اولین همایش ملی کیفیت آب

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، اولین همایش ملی کیفیت منابع آب و توسعه پایدار برگزار شد و در این برگزاری  مطرح شد که لزوم چاره‌اندیشی برای حفظ کیفیت منابع آب در روند توسعه صنعتی باور به توانمندی دانشگاه ها در راستای رفع مشکلات جامعه متاسفانه هنوز آنچنان که باید اتفاق نیفتاده و انتظار می‌رود که این باور در میان مسئولان ایجاد و تقویت شود. 

نورالدین بازگیر در اولین همایش ملی کیفیت منابع آب و توسعه پایدار که در تالار شهید باهنر دانشگاه اراک و با حضور مسئولان کشوری و استانی و با استقبال ویژه مجامع علمی برگزار شد، اظهار داشت: به دلیل آسیب پذیری منابع آب در اثر آلاینده های گوناگون و به خطر افتادن کیفیت منابع آب کشور و از طرفی عدم توجه و برنامه‌ریزی کلان کشور طی دوره گذشته در این خصوص، این همایش با هدف توجه همگان به اهمیت کیفیت منابع آب و استفاده از نظرات اندیشمندان و صاحبنظران در این بخش برگزار شد.

 

وی ادامه داد: این همایش در نوع خود اولین همایش با موضوع تخصصی کیفیت منابع آب در کشور بوده که خوشبختانه با اقبال خوبی از سوی محققین و کارشناسان بخش آب و محیط زیست روبه رو شده که امید است با توجه به رشد و توسعه اقتصادی و صنعتی کشور و خطرات ناشی از آلاینده های منابع آب، مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط جدیت و توجه ویژه‌ای در این خصوص به عمل آورند.

 

وی با اشاره به بحران آبی موجود ضمن ارائه گزارشی از وضعیت آبی استان مرکزی گفت: عدم توازن بارندگی، محدودیت ذاتی منابع آبی، رشد جمعیت و مصرف، زیاد شدن متقاضیان و کاهش کیفیت را از جمله چالش‌های بنیادی کشور در خصوص منابع آبی عنوان کرد.

 

بازگیر بیان کرد: با توجه به وضعیت کیفی منابع آب و به منظور برون‌رفت از این مشکل همایش مذکور برنامه‌ریزی شد و امید است که با حمایت دستگاه‌های اجرایی این مهم ادامه پیدا کند.

 

“فضلعلی” معاون پژوهشی دانشگاه اراک نیز در این همایش با بیان اینکه این همایش با همکاری دانشگاه اراک و شرکت آب منطقه ای استان مرکزی برگزار شده است افزود: باور به توانمندی دانشگاه ها در راستای رفع مشکلات جامعه متاسفانه هنوز آنچنان که باید اتفاق نیفتاده و انتظار می رود که این باور در میان مسئولان ایجاد و تقویت شود تا دانشگاه ها سهم خود را در توسعه و پیشرفت کشور به خوبی ایفا کنند.

 

وی کیفیت را در بحث رسیدگی و بهبود منابع آب موضوعی مغفول مانده عنوان کرد و افزود: دانشگاه می تواند در این حوزه به کمک دستگاه های اجرایی بیاید.

 

دکتر “مه‌نوش مقدسی” دبیر علمی این همایش نیز با بیان اینکه 196 مقاله توسط دبیرخانه همایش دریافت شده است که از این تعداد 102 مقاله پذیرفته شد افزود: هدف در انتخاب مقالات کاربردی بودن آنها بوده است.

 

وی افزود: از بین 102 مقاله پذیرش شده 28 مقاله در بخش شفاهی و 74 مقاله در بخش پوستر پذیرش شده اند.

 

وی اظهار کرد: در محور فرهنگ و حقوق که از محورهای پیشنهادی این همایش بود مقاله چندانی دریافت نشد و این مهم نشان می دهد که در این قسمت با ضعف مواجه هستیم.

 

مهندس “عزت اله آمره‌ای” دبیر اجرایی این همایش نیز شناسایی و پایش کیفی منابع آب متناسب با مصارف مختلف را یکی از گام های مدیریت کیفی منابع آب عنوان کرد و افزود: برنامه ریزی در این راستا مستلزم نظام مند کردن امور به منظور پوشش اطلاعاتی، مدیریت اطلاعات و اجرای پایش کیفی است.

 

وی افزود: با وجود نگرانی‌های موجود در حوزه آلودگی منابع آب باید مراکز علمی اجرایی در راستای پژوهش و مدیریت منابع آب گام بردارند.

 

مهندس آمره ای گفت: در این راستا تفاهم نامه ای بین شرکت آب منطقه ای استان و دانشگاه اراک منعقد شد که یکی از بندهای آن برگزاری سمینارهای علمی بود و این همایش یکی از اقدامات در این راستاست.

 

وی خواستار ایجاد دبیرخانه دائمی این همایش در استان مرکزی شد و افزود: این استان به دلیل وجود انواع چالش های منابع آب می تواند به عنوان دبیرخانه و قطب علمی در این حوزه انتخاب شود.

 

در این همایش یک روزه اساتید برجسته دانشگاه‌های کشور دکتر “رئیس اردکانی” و دکتر “مرید” در خصوص حفاظت کیفی منابع آب، آلودگی منابع آب، نقش و جایگاه مدیریت کیفیت منابع آب و نقش آب در توسعه پایدار سخنرانی کردند.

 

برگزاری نمایشگاهی شامل 7 غرفه از دستاوردهای نوین در حوزه کیفیت منابع آب و ارائه مجموعه مقالات بخش شفاهی در 3 پنل علمی از دیگر برنامه های این همایش بود.

 

گفتنی است این همایش به همت شرکت آب منطقه ای مرکزی و با همکاری دانشگاه اراک برگزار شد.







انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;