گرمایش از کف یا رادیاتور؟!
نکته های طلایی برای انتخاب سیستم گرمایشی
هوا که رو به سردی میرود، بخاریها از انباری خانهها بیرون میآیند و شومینهها روشن میشوند. در بعضی مجتمعها اما مدیر ساختمان دست به کار میشود که شوفاژخانه را راهاندازی و سرویس کند تا اهالی ساختمان سرمای زمستان را بدون دغدغه سپری کنند. اما حالا طراحی سیستم گرمایش ساختمانهای جدید و پیشرفته شکل دیگری به خود گرفته که به سیستم گرمایش از کف معروف است.
صرفنظر از نوع عملکرد و قدرت گرمایشی هر یک از این وسایل، تفاوت آنها زمانی جلوه خواهد کرد که نخستین صورتحساب پرداختی صادر میشود و با دیدن اعداد چند رقمی روی قبض حسابی شوکه میشوید. آنجاست که حساسیتها برای کمکردن میزان مصرف اوج میگیرند. اما جالب است بدانید که سیستم گرمایش از کف نسبت به هر نوع دیگر مقرونبهصرفهتر است، چه از لحاظ سرویس تعمیر و نگهداری چه از لحاظ صورت حساب مصرف انرژی.
در واقع، سیستم گرمایش از کف اگر به خوبی عایقبندی و نصب شود، نسبت به رادیاتورهای سنتی از نظر هزینه بسیار مقرونبهصرفهتر خواهد بود چرا که به ندرت به تعمیر و سرویس نیاز پیدا میکند و همین امر باعث شده تا این سیستم گرمایش به سیستمی مطمئن و قابل اطمینان تبدیل شود. این در حالی است که سیستمهای گرمایش با رادیاتور مستلزم سرویس تعمیر و نگهداری و چک کردن مستمر است. اما مسالهای که وجود دارد این است که سیستم گرمایش از کف باید در تمام روز روشن باشد. آیا روشن ماندن این سیستم در تمام طول روز ضرورت دارد؟
واقعیت این است که در ماههای سرد که گرم بودن فضای خانه اولویت اول محسوب میشود، روشن بودن سیستم گرمایش از کف امری ضروری است. هرچند ممکن است روشن بودن دائم این سیستم گرمایشی در صورت عدم حضور در خانه، امری عجیب به نظر برسد، اما حقیقت امر این است که سیستم گرمایش از کف برای گرم کردن فضای اتاق از نقطه صفر درجه، دستکم ۲ تا ۳ ساعت طول میکشد.
بیشتر بخوانید