آشنایی با جدیدترین مدل های سقف های ساختمانی
سقفها بخش مهمی از سازه هستند که در طول روند تکاملی خود، به سمت سبکتر شدن و مقاومتر شدن رفتهاند؛ در همین راستا انواع سقف سبک ساختمانی با شرایط فنی مختلفی به وجود آمدهاند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.
به گزارش تاسیسات نیوز، انتخاب سقف تا حدود زیادی به شرایط خود سازه نیز بستگی دارد اما در هر صورت، هرچه که سقف سبکتر و در عین حال مقاومتر باشد، بهتر است.
در صورتی که مشتاق هستید در مورد بهترین سقفهای سبک حال حاضر جهان اطلاعات بیشتری کسب کنید، تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.
چرا باید برای یک سازه سقف سبک انتخاب کنیم؟
احتمالاً اولین دلیل لزوم استفاده از انواع سقف سبک که به ذهنتان میرسد، عملکرد بهتر در برابر زلزله باشد. البته که این موضوع کاملاً درست است اما همه ماجرا این نیست. سقفهای سبکتر، وزن کلی سازه را کاهش میدهند؛ همچنین با سبک کردن سقف به روشهای مختلف، مصرف انرژی کاهش پیدا میکند و هزینههای کلی ساختمان نیز کمتر میشود.
سقفهای سبک به واسطه ساختار استانداردی که دارند، راحتتر ساخته و نصب میشوند و هزینههای اجرایی ساختمان نیز کاهش پیدا خواهد کرد. ویژگیهای مهم یک سقف به شرح زیر است:
-
مقاومت کششی بالا
-
مقاومت خمشی بالا
-
قیمت تمام شده مناسب
-
مقاومت در برابر وزن خود و بار اعمالی مانند برف
-
مقاومت در برابر عوامل مخرب محیطی نظیر بارانهای اسیدی، آفتاب و …
شما بسته به نیازتان میتوانید یک گزینه از سقفهای سبک را انتخاب کنید.
۱- سقف کوبیاکس
یکی از انواع سقف حفرهدار سبک، سقف کوبیاکس است که در آن، برای کاهش وزن، حفرههایی در داخل دال بتنی ایجاد میشود. برای ساخت این نوع سقف سبک ساختمانی، گویهای پلاستیکی توخالی را به همراه میلگردهای فولادی که روی قالبها قرار میگیرند، مورد استفاده قرار میگیرد؛ از جمله مزایای سقف کوبیاکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
ضخامت کمتر دال و دیوار و کاهش مصالح ساختمانی مورد نیاز
-
نیاز کمتر به ستون به دلیل وزن سبک
-
آزادی عمل در طراحی
-
کاهش هزینهها
-
افزایش سرعت اجرا
-
عملکرد لرزهای بهتر
۲- سقف عرشه فولادی
برای اجرای سقف عرشه فولادی نیاز است تا حتماً سری به لیست قیمت ورق آهن ۲ میل و سایر سایزها بزنید چرا که بیشترین مصالح کاربردی در این نوع سقف ورق فولادی است. این سقف یکی از سبکترین انواع سقف در کل جهان است که مقاومتی باورنکردنی در برابر همه عوامل مخرب دارد! این سقف ترکیبی از فولاد و بتن است که مزایای آن به شرح زیر هستند:
-
طول عمر بسیار بالا
-
سرعت اجرای نسبتاً بالا
-
ایمنی اجرای بالا برای کارگران
-
مقاومت بسیار بالا در برابر زلزله
۳- سقف یوبوت
سقف یوبوت را میتوان یک الهام از سقف دال بتنی در نظر گرفت! این سقف که توسط متخصصین ایتالیایی ابداع شده، دارای وزنی بسیار سبک است. سقف یوبوت متشکل از میلگرد، بتن و قالبهایی از جنس پلی پروپیلن است که بعد از اجرا میتوان این قالبها را برداشت. این سقف در کوتاهترین زمان ممکن اجرا شده، قیمت بسیار مناسبی داشته و ویژگیهای فنی بهینهای دارد. برخی از این ویژگیهای فنی عبارتند از:
-
نیاز به ستونهای کمتر
-
اجرای ساده و کم هزینه
-
صرفهجویی در مصرف بتن
-
مقاومت بسیار بالا در برابر عوامل مخرب