گردش نیروگاه بادی ساخت ایران در ارمنستان

به گزارش تاسیسات نیوز، آشوت مانوکیان وزیر زیرساخت‌های انرژی و منابع طبیعی ارمنستان در مذاکره با علیرضا دائمی قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل اعلام کرد که شرکت‌های ایرانی یک نیروگاه برق در منطقه مرزی مغری و همچنین چند نیروگاه بادی در این کشور می‌سازند.




در مذاکرات دائمی رئیس هیات ایرانی و مانوکیان که در ایروان برگزار شد، برنامه همکاری‌های دو کشور در این عرصه به ویژه طرح‌های در دست اجرای خط سوم شبکه انتقال برق بین دو کشور و همچنین اجرای توافق‌های صورت گرفته بررسی شد.




مانوکیان با اشاره به مصوبات چهاردهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در تهران و اهمیت بررسی مفاد مصوبات در نشست رئیسان کمیته پیگیری، حضور شرکت‌های ایرانی در اجرای پروژهای مختلف در ارمنستان را ارزشمند خواند.




وی در ادامه با اشاره به برگزاری مناقصه ساخت خط انتقال برق فشار قوی بین ارمنستان و گرجستان در شهریور ماه گفت: اتمام پروژه خط سوم توسط شرکت ایرانی برای برقرار شبکه انرژی چهار کشوری ایران، ارمنستان، گرجستان و روسیه بسیار اهمیت دارد.




وزیر زیرساخت‌های انرژی و منابع طبیعی ارمنستان همچنین افزود: اجرای چندین طرح در بخش انرژی در کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور تصویب شده است و باید با همکاری ایروان و تهران اجرایی شود که می‌توان به نیروگاه «مغری» و چند نیروگاه بادی اشاره کرد که قرار است توسط شرکت‌های ایرانی ساخته شود.





دائمی قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل نیز با خوب خواندن روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی گفت: در نشست کمیته پیگیری مصوبات چهاردهمین کمیسیون مشترک در ایروان، مسائل و موضوعات مختلف از جمله اقتصادی و انرژی بررسی شد.




وی در رابطه با روند اجرای خط سوم انتقال برق نیز اظهار کرد که با پایان این طرح و اتصال شبکه برق ایران به روسیه و گرجستان از طریق ارمنستان و همچنین افزایش صادرات گاز به این کشور، آینده بسیار خوبی در پیش است.




قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل همچنین با اشاره به کارنامه خوب شرکت‌های ایرانی در اجرای بسیار با کیفیت پروژه‌های متعدد در خارج، استفاده از این تجربیات و واگذاری اجرای بخشی از طرح انتقال برق میان ارمنستان و گرجستان را به شرکت‌های ایرانی خواستار شد.




همچنین امروز نشست کمیته پیگیری مصوبات چهاردهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور با حضور دائمی رئیس ایرانی این کمیته و سیمونیان مشاور وزیر زیرساخت‌های انرژی و منابع طبیعی ارمنستان برگزار شد.




طرفین با اشاره به توافق‌های فراگیر در چهاردهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌ها که آذر ماه سال گذشته در تهران برگزار شد، بر علاقه دو کشور برای آغاز روند جدیدی از همکاری‌های اقتصادی در زمینه‌های مختلف با مشارکت گسترده بخش‌های دولتی و خصوصی تاکید کردند.




همچنین در یک نشست دیگر، برنامه تکمیل سومین خط انتقال برق بین ایران و ارمنستان و اتصال آن در مذاکره دائمی قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل با هیات ارمنستانی در شهر ایروان بررسی شد.




در دیدار امروز آرتور باغداساریان مدیرعامل شرکت برق ارمنستان و قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل، راهکارهای تسریع در اجرای این خط انتقال برق و زمینه‌های همکاری بیشتر مورد بررسی قرار گرفت.




دائمی با اشاره به روابط خوب تهران و ایروان در حوزه انرژی، گفت: چشم‌انداز همکاری‌ها در این بخش توسعه فراگیر مناسبات است و با اجرای خط سوم، اتصال شبکه برق ایران از طریق ارمنستان به کشورهای منطقه هم تحقق می‌یابد.




وی همچنین با اشاره به تجربه و کارآمدی خوب شرکت‌های ایرانی در اجرای با کیفیت طرح‌های مشابه در خارج از کشور، استفاده از تجربیات این شرکت‌ها در اجرای طرح‌های انتقال برق ارمنستان را خواستار شد.




باغداساریان مدیرعامل شرکت برق ارمنستان هم با اشاره به نقش طرح خط سوم انتقال برق در افزایش همکاری‌های انرژی بین دو کشور، بر اهمیت تسریع در اجرا و تکمیل آن در موعد مقرر توسط شرکت صانیر تاکید کرد.




نماینده صانیر هم با اشاره به اقدام‌های این شرکت در خرید تجهیزات و واردات بخش عمده‌ای از دکل‌های مورد نیاز بر تعهد پایان این پروژه تا شهریور سال ۱۳۹۷ تاکید کرد.




سایت خبری نیوز‌ای ام ارمنستان نیز در باره این طرح نوشته است که خط جدید، توان انتقال برق با ایران را بین ۳۵۰ تا ۱۰۰۰ مگاوات افزایش خواهد داد و همچنین تأمین برق در جنوب و مرکز ارمنستان را موثرتر خواهد کرد.




بنا به اعلام نیوز‌ای ام، ارمنستان، ایران، روسیه و گرجستان برای ایجاد بازار مشترک انرژی، برنامه ریزی و انجام تمامی تلاش‌های ممکن برای تشکیل آن توافق کردند.

 

 

مقام‌های ارمنستان پیشتر نیز با مهم خواندن طرح خط سوم انتقال برق به عنوان یکی از اولویت‌های طرح‌های توسعه‌ای این کشور، نقش آن را در افزایش روابط اقتصادی تهران و ایروان مهم خواندند.




این طرح به ارزش ١٠٧ میلیون دلار بخشی از پروژه مسیر چهار جانبه انرژی ایران، ارمنستان، روسیه و گرجستان است.




هیات ایرانی همچنین در دیدار با معاون وزیر توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری ارمنستان در باره برنامه برگزاری نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی در ایروان برای اوایل مهرماه و برگزاری همایش معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری توافق کرد.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;