مهمترین مشکلات رایج تاسیسات گرمایشی و سرمایشی
کم شدن فشار آب گرم در آپارتمانها و طبقات بالای ساختمانها، بزرگترین مشکلی است که کاربران پکیج دیواری با آن روبرو میشوند.
به گزارش تاسیسات نیوز، در روزگار ما دیگر نمیتوان آپارتمان و خانهای را، بدون تاسیسات گرمایشی و سرمایشی تصور کرد. پکیجها آب گرم مصرفی را تامین و در سرمای زمستان نیز محیط خانه را گرم میکنند. کولرهای گازی و کولرهای آبی نیز، هوای داغ و طاقت فرسای تابستان را خنک و قابل تحمل میکنند. پکیج دستگاه پر مصرفی بوده و در تمام روزهای سال از آن استفاده میشود. وسایل سرمایشی نیز، در اوج گرما حداقل ۵ تا ۶ ساعت کار میکنند. استفاده مکرر و بیش از حد، باعث میشود قطعات روند فرسایشی را سریعتر طی کرده و پس از مدتی دچار ایرادات فراوانی شوند. اگر میخواهید ایرادات را به سادگی و به سرعت برطرف کنید، باید با مهمترین مشکلات رایج تاسیسات گرمایشی و سرمایشی آشنا شوید!
بزرگترین مشکل پکیج های گرمایشی دیواری و نحوه رفع آنها
کم شدن فشار آب گرم در آپارتمانها و طبقات بالای ساختمانها، بزرگترین مشکلی است که کاربران پکیج دیواری با آن روبرو میشوند. این مشکل در هر نقطه از شهر، میتواند دلایل مختلفی داشته باشد پس یک راهکار اصلی و تخصصی برای رفع آن وجود ندارد. ولی میتوان با به کارگیری روشهایی، از کم شدن فشار آب گرم جلوگیری کرد:
-
سادهترین راه برای رفع این مشکل، چک کردن لولههای آب پکیج و رادیاتورها است. باید از عدم وجود نشتی در لولهها مطمئن شوید.
-
اگر شیر پرکن پکیج خراب و یا باز مانده باشد، فشار آب گرم نیز کم میشود. یکی از وظایف این قطعه، تنظیم فشار آب به مدار رادیاتور است.
-
گاهی اوقات این پمپ آب ساختمان است که، مشکل پیدا کرده و باید تعمیر شود.
-
این احتمال را بدهید که ممکن است منبع انبساط پکیج، سوراخ و یا خراب شده باشد. این قطعه وظیفه دارد، فشار آب داخل سیستم را ثابت نگه دارد.
-
مبدل، لولههای خروجی دستگاه و شیرهای روشویی و سینک را فراموش نکنید. اگر رسوبی در این قطعات وجود داشته باشد، میتواند شدت فشار آب خانه را کاهش دهد.
موارد گفته شده در سرویس دورهای پکیج، که باید هر ۶ ماه یکبار توسط متخصص صورت بگیرد بررسی خواهند شد. این نکته را در نظر بگیرید که، پکیج دستگاه گران قیمتی بوده و باید برای عیب یابی آن از تخصص کافی برخوردار بود. پس اگر مهارتی در این زمینه ندارید، بهتر است چک کردن موارد گفته شده را به یک سرویسکار با تجربه بسپارید.
راهنمای آشنایی و رفع اساسی ترین عیوب کولرهای گازی
نشت آب از داخل و خارج کولر گازی، اصلیترین مشکلی است که کاربران همواره از آن شکایت میکنند. نشتی آب از دستگاه، دلایل مختلفی دارد که به آن اشاره میکنیم:
-
با تبدیل شدن بخار به مایع، قطرات از طریق ناودانی به سمت لولههای درین میروند. هوای داخل پنل هم که دارای گرد و غبار ریزی است، با رطوبت داخل ناودانی ترکیب و به جرم تبدیل میشود. خروجی سینی تخلیه توسط این جرمها گرفته شده و در نهایت منجر به ریزش آب از پنل میشود.
-
کثیفی فیلتر کولر گازی، میتواند مانع از گردش درست هوا شده و باعث یخ زدگی دستگاه شود. با خاموشی کولر، یخ درون آن آب شده و از دستگاه نشت میکند.
-
کم شدن میزان گاز مبرد نیز، تنها روی قدرت و میزان خنک کنندگی تاثیر ندارد. با کم شدن میزان مبرد، پنل و لولههای دستگاه نیز یخ میزند. با خاموشی کولر، یخها نیز آرام آرام آب شده، به ناودانی ریخته و از پنل خارج میشود.
برای رفع مشکلات گفته شده، نیازی به تعویض فیلتر کولر و دیگر قطعات نیست. شما به راحتی میتوانید، یا خواندن دفترچه راهنما، فیلتر را از دستگاه خارج کرده و آن را تمیز کنید. برای شارژ گاز کولر گازی نیز، باید از یک تعمیرکار متخصص کمک بگیرید.
راهنمای رفع رایجترین مشکل کولرهای آبی
اغلب کاربران در هنگام راه اندازی کولر آبی، از ورود گرد و غبار به داخل خانه شکایت میکنند. برای جلوگیری از این مشکل، کافیست مراحلی که در ادامه خواهیم گفت را، هنگام سرویس و راه اندازی کولر آبی رعایت کنید:
-
این نکته را در نظر بگیرید که، درون مخزن حلزونی کولر گازی گرد و غبار زیادی نشسته و با روشن شدن کولر، این گرد و غبار به داخل خانه راه مییابند. پس شستشوی مخزن حلزونی را، در برنامه خود بگزارید.
-
پوشالهای کولر آبی، مانند فیلتر عمل کرده و جنس چوبی آن گرد و غبار را به خود جذب میکند. بهتر است سالی یکبار، با سرویس کولر آبی، پوشالها را نیز تعویض کنید. پوشالهای سالم و نو، راندمان دستگاه را بالا برده و باد کولر را خنک کرده و از شرجی شدن هوای اتاق توسط کولر آبی جلوگیری میکند.
-
کولر آبی برای چندین ماه، بدون استفاده و خاموش باقی میماند. این خاموشی و عدم استفاده طولانی مدت، باعث نشستن گرد و غبار و خاک روی کف کولر میشود. اگر بدون تمیز کردن کف کولر، آن را روشن کنید، در کسری از ثانیه، خاک و غبار خانه را پر خواهد کرد. پس برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به خانه، کولر را از برق کشیده و احتیاط کنید. باید از نبود جریان برق، در دستگاه اطمینان حاصل کنید.