کاهش هزینه ها با اختراع «شیر صنعتی سهحالته» +فیلم
تاسیسات نیوز: مبتکر جوان کشورمان موفق به اختراع «شیر سه حالته قطع و وصل، یکطرفه و کنترلی» مورد استفاده در تاسیسات آب و فاضلاب، نفت، پتروشیمی، آپارتمانهای مسکونی، تاسیسات ساختمانی و کشاورزی شد، اختراعی که کاهش محسوس هزینه های خرید شیرآلات مختلف مور استفاده در بخش های مختلف را بدنبال دارد.
احمد یازرلو مخترع جوان یکی از استان های شمالی کشور و عضو تیم ملی اختراعات ایران در خصوص چگونگی علاقه و نحوه ورود خود به حوزه اختراعات اظهارکرد: هنگام تحصیلات دوران راهنمایی در سال ۱۳۸۷، خواهرم اختراعی تحت عنوان تولید مستقیم آب مقطر را به ثبت رساند و در ادامه در مسابقات جشنواره خوارزمی کشور مقام نخست را کسب کرد. این اتفاق علاقه من به حوزه نوآوری و اختراع را به دنبال داشت.
وی که متولد سال ۱۳۷۳ و فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته مهندسی برق است افزود: بر همین اساس در سال ۱۳۸۸ نخستین مقام خودم (کسب مقام اول) را در مسابقات تعقیب خط هوشمنده ربات های پیشرفته در استان گلستان به دست آوردم.
یازرلو ادامه داد: پس از پایان تحصیلات دوره کارشناسی وارد یک شرکت پیمانکاری و با انواع شیرآلات، نصب و راه اندازی آنها آشنا شدم. از آن روز به بعد با نیازها و مشکلات خطوط انتقال آب آشنا شده و موفق به ثبت سه اختراع (سیستم پمپاژ و انتقال سیال با هوای فشرده، شیر کنترل سطح تلفیقی، شیر سه حالته قطع و وصل، یکطرفه و کنترلی) شدم.
اختراع شیر سهحالته قطع و وصل، یکطرفه و کنترلی
این مخترع جوان در ادامه در تشریح اختراع شیر سهحالته قطع و وصل، یکطرفه و کنترلی با بیان اینکه، ایستگاه های پمپاژ آب و خطوط انتقال از اصلی ترین و پرهزینهترین تاسیسات در انتقال آب یا هر سیال دیگر (نفت، فاضلاب و…) از کد ارتفاعی پایین به بالا هستند، افزود: برهمین اساس هم پایپینگ و سیستم برقی از اجزای اصلی این دستگاه ها بوده که هر بخش خود از تجهیزات و لوازم مختلف تشکیل شده اند.
یازرلو افزود: شیرآلات و اتصالات مورد استفاده در این تاسیسات به دلیل نوع جنس، فشار کاری و کاربرد آن بسیار گران است، ضمن اینکه درست کارنکردن آنها می تواند خسارات سنگینی به تاسیسات و خطوط وارد آورد.
بین شیرآلات مورد استفاده در تاسیسات و خطوط، شیر یکطرفه و شیر قطع و وصل از پرمصرف ترین شیرآلات (بیش از ۸۰ درصد) محسوب می شوند. شیر یکطرفه به دلیل نوع ساختار و کاربرد آن به صورت دروازه ای، فنری و وزنه ای در تاسیسات وجود دارند که باعث می شوند از برگشت آب و ایجاد ضربه قوچ (چکش آبی یا توقف کامل و یا تغییر سریع مسیر عبور سیال همچون بسته شدن ناگهانی شیرمنجر به کاهش ناگهانی دبی و یا شدت جریان آن سیال) جلوگیری کنند.