روشی جدید برای سرمایش ساختمانها: تعریق!
در بسیاری از موجودات از جمله انسان، تعریق یکی از راههایی است که بدون صرف انرژی اضافه، به خنک نگه داشتن بدن کمک میکند. چرا از همین راه برای خنک کردن ساختمانها استفاده نکنیم؟
به گزارش تاسیسات نیوز، الاین روتزتر و همکارانش در موسسه فناوری فدرال سوییس واقع در زوریخ، نوعی پلیمر مخصوص تولید کردهاند که در زمان بارندگی آب را جذب میکند و وقتی هوا گرم میشود، به اصطلاح عرق میکند. از تبخیر آب میتوان برای خنک کردن خانه استفاده کرد و در نتیجه در مواقع زیادی، نیاز به استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع و کولر از بین میرود و در نتیجه در مصرف انرژی صرفهجویی میشود.
این پلیمر، که پلی اِن- ایزوپروپیلاکریلامید یا به اختصار پی.ان.آی.پی.ای.ام نامیده شده، به صورت پوششی ساخته شده که روی آن را روکشی پوشانده که به آب باران اجازه میدهد، جذب پلیمر شود. وقتی باران میبارد، پوشش پلیمری مانند یک اسفنج عمل کرده و آب را به درون خود میکشد. اما وقتی در معرض تابش مستقیم آفتاب و دمای 32 درجه سانتیگراد قرار میگیرد، فشرده میشود و ویژگیهای آبگریز آن باعث میشود آب را از خود بیرون دهد و در نتیجه مانند این است که عرق کرده باشد.
این پوششهای پلیمری روی خانههای کوچک نمونه، در اندازه همان خانههای کوچکی که در کنار قطارهای مدل گذاشته میشود، آزمایش شده و نتایج حاکی از آن است که بهتر از پلیمرهای معمول میتوانند خانه را خنک کند. به علاوه، این پوشش، عایق خوبی برای خانه هم به حساب میآید، چرا که بسیار به کندی گرم میشود.
مرحله بعدی آزمون این پوششهای پلیمری، آزمودن آنها در سرما است محققین هنوز نمیدانند که این پوشش در برابر یخزدگی چه واکنشی از خود نشان میدهد.
با این وجود، تا به همینجا هم، میتوان گفت که این پوشش پلیمری برای افرادی که در مناطق استوایی بارانی زندگی میکنند، جایی که هم باران و هم گرمای فراوانی وجود دارد، و در مناطقی که نصب یک دستگاه تهویه مطبوع یا کولر میتواند خیلی پرهزینه باشد، مفید خواهد بود.
پایان پیام/.