نشست اعضای هیئتمدیره انجمن طراحان شهری ایران نظام مهندسی
اولین نشست مشترک کمیسیون تخصصی شهرسازی با اعضا محترم هیئتمدیره انجمن طراحان شهری ایران به دعوت سرکار خانم دکتر الهام امینی در محیط مجازی برگزار گردید.
به گزارش تاسیسات نیوز، در جلسه مذکور خانمها دکتر سهیلا صادقزاده، مهندس شکوفه بابایی، مهندس زیبا امامی، آقایان دکتر جهانشاه پاکزاد، دکتر علی غفاری، دکتر علی صفوی، مهندس فرجالله واحدی از انجمن طراحان شهری و خانم دکتر الهام امینی، آقایان دکتر محمد تقیزاده، دکتر سیروس رحیمزاده و مهندس محمدحسین زاهدیفر از کمیسیون تخصصی شهرسازی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران حضور داشتند. در ابتدای جلسه سرکار خانم دکتر الهام امینی، ضمن خوشآمد گویی، محورهای اصلی بحث جلسه را مشتمل بر بررسی راهکارهای حفظ و حمایت از حقوق صنفی طراحان شهری عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، فعالیت مشترک در خصوص برگزاری جلسات، همایشها، میزگردها و …، تعریف و تعیین صلاحیتهای جدید برای مهندسان شهرساز در حوزه طراحی شهری، نحوه تعامل و فعالیت مشترک برای ارتقای کیفیت منظر شهری استان تهران با تأکید بر بهکارگیری مهندسان شهرساز سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، تبیین نمودند.
ایشان اظهار داشتند در دوره نهم هیئتمدیره سازمان تلاش بر آن است تا میزان جایگاه، نقش قانونی و رسمی و اثرگذاری سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در اتاقهای فکر تصمیمسازی و تصمیمگیری حوزههای حاکمیتی، مدنی و حرفهای افزایش یافته و جلسه امروز قطعاً باب هماندیشی و تبادلنظر را باز و زین پس فعال و بهرهورانه به صیانت و ارتقای جایگاه مهندسان شهرساز با تکیه بر همکاریهای فیمابین پرداخته خواهد شد.
در ادامه جلسه، رئیس محترم انجمن طراحان شهری ایران، سرکار خانم دکتر سهیلا صادقزاده، تجدید و تثبیت عهد دوستی و مودت این دو نهاد را به فال نیک گرفته و ضمن تاکید بر تعامل سازنده و فزاینده دو نهاد در استقرار مدیریت کیفیت و بهرهوری نیروی انسانی متخصص شهرساز، بر لزوم فراهمآوری زیرساختهای امکان پیوند و استمرار این جلسات اشاره داشتند. ایشان آمادگی همکاری انجمن طراحان شهری با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران را اعلام و این همراهی و همکاری را موجب ارتقای جایگاه بهحق مهندسان شهرساز معرفی کردند.
جناب آقای دکتر جهانشاه پاکزاد، استاد فرهیخته طراحی شهری کشور به مسئله ایجاد شبکه، مشارکت فیمابین و استفاده از تجربیات و دانش همکاران اشاره و همچنین اهمیت ایجاد ظرفیتهای فکری، تجربی و غیره از سوی طرفین را مهم دانستند. ایشان ضمن حمایت از تلاش مستمر، مشترک و سازمانیافته سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، ضرورت استفاده از متخصصان جوان، کارآمد و متخصص شهرساز در ارتقای نقش کیفیت منظر شهری در ساختوسازهای شهری را از اولویتهای موردتوجه طرفین عنوان نمودند.
ریاست محترم کمیسیون تخصصی شهرسازی، جناب آقای دکتر تقیزاده، در ادامه بحث، هدف از برگزاری جلسه مشترک را صیانت و ارتقای جایگاه مهندسی شهرسازی معرفی کرد و افزایش توانمندی ساختاری، صنفی و تخصصی اعضای شهرساز را از برنامههای کمیسیون تخصصی شهرسازی دانستند. ایشان ضمن اعلام حمایت حرفهای و صنفی مهندسان شهرساز، نقشآفرینی ایشان در کمیتههای نما را از طریق ارتباط و تعامل سازنده، فعال و هدفمند با نهادهای حاکمیتی و غیرحاکمیتی و بسترسازی برای ضابطهمند کردن این موضوع از دستور کارهای کمیسیون تخصصی شهرسازی دانستند و اظهار امیدواری نمودند که در آینده نزدیک این مهم با همکاری انجمن طراحان شهری ایران تحقق یابد.
دکتر تقیزاده افزود همکاری مشترک در تدوین و پیادهسازی ضوابط نماهای ساختمانی شهر تهران، اسناد راهنمای طراحی نماهای ساختمانی استان تهران، ضوابط طراحی نما و بناهای شاخص، ضوابط نما سیمای بافت تاریخی و منظر فضای عمومی و … را از اهم برنامههای کمیسیون تخصصی شهرسازی میباشد.
وی اظهار امیدواری کرد، با ایجاد این انگارههای جدید، زین پس شاهد اغتشاشات و نابسامانی در سیما و منظر شهری استان نبوده و بتوان سازوکارهای مشترک بهمنظور نظارت بر کیفیت طراحی نما بهعنوان اصلیترین عناصر سازنده هویت شهرهای را رقم زد.
جناب آقای دکتر رحیمزاده، عضو کمیسیون تخصصی شهرسازی به نقش طراحی شهری در ارتقا کیفیت زندگی و کیفیت محیطزیست شهری اشاره و ایجاد رویکرد تعاملی حاضر را مؤثر در کیفیت و حالت وجودی کیفیت طراحی شهری استان دانست.
جناب آقای مهندس واحدی در ادامه به اهمیت جایگاه و تعریف رشته شهرسازی و شناخت شهرساز و فعالیت آن در سازمانها و کمیسیونها (کمیسیون ماده ۵، کمیسیون ماده ۱۰۰ و …) جهت رسیدگی به پروندهها و مسائل شهری پرداختند و به کمبود عضو شهرساز در پیشبرد اهداف کیفی (کیفیت نمای شهری) بهعنوان نمایندگان جامعه در مناطق شهری اشاره داشتند.
جناب آقای دکتر علی صفوی ضمن عرض تشکر و قدردانی از فعالیت کمیتههای نما، اشاره به اهمیت جایگاه شهرسازی و بهطور مشخص طراحان شهری در اجرا و تحققپذیری مباحث نما در کنار دیگر حرفهمندان در رشتههای عمران و معماری و … داشتند. ایشان نکات ارزشمندی را پیرو اهمیت و توجه به نظارت بر پروژههای مصوب و آنچه بعد از آن به اجرا درمیآید بر اساس شرح خدمات و اصول و ضوابط منظر شهری در شهرداریهای مربوطه مطرح نمودند؛ و در پایان ارائه چک لیستهای کاربردی به کمیتههای نما و هماهنگی آن با شهرداریهای مربوطه را جهت حفظ و ارتقای کیفیت طراحی شهری کارآمد و مؤثر دانستند.
در انتها جمعبندی جلسه توسط سرکار خانم دکتر الهام امینی به شرح زیر صورت پذیرفت:
۱٫ برگزاری جلسات منظم برای بسترسازی بهمنظور تبیین و ضابطهمند کردن جایگاه حرفهمندان متخصصان شهرساز (طراحان شهری) در کمیتههای نمای شهرداری تهران.
۲٫ پیادهسازی راهکارهای مناسب برای ارتباط و تعامل سازنده، فعال و هدفمند هر دو نهاد.
۳٫ بازنگری و اصلاح رویکردهای جاری، در ارتباط با جایگاه و نقش قانونی و رسمی هر دو نهاد در حوزههای تصمیمسازی و تصمیمگیری شهرسازی کشور.
۴٫ تلاش و تشویق برای حضور و مشارکت اعضاء شهرساز سازمان نظام مهندسی در ارائه خدمات مهندسی شهرسازی و نقشآفرینی مؤثر با مجامع و تشکلهای حرفهای ملی و بینالمللی.
۵٫ تعامل و همافزایی در تهیه و تدوین ضوابط نما برای شهرهای استان تهران.
۶٫ تعامل و همافزایی در تهیه و تدوین ضوابط و مقررات ارتقای کیفی سیما و منظر شهری با تاکید بر محلات دارای بافت فرسوده و ناکارآمد شهرهای استان تهران.
طرفین اظهار امیدواری کردند با انجام این تعاملات، حلقه گمشده بین فعالیت متخصصین در حوزه تخصصی شهرسازی و حوزههای تصمیمگیری هویدا و همفکری و مشارکت زمینه بهرهگیری مطلوب از توانمندیها و ظرفیت هر دو نهاد برای کیفیت بصری سیما و منظر شهری فراهم خواهد ساخت.