نیروگاه انرژی خورشیدی در روستای کم جمعیت

به گزارش تاسیسات نیوز، نیروگاه خورشیدی مستقل از شبکه توزیع برق در روستای 4 خانواری چوپانک مشهد به بهره‌برداری رسید.





علی سعیدی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد در مراسم افتتاح این طرح گفت: در طرح احداث نیروگاه‌های انرژی خورشیدی برای روستاهای زیر 10 خانوار با توجه به اینکه انتقال شبکه‌های فشار قوی و متوسط به این‌گونه مناطق، توجیه اقتصادی ندارد، به سمت استفاده از انرژی خورشیدی که انرژی پاک و از سیاست‌های کشور و وزارت نیرو است و توجیه اقتصادی هم دارد، گرایش پیدا کردیم.





وی درباره میزان اعتبار هزینه شده برای این طرح اظهار کرد: برای اجرای شبکه توزیع برق معمول در این روستا اعتباری 170 میلیون تومانی نیاز بود حال آنکه با اجرای نیروگاه خورشیدی حدود 50 میلیون تومان هزینه شد تا خانوارهای این روستا از نعمت برق برخوردار شوند.




سعیدی یادآور شد: این روستا دارای کد خانوار، روستایی رسمی و زیرمجموعه فرمانداری و بخشداری منطقه است.مدیرعامل شرکت نیان الکترونیک به عنوان پیمانکار طرح نخستین نیروگاه خورشیدی برای روستاهای زیر 10 خانوار در ایران نیز گفت: برق‌رسانی به روستاهای کشور مسوولیت مهم دولت است و از طرفی ایجاد شبکه توزیع، ترانس و کابل‌های طولانی در روستاهای زیر 10 خانوار، هزینه بسیار بالایی دارد تا جایی که برای برق‌رسانی به روستای چوپانک اعتباری 150 میلیون تومانی برآورد شده بود و با پیاده‌سازی این سیستم هزینه‌ها را به یک‌سوم کاهش دادیم.





محمدعلی چمنیان به عدم نیاز به مصرف سوخت‌های فسیلی، نداشتن آلایندگی، کاهش دی‌اکسید کربن، عدم نیاز به نگهداری خاص و بهبود وضعیت برق‌رسانی در مناطق دارای شبکه توزیع به عنوان مزایای استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی اشاره کرد.





وی خاطرنشان کرد: از ویژگی‌های این طرح این است که تقریبا همه اجزا و امکانات مورد نیاز در همین استان و در شهرک صنعتی از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان طراحی و ساخته شده و این باعث ایجاد اشتغال پایدار، توسعه شبکه دانش‌بنیان و تقویت اقتصاد مقاومتی می‌شود.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;