برخی از اعضای شورای شهر تهران نسبت به مشخص نبودن محل بودجه کمکی شهرداری تهران به شرکت آب و فاضلاب انتقاد کردند.
به گزارش تاسیسات نیوز، در بیست و چهارمین جلسه شورای شهر تهران، «تأمین منابع مالی مورد نیاز پروژههای توسعه و بازسازی تأسیسات آب و فاضلاب شهری، اجرای طرح آبرسانی اضطراری شهر تهران و تأمین بخشی از کسری قیمت تمام شده تعرفه خدمات آب و فاضلاب» مورد بررسی قرار گرفت.
محمد سالاری پس از قرائت کلیات طرح از سوی آرش حسینی میلانی، در مخالفت با وی گفت: ما هیچ اطلاعی از جزئیات عملکرد آب و فاضلاب و هزینههایی که شده، نداریم. باید گزارش حسابرسی دقیق درباره هزینهکرد بودجه شهرداری تهران در حوزه آب و فاضلاب به شورا ارائه میشد اما این اتفاق نیفتاده است.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در واکنش به اظهارات سالاری اظهار کرد: طبق مصوبه خودمان، کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران را موظف کردیم که درباره این موضوع بررسی کرده و نظارت لازم را انجام دهد و اگر اعتراضی به نحوه گزارش باشد، به کمیسیون مربوطه وارد است نه شرکت آب و فاضلاب.
محمد علیخانی عضو دیگر شورای شهر تهران نیز از ارجاع نشدن این لایحه به کمیسیون عمران و حمل و نقل انتقاد کرد و گفت: ما پیشنهاداتی نیز برای اصلاح آن ارسال کردیم اما نه در این خصوص جلسهای گذاشته شد و نه حتی این پیشنهادات مورد بررسی قرار گرفت.
زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به ارجاع نشدن توضیحات شرکت آب و فاضلاب به کمیسیون شهرسازی و معماری گفت: شاید بهتر باشد با توجه به علاقه برخی از اعضا برای پیگیری موضوعاتی که در حیطه وظایف کمیسیونهایشان نیست، برخی کمیسیونها ادغام شوند.
وی ادامه داد: بررسی این موضوع، طبق تکلیف شورای شهر تهران بر عهده کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران بوده است؛ این کمیسیون تابحال دهها جلسه در این مورد گذاشته است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران افزود: رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری و عمران و حمل و نقل به تازگی تقاضای درخواست جلسه داشتهاند؛ مگر این موضوع، مسئله سادهای است که یک جلسه دو سه ساعته بگذاریم و حل و فصل شود؟ با دهها نفر جلسه گذاشته و موضوع را بررسی کردیم، تمام اعضای جلسه از کارشناسانی هستند که در این حوزه تخصص دارند.
صدراعظمنوری گفت: این چه مدل برخوردی است که همواره وقتی کمیسیونی کار میکند و گزارش ارائه میدهد، برخی که حتی گزارش را هم مطالعه نکردهاند، در صحن ساز مخالف میزنند؛ این یعنی بیاحترامی نسبت به سایر اعضای شورای شهر تهران.
وی با بیان اینکه دو نماینده از جانب شورا در جلسات آب و فاضلاب پیرو این موضوع حضور داشتهاند، گفت: در این راستا سؤالی مطرح است مبنی بر اینکه مگر گزارشهای حسابرسی که کمیسیون برنامه و بودجه مورد بررسی قرار میدهد، تک به تک در صحن شورا بررسی میشود؟
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه شورا دو نماینده خود یعنی آقایان فراهانی و میلانی را برای شرکت در جلسات هیئت مدیره آب و فاضلاب انتخاب کرده است، گفت: این دوستان در آن جلسات به طور منظم شرکت کردهاند هر چند که توقع ما از شرکت آن است که جلسات دقیقتر برگزار شود.
وی ادامه داد: با همین جلسات نیز ما گزارش را به صورت مشروط پذیرفتهایم و سه بند دیگر هم آوردهایم که شرکت آب و فاضلاب موظف به رعایت آنهاست.
صدراعظم نوری گفت: بالاخره شرکت آب و فاضلاب زیرمجموعه یک وزارتخانه دولتی است که دارای ذیحساب و حسابرس است و همه هزینهکردهایش کاملاً محسوس و مشخص است و این شرکت نمیتواند مانند یک شرکت خصوصی عمل کند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران تأکید کرد: اتفاقی که در شورای پنجم برای اختصاص بودجه به شرکت آب و فاضلاب افتاد، اتفاق بسیار خوبی است و نتایج مفیدی دارد. نمیدانم چرا برخی دوستان سنگاندازی و اختلال ایجاد میکنند.
در ادامه مجید فراهانی در مخالفت با کلیات این گزارش گفت: من به شخصه نمیدانم پولی که شرکت آب و فاضلاب از شهرداری تهران گرفته، در چه جایی هزینه شده است؟ باید حسابرسی گزارش هزینهکرد این شرکت را به شورا ارائه دهد و سپس راجع به آن تصمیمگیری کنیم. در نتیجه پیشنهاد میدهم که کلیات این طرح از دستور خارج شود.
حسن خلیلآبادی دیگر عضو شورا نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: آبفا با شهرداری همکاری نمیکند و حال توقع کمک دارد. بارها از شرکت آب و فاضلاب خواستیم که برای برخی محلات شهرری که سطح زمینشان پایین است، تصفیهخانه جدا احداث کنند زیرا به تصفیهخانه مرکزی متصل نیستند.
در ادامه میرلوحی عضو دیگر شورای شهر تهران در موافقت با کلیات طرح مذکور گفت: کمک شورا باعث شد که تصفیهخانه شماره ۶ پیشرفت قابل ملاحظهای داشته باشد درحالیکه کمکهای دولتی کفاف تکمیل این تصفیهخانه را نمیدهد. ضمن احترام به تلاشهای کمیسیون مربوطه، خواهش میکنم که با کلیات این طرح که نتیجه کمک به اقدام شورای پنجم است، موافقت شود.
بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهر تهران در دفاع از گزارش خود گفت: اگر کمکهای شهرداری تهران برای تکمیل تصفیهخانه ششم نبود، ما باید از اول فروردین ماه آب تهران را جیرهبندی میکردیم.
وی با بیان اینکه همزمان با شیوع ویروس کرونا مصرف آب ۳.۵ میلیون مترمکعب افزایش داشته است، گفت: مصرف آب در عرض ۴ روز، ۷۰۰هزار مترمکعب افزایش پیدا کرد که اگر همین کمکهای شهرداری تهران نبود، مدیریت آن به شدت سخت میشد و با منابع غیردولتی، غیرممکن بود.
بختیاری اضافه کرد: یک ریال از این پولها در جای دیگری هزینه نشده و ما گزارشات را به طور دقیق ارائه دادهایم. پروژههای آب و فاضلاب پیشرفت قابل ملاحظهای داشته و خواهش میکنم طوری صحبت نشود که انگار پولها در جای دیگری هزینه شده است.
وی با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی مصرف آب گفت: با این وجود، ما یک ساعت قطعی آب نداشتیم و اگر این کمکها نبود، ما نمیتوانستیم آب را با بالاترین استاندارد به دست مردم برسانیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهر تهران گفت: ۱۴ سال بود که تصفیهخانه منطقه ۲۲ تکمیل نشده بود و حالا مدل مالیاش تصویب شده و در حال زمینهسازی برای تکمیل آن هستیم.
آرش حسینی میلانی در موافقت با این گزارش گفت: شرکت آب و فاضلاب با استفاده از کمکهای شهرداری توانسته لولههای فاضلاب و کنتورهای فرسوده آب و فاضلاب را تأمین کند و ما بیشتر از این نمیتوانیم در امور زیرساختی شهر تأخیر ایجاد کنیم چون به صلاح شهر نیست.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران با اشاره به پیشنهاد ۷ نفر از اعضای شورا برای خروج دستور مذکور گفت: به اجبار این درخواست را مطرح میکنم اما به ضرر شهر و شوراست. اگر انتقادی هم وجود دارد، متوجه شورا بوده است. اینکه گفته میشود هزینهها در جای دیگری صرف است، خوب نیست و شهر را با چالش مواجه میکند.
بهاره آروین در مخالفت با خروج این گزارش از دستور گفت: من هم انتقاداتی به این گزارش داشته و معتقدم که باید گزارش به صورت تفکیک شده و دقیقتر ارائه میشد اما این موضوع را باید در نظر بگیریم که اولینبار است شرکت آب و فاضلاب به صورت مکتوب گزارش ارائه میدهد درحالیکه در دورههای گذشته گزارشها به صورت شفاهی بوده است.
وی افزود: میتوانیم به آنها پیشنهاد دهیم که در گزارشهای بعدی خود به صورت دقیقتر عمل کنند. در نهایت این پروژه جزو پروژههای اولویتدار تهران است و نباید آن را به تأخیر انداخت.
محمد سالاری در واکنش به اظهارات اعضای شورای شهر تهران گفت: ما منکر تلاشهای شرکت آب و فاضلاب و کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نیستیم. اینکه طوری بیان میشود که ما با آنها مخالفیم و رئیس شورا، اعضا را در مقابل هم قرار میدهند، درست نیست. ما به لحاظ شکلی، مشکلی با گزارش نداریم و باید تغییراتی در جزئیات اتفاق بیفتد.
در نهایت خروج از دستور رأی نیاورد و کلیات گزارش کمیسیون به تصویب رسید.
در ادامه جلسه، اعتراض هیئت تطبیق فرمانداری به لایحه بسته محرک اقتصادی شهرداری تهران مورد بررسی قرار گرفت.
حجت نظری عضو شورای شهر تهران در مخالفت با اعتراض فرمانداری گفت: فرمانداری تهران دست به تغییر متن لایحه زده این درحالی است که به هیچ عنوان حق تغییر متن ندارد و در صلاحیت فرمانداری نیست.
در ادامه هر چند برخی اعضا با اعتراض فرمانداری موافق نبودند، اما طبق گفته رئیس شورای شهر تهران برای آنکه تعللی در اجرای این لایحه اتفاق نیفتد، اعتراض فرمانداری مورد تصویب اعضا قرار گرفت.