افتتاح سامانه تولید سبز
به گزارش تاسیسات نیوز، کارشناس گروه انرژیهای تجدیدپذیر پژوهشگاه نیرو گفت: طرح ملی بهرهبرداری از حرارت و دودهای خروجی سیستم DG-CHP جهت پرورش جلبکهای مولد سوخت زیستی و پرورش گیاه در گلخانه در راستای کاهش آلاینده های زیست محیطی افتتاح شد.
مهدی رضایی كارشناس گروه انرژی های تجدیدپذیر گفت: طرح ملی بهرهبرداری از حرارت و دودهای خروجی سیستم DG-CHP جهت پرورش جلبکهای مولد سوخت زیستی و پرورش گیاه در گلخانه برای نخستین بار در کشور افتتاح شد.
وی تصریح کرد: این طرح که برای اولین بار در ایران و خاورمیانه اجرا میشود، یکی از اهداف مهم آن کاهش آلایندههای زیست محیطی و هوشمندسازی مراحل این طرح است که با استفاده از توان رشتههای مهندسی برق، الکترونیک، مکانیک و فناوری های نوین زیستی میسر شده است.
كارشناس گروه انرژی های تجدیدپذیر افزود: در اجرای این طرح، صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی (مستقر در پژوهشگاه نیرو) با اعطای تسهیلات به عنوان حامی ایفای نقش داشته است.
پروژه جهت پرورش جلبك های مولد DG-CHP “بهره برداری از حرارت و دودهای خروجی یك سیستم سوخت زیستی و پرورش گیاه در گلخانه” به منظور طراحی، ساخت و ارزیابی یك سامانه پایلوت دوستدار محیط زیست با قابلیت تولید انرژی و محصولات زیستی و كشاورزی اجرا شده است.
وی در ادامه سامانه پایلوت دوستدار محیط زیست با قابلیت تولید انرژی و محصولات زیستی و كشاورزی، تولید انرژی گرمایی مورد نیاز گلخانه، حذف بیولوژیكی گازهای آلاینده توسط سامانه فتوبیوراكتور، پرورش ریزجلبك های تولیدكننده سوخت زیستی و تولید محصولات گلخانه ای و تولید فراورده های باارزش از ریزجلبك ها را از دستاوردهای این پروژه برشمرد.
رضایی تاکید کرد: کاهش انتشار گازهای گلخانهای ناشی از مصرف سوختهای فسیلی، جذب دی اکسید کربن، تحقق تولید پراکنده برق و حرارت مد نظر وزارت نیرو، توسعه روستایی و استفاده از آبهای غیر متعارف مد نظر وزارت جهاد کشاورزی از اهداف برجسته این طرح است.
بر اساس این گزارش، مولد همزمان برق و حرارت به ظرفیت 250 کیلووات است که پتانسیل بالای پرورش جلبک با استفاده از روش سیستم بسته فتوبیوراکتور با بهره گیری از 5 فتوبیوراکتور با ظرفیت 300 لیتر دارد.
مزایای اقتصادی این طرح امکان حذف 1.8 تن دی اکسید کربن معادل 900 متر مکعب دود خروجی، تولید بیومس جلبک به ارزش 300 میلیارد ریال، افزایش بهره وری و کاهش ضایعات انرژی، کاهش تولید گازهای آلاینده و ارتقای سلامت مردم و ایجاد اشتغال از طریق تشکیل شرکتهای دانش بنیان است.
انتهای خبر