پایدار خود، مسوولیت کارگروه آب در راستای ارائه راهکارهایی برای مدیریت منابع آبی و بحران آب را به عهده مجلس شورای اسلامی ایران گذاشته است.
مطالعات «بازوی پژوهشی مجلس» نشان میدهد کشورهای متعددی در آسیا از نظر آبی در وضعیت کمآبی یا بحرانی قرار دارند که این وضعیت حاکی از «کاهش سرانه آب تجدیدپذیر» یا «برداشت بیش از حد از منابع آب تجدیدپذیر» است. ارزیابیها نشان میدهد کشورهای آسیانشین بهخصوص مناطق غربی و خاورمیانه، برای برونرفت از این بحران باید اقداماتی را در راستای مدیریت منابع آبی و بحران آب در دستورکار قرار دهند که این اقدامات در دو دسته جانمایی شدهاند. در دسته اول پیشنهادها و اقدامات از دیدگاه مدیریت داخلی آب در کشورهای منطقه (مقیاس داخلی) و در دسته دوم نیز پیشنهادها و اقدامات مذکور از دیدگاه مدیریت آب در سطح منطقه (مقیاس منطقهای یا بینالمللی) ارائه شده است.
موضوع آب و جنبههای مختلف آن در آسیا و بهخصوص در مناطق غربی و خاورمیانه از اهمیت خاصی برخوردار است. کمآبی و خشکسالیهای ذاتی این مناطق، تغییرات اقلیم، تنشها و مناقشات آبی محتمل در این مناطق جنبههای مختلف اهمیت این موضوع هستند.
در همین راستا در اجلاس دو روزه کمیته دائمی امور اقتصادی و توسعه پایدار مجمع مجالس آسیایی که در تاریخ ۲۶ و ۲۷ ژوئن ۲۰۱۸ (معادل با ۵ و ۶ تیرماه ۹۷) در منطقه پیسوریبای کشور قبرس برگزار شد، یکی از مباحث مهم مطرح شده بحران آب در این مناطق بود.
بیشتر بخوانید