پیش شرط های موفقیت بازار مسکن در دولت چهاردهم

به گزارش تاسیسات نیوز، همچنین زینب قیصری، نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اهمیت اعطای زمین به مردم توسط دولت و تشویق آنها به مشارکت در ساخت مسکن گفت: یکی از مشکلات عمده‌ای که کشور با آن مواجه است، بحران مسکن است. در بسیاری از شهرها، قیمت زمین و به پشتوانه آن، مسکن به حدی افزایش یافته که بسیاری از خانواده‌ها توانایی خرید یا اجاره خانه‌ای مناسب را ندارند. در چنین شرایطی، ارائه راه‌حل‌های مبتکرانه و کاربردی امری ضروری است.
وی افزود: یکی از راه‌حل‌هایی که می‌تواند به‌طور مؤثری به حل مشکل مسکن کمک کند، اعطای زمین به مردم توسط دولت و تشویق آنها به مردمی‌سازی مسکن است. این رویکرد نه‌تنها می‌تواند عرضه مسکن را افزایش دهد، بلکه می‌تواند به رضایت بیشتر مردم نیز منجر شود.

نقدینگی، خلاقیت و مهندسی؛ سه شرط مسکن‌سازی
وی ادامه داد: مطالعات و نظرسنجی‌های مختلف نشان داده‌اند که مردم تمایل دارند خانه‌های خود را براساس سلیقه و نیازهای خاص خود طراحی کنند و بسازند. این امر باعث می‌شود که افراد نه‌تنها در فرآیند ساخت‌وساز مشارکت بیشتری داشته باشند، بلکه خانه‌ای را ایجاد کنند که به‌طور کامل با نیازهای خانوادگی و سبک زندگی آنها سازگار است. دولت می‌تواند با ارائه الگوها و ضوابط کلی شهری، از ساخت‌وسازهای ناهماهنگ جلوگیری کند و همزمان این امکان را به مردم بدهد که از سلیقه و خلاقیت خود در انتخاب مصالح و نقشه‌های داخلی با توسعه افقی شهرها استفاده کنند.
قیصری خاطرنشان کرد: اعطای زمین به مردم باید با تسهیلات مالی مرتبط با وام ساخت مسکن و مشاوره‌های فنی همراه باشد. ارائه وام‌های کم‌بهره و مشاوره‌های مهندسی و معماری می‌تواند فرآیند ساخت‌وساز را تسهیل و به افراد کمک کند که با صرفه‌جویی در هزینه‌ها، خانه‌ای امن و مدرن و تک‌طبقه ایجاد کنند. در این راستا، دولت می‌تواند با ایجاد شرایطی مناسب برای تأمین مصالح ساختمانی و همچنین استفاده از فناوری‌های نوین در ساخت‌وساز، به کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت پروژه‌ها کمک کند.

تمرکز دولت سیزدهم بر تامین زمین بود
همچنین ارسلان مالکی، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه در دولت سیزدهم در اجرای طرح نهضت ملی مسکن تمرکز ما بر تامین زمین بود، گفت: در طی سه سال گذشته در بحث آماده‌سازی این زمین‌ها تلاش بیشتری صورت گرفت و باید این سیاست همچنان در دولت چهاردهم هم ادامه یابد.
وی اظهار کرد: بر اساس این آیین‌نامه هزینه آماده‌سازی زمین‌ها بر عهده متقاضی است، اما با مصوبه هیئت مدیره توانستیم کار بزرگی انجام دهیم و در برخی از استان‌ها در آماده‌سازی زمین‌ها به متقاضیان کمک کنیم.
مالکی اضافه کرد: بحث آماده‌سازی بسیار مهم است و هدف ما در اجرای آماده‌سازی زمین‌ها تلاش برای تسهیل‌گری بوده است.
مالکی گفت: در بحث آماده‌سازی برای تسهیل امور تصمیم گرفته شد که در همکاری با برخی نهادها خارج از بحث مناقصه کار را پیش ببریم. این تصمیم صرفا به دلیل تسریع در پیشبرد امور است؛ بنابراین اگر نهادی سرعت لازم در اجرای کار را نداشته باشد، کار باید از طریق فرآیند مناقصه ادامه پیدا کند.

لزوم توسعه شهرک‌سازی
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن بر اهمیت توسعه شهرک‌سازی تاکید کرد و گفت: شهرک‌سازی ظرفیتی است که در گذشته چندان به آن توجه نشده بود، اما در طرح نهضت ملی مسکن تاکنون پروانه ساخت ۳۰ شهرک در سراسر کشور صادر شده که امیدواریم این رقم تا پایان سال به ۵۰ شهرک برسد.وی با بیان اینکه دولت چهاردهم باید به قانون برنامه هفتم پایبند باشد، گفت: طبق برنامه هفتم باید ۲۵ درصد به سطح مساحت مسکونی کشور الحاق شود که این اقدام باید به صورت قاطع و الزامی از سوی دولت چهاردهم اجرایی شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;