قاچاق مصالح ساختمانی ایران به بازار اروپا

تاسیسات نیوز – صدیقه بهزادپور: مسکن همواره بعنوان موتور اصلی چرخ اقتصاد کشور ذکر می شود و در این راستا مصالح ساختمانی نقش اساسی در پویایی صنعت ساختمان دارد، اما رکود صنعت ساختمان با وجود ظرفیتهای خوب تولید مصالح ساختمانی در کشور منجر به رویکردهایی چون قاچاق مصالح ساختمانی ایران به بازار اروپا با برچسب کشور ترکیه باعث شده است و از این رو مسئولان در اندیشه به کارگرفتن برنامه ریزی های مطلوب برای رونق صنعت ساختمان در کشور و یا یافتن راه نفوذ به بازارهای صادراتی کشورهایی مانند سوریه با توجه به ظرفیتهای خوب آن باشیم، هرچند به گفته کارشناسان این عرصه، رکود ساخت و ساز در سال اخیر مانع از افزایش قیمت مصالح ساختمانی شده است اما نظارت جدی به بازارهای صادراتی خواهد توانست نام مطلوب ایران را در این عرصه ماندگار و پایدار سازد.
اسماعیل کاظمی قهی رئیس اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی استان تهران در این باره گفت: ایران با وجود برخورداری از معادن و مواد کانی غیرفلزی از وضعیت خوبی در حوزه تولید مصالح ساختمانی به ویژه در بخش سیمان و گچ برخوردار است و از این رو علاوه بر رفع نیاز داخلی حضور مطلوبی در بازارهای خارج از کشور را نیز دارد البته قیمت مصالح ساختمانی نیز در ماه های اخیر به دلایل مختلف از جمله رکود در ساخت و ساز افزایش قیمت نداشته است .
او در باره صادرات مصالح ساختمانی ایران به بازارهای اروپا و … با عنوان کشورهای دیگر گفت: بدیهی است کیفیت خوب مصالح ایرانی متقاضی بسیاری برای این محصولات در سراسر دنیا ایجاد کرده است و از این رو گاهی اوقات از کانالهای غیررسمی محصولات ایران در بخش ساخت و ساز مانند آجر، گچ و .. به خارج از کشور صادر می شود و در این میان برخی موارد بدون ذکر برند ایرانی صورت می گیرد .
با قاچاق مصالح ساختمانی برخورد قاطع می شود
کاظمی افزود: میزان محصولات صادر شده قاچاق و بدون ذکر نام ایران به کشورهای دیگر از جمله اروپا آنقدر زیاد نیست البته همین میزان کم نیز در دستور کار مسئولان جهت بررسی بیشتر و اتخاذ سیاستهای مناسب برای جلوگیری از آن قرار گرفته است و امیدواریم که حضور محصولات ایرانی در بازارهای خارج از ایران با نام کشورمان برای ایران افتخارآفرینی کنند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان مصالح ساختمانی ادامه داد: رکود صنعت ساختمان طی مدت پاندمی کرونا دوران بحرانی در صنعت ساختمان ایجاد کرده بود هر چند هنوز تبعات منفی آن نیز باقی مانده است اما ما به قدری تولید داریم که نه تنها قادر به تامین نیاز داخلی هستیم بلکه قادر به صادرات خوبی به کشورهای هدف هستیم البته در این میان حتماً باید با مقوله قاچاق مصالح ساختمانی به شکل قاطع برخورد شود تا مانع از ایجاد اختلال در بازار و همچنین حفظ نام برندهای مشهور کشورمان در بازارهای اروپا و آسیا و …. شود.
صادرات مصالح ساختمانی به سوریه در دستور کار است
او در باره دلایل از دست دادن بازار کشورهایی نظیر سوریه و … گفت: صادرات مصالح ساختمانی از جمله سیاستهای موجود در کشور است که از سالیان طولانی در دستور کار مسئولان قرار دارد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد اما در باره صادرات لوازم ساختمانی و حضور بخش خصوصی در حوزه ساخت و ساز در کشور سوریه نیز در قالب صادرات مصالحی چون؛ سیمان، کلینکر، آجر و … حضور موثر در این بازار مذاکراتی صورت گرفته و در حال اجراست.
رئیس اتحادیه فروشندگن مصالح ساختمانی استان تهران بیان کرد: در حوزه مصالح ساختمانی تولیدکنندگان و تاجران بسیار خوبی داریم و البته در صورتی که برخی از موانع اداری در این عرصه حذف شود و واگذاری تسهیلات رونق بهتری یابد خواهیم توانست از قدرت های برتر دنیا در این عرصه باشیم، هر چند ساخت و ساز در سالهای اخیر کاهش یافته است که آن هم در ارتباط با کاهش قدرت خرید مردم و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد است.
کاظمی معتقد است: رکود واحدهای صنفی در حوزه مصالح ساختمانی قطعاً امری پسندیده نیست و تعطیلی این واحدهای تولیدی را به دنبال دارد و در این بین اگر ساخت و ساز رونق بگیرد و نهضت ملی مسکن نیز به سرعت بیشتری یابد خرید و فروش مصالح ساختمانی نیز رونق می یابد و خطراتی مانند تعطیلی و بیکاری در این صنعت از اقتصاد کشور دور می شود و بسیاری از صنایع دیگر که در ارتباط مستقیم با صنعت ساخت و ساز هستند بهبود می یابند و چرخ اقتصاد بهتر از پیش خواهد چرخید.
او بیان کرد: عمده مشکلات ما بحث انتقال انبارهای تخلیه‌ای، محموله‌های کالایی خودمان است. یک زمینی باید انتقال دهیم که چندین سال معطل مانده است. و مشکلات بعدی عرضه سیمان که خیلی از کارخانجات در بورس حضور پیدا نمی‌کنند به دلایل مختلف و این دوگانگی در عمل اتفاق می افتد و می‌تواند بدنه صنفی را متزلزل کند. و به دلیل گرانی قدرت خرید قشر متوسط پایین است و زمانی که مصالح ما خریداری نشود خودبه‌خود به یک توقف می‌رسد. به عبارتی الان تمایل به ساخت و ساز نیست چون قدرت خرید نیست، اگر این قدرت خرید تقویت بشود تولید ساخت و ساز خود به خود افزایش پیدا می‌کند چه بخش دولتی که دولت تعهد کرده که چندین واحد بسازد چه بخش خصوصی ترغیب و تشویق می‌شوند.
این کارشناس در حوزه مصالح ساختمانی ادامه داد: تسهیل برای صدورپروانه ساخت و ساز در کشور می تواند به بازار خرید و فروش مصالح ساختمانی کمک کند و در این میان سیمان نیز بعنوان بازار پرمخاطب بهبود یابد و البته فرصت خوبی نیز برای صادرات پیدا کند و البته در این بین حتماً باید به صورت جدی به بهبود وضعیت ناوگان حمل و نقل این مصالح در داخل و خارج از کشور اندیشید تا بتوان با بازاریابی بهتر در خارج از مرزهای کشور نیز حضور یافت.
کاظمی توضیح داد: تفکیک مصالح شاخه‌های زیادی دارد مانند سیمان، گچ، بلوک و سفال؛ به همه این‌ها مصالح ساختمانی می‌گویند و برخی از این مصالح متولی‌های خاص خودش را دارد. آن چیزی که از آن به عنوان مصالح ساختمانی یاد می‌شود در سال اخیر و سال گذشته در شاخه‌های مختلف قیمتش متفاوت بوده است. ابتدای سال گذشته سیمان قیمت در کارخانه‌اش با ارزش افزوده  ۲۳۷ هزارتومان هر تن بوده است و الان بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است، به تبع آن بقیه مصالحی که در آن سیمان استفاده می‌شود  هم افزایش قیمت داشته‌اند.  هزینه کارگری افزایش پیدا کرده است فکر نمی‌کنم بشود یک عدد رندی گفت مصالح ساختمانی هم شبیه بقیه کالاها افزایش قیمتش از پارسال به امسال  قابل توجه بوده است.
او افزود:  اگر دولت خواسته باشد چنین حرکت‌هایی بزنند و مصالح بخرند از کارخانه مبدأ یعنی تولیدی خرید می‌کنند در حوزه کاری ما بی تأثیر نیست وقتی ساخته شود و آنها بسازند خود به خود یک جابجایی صورت می‌گیرد. اقتصاد یعنی جابجایی، وقتی آن‌ها ۴ میلیون واحد مسکونی بسازند خودبه خود یک رونقی به بازار می‌دهند ولی تأمین مصالح حتماً از کارخانه تولیدی به لحاظ صرفه اقتصادی صورت می‌گیرد.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;