مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با تاکید بر اینکه تمامی بیمارستانهای تهران باید تائیدیه ایمنی داشته باشند، گفت: آتشنشانی تهران در سال جاری ورود جدی به موضوع ایمنی ساختمانهای دولتی و همچنین سالنها مراکز زیبایی خواهد داشت.
به گزارش تاسیسات نیوز، قدرتالله محمدی در نشست خبری که با موضوع ششمین همایش و نمایشگاه بینالمللی آتشنشانی ایمنی شهری برگزار شد، گفت: موضوع ایمنی ساختمانها امر مهمی است که در همین راستا سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران اقدامات خوبی را در این زمینه و البته در حد توان و بضاعت خود آغاز کرد. در چند سال اخیر و پس از حادثه متروپل دیگر دستگاهها نیز به این موضوع ورود کردند و هماهنگی خوبی در این خصوص شکل گرفت.
وی با بیان اینکه تاکنون ۵۸ هزار ساختمان در تهران مورد ارزیابی ایمنی قرار گرفته و موارد ناایمنی در هرکدام از این ساختمانها احصا و به مالکان و متصدیان آنها اعلام شده است، گفت: یکی از اولویتهای ما مراکز درمانی است که در همین راستا هماهنگی خوبی هم با وزارت بهداشت داریم، در تهران حدود ۲۵۰۰ مرکز درمانی داریم که ۱۰۰۰ موزد آن هنوز برای ارزیابی ایمنی به ما مراجعه نکردهاند.
وی افزود: البته با تعامل خوبی که با وزارت بهداشت داریم، اگر این مراکز درمانی تائیدیه ایمنی را از آتشنشانی دریافت نکنند، دیگر پروانه و مجوز فعالیتشان تمدید نخواهد شد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد، بعد از مراکز درمانی موضوع ایمنی مراکز زیبایی هم جزو اولویتهای ماست و از این رو هشدار جدی میدهیم که این مراکز نیز باید موارد ایمنی را رعایت کنند. کا نیز در سالجاری به ایمنی این مراکز نظارت خواهیم کرد و حتما با موارد نا ایمنی برخورد خواهد شد.
محمدی همچنین نسبت به وضعیت ایمنی ساختمانهای دولتی هشدار داد و گفت: امسال، اولویت دیگر ما نظارت بر ساختمانهای متالق به وزارتخانهها و دستگاههای دولتی است. بعضی از این ساختمانها حتی پایان کار هم ندارند، درحالی که روزانه حدود ۱۰۰۰ نفر علاوه بر ارباب رجوع در آن مستقر هستند.
وی ادامه داد: در همین راستا ما به سراغ تک تک وزارتخانهها میرویم و اگر تخلفی داشته یا به هشدارها برای ایمنسازی توجه نکرده باشند، با آنان برخورد خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران همچنین در مورد حریق در انبارها نیز گفت:متاسفانه در تهران شاهد آن هستیم که بخشی از ساختمان ها به انبار تبدیل شده است. انبارهایی که اصلا جایشان در نباید در شهر باشد و حالا نه تنها این انبارها را در شهر داریم بلکه نا ایمن هم هستند و نتیجه آن همین شده که شاهد حریقهای بسیاری با موضوع انبار در شهر تهران هستیم.
محمدی در پاسخ به پرسشی در مورد وضعیت تجهیزات ایمنی در آتش نشانی نیز اظهارکرد: اجازه بدهید اینجا در جایگاه رئیس انجمن آتشنشانیهای کشور صحبت کنم. ما در کل کشور به خصوص شهرهای کوچکتر عقبماندگیهای شدید در حوزه تجهیزات آتشنشانی از تجهیزات اطفاء حریق گرفته تا لباس و … داریم و بودجهای که سالانه برای آتشنشانیها در نظر گرفته شده است، کفاف آن را نمیدهد.
وی درباره بازار گل محلاتی و ایمنی آن نیز گفت: پیشرفت ایمن سازی بازار گل محلاتی هم از صفر به ۶۰ درصد رسیده است.
محمدی همچنین با اشاره به فعالیت سامانه اعلام حریق در تهران گفت: این سامانه در آتشنشانی تهران راه اندازی شده اما اتصال به آن فعلا اختیاری است. نحوه کار آن هم اینطور است که اگر افراد منزل، محل کار و … را به این سامانه مجهز کنند و خدای نکرده حریقی در آن رخ دهد، ممکن است، آتشنشانان حتی زودتر از مالک از وقوع آن مطلع شده و در محل حاضر شوند. ما در همین جا از بخشهای مختلف و دستگاهها دعوت میکنیم که به این سامانه متصل شوند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در بخش دیگری از اظهارات خود به ششمین نمایشگاه و همایش بین المللی آتش نشانی و ایمنی شهری اشاره کرد و گفت: این همایش از ۱۱ تا ۱۳ تیرماه در هتل المپیک تهران با حضور حدود ۲۰ کشور برگزار خواهد شد. ما در این نمایشگاه توجه ویژهای به شرکتهای دانش بنیان داشتیم و در تلاشیم تا موارد مطرح شده در آن در محیطهای علمی و دانشگاهها نیز تدریس شود.
وی ادامه داد: تمام آتش نشانان کشور، جامعه مهندسین، سازندگان مسکن، مراکز تحقیقاتی، از میهمانان هستند و سخنرانان علمی با هفت نشست علمی و ۱۹ کارگاه در این سه روز تبادل تجربه و اطلاعات میکنند. مسؤولین کشور هم از سخنرانان این مراسم هستند. مدیریت در عملیات آتش نشانی، فرهنگ سازی ایمنی و پیشگیری از محورهای مهم ششمین نمایشگاه و همایش بین المللی آتش نشانی و ایمنی شهری است.
محمدی درباره بومی سازی تجهیزات و امکانات آتشنشانی نیز گفت: بدون شک استفاده از تجهیزات بومی و ساخت داخل در اولویت ماست و در صورت حمایت و پشتیبانی تا دو سال آینده صد درصد تجهیزات آتش نشانی و ایمنی شهری در داخل کشور تولید خواهد شد. در حال حاضر نیز ۶۰ هزار نفر در صنعت مربوط به ایمنی مشغول فعالیتاند.