انرژی خورشیدی به کمک تولید سوخت بدون کربن آمد
محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ با استفاده از نور خورشید و هوا نوعی سوخت بدون کربن ابداع کرده اند که به حفظ محیط زیست کمک می کند.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، محققان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ (ETH Zurich) فناوری نوینی ابداع کرده اند که سوختهای هیدروکربنی مایع را از نور خورشید و هوا تولید میکند.
برای نخستین بار در سراسر جهان آنها یک زنجیره فرایند ترموشیمیایی را در شرایط واقعی نشان دادند. این پالایشگاه خورشیدی کوچک روی سقف یکی از آزمایشگاههای این مؤسسه در زوریخ ساخته شده است.
سوخت بدون کربن برای کاهش آلایندگی سفرهای هوایی و دریایی اهمیت خاصی دارند. محققان ETH Zurich در همین راستا یک واحد خورشیدی احداث کرده اند که سوختهای مایع سنتزی تولید میکند. این سوختها طی فرایند احتراق به همان اندازه دی اکسید کربن تولید میکنند که قبلاً از هوا برای تولید آنها استخراج شده است.
بیشتر بخوانید
دی اکسید کربن و آب به طور مستقیم از هوا استخراج و با کمک انرژی خورشیدی تجزیه میشود. در نتیجه این فرایند گاز سنتز (syngas) تولید میشود که در حقیقت نوعی سوخت گازی و ترکیبی از هیدروژن و مونوکسید کربن است. در مرحله بعد این ماده به کراسین، متانول یا هیدروکربنهای دیگر تبدیلمی شود.
گاز سنتز در حقیقت نوعی سوخت گازی است که سوختهای به دست آمده را میتوان در وسایل نقلیه سراسر جهان استفاده کرد.
«آلدم استاینفیلد» استاد انرژیهای تجدیدپذیر درETH Zurich همراه گروه تحقیقاتی اش این سوخت را ابداع کرده اند. او در این باره میگوید: این واحد نشان میدهد سوختهای هیدروکربنی عاری از کربن را میتوان تحت شرایط واقعی از نور خورشید و هوا تولید کرد. فرایند ترموشیمیایی از طیف کامل نور خورشید استفاده میکند و در دمای بالا فراوری را انجام میدهد. به این ترتیب واکنشها سریعتر انجام میشوند و کارآمدی سیستم نیز افزایش مییابد.
به هرحال این واحد پالایشی کوچک روی سقف یکی از ساختمانهای ETH Zurich نشان میدهد فناوری مذکور به طور واقعی کارآمد است و حتی در شرایط مختلف نیز فعال میماند. این واحد روزانه حدود یک دسی لیتر سوخت تولید میکند.
منبع
خبرگزاری مهر