زنگ خطر به صدا درآمد
به گزارش تاسیسات نیوز، بالاخره بعد از مدت ها صدای زنگی به گوش رسید که چنان خوشایند نیست و نامش بحران است.
معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه فرونشست زمین در اثر برداشتهای بیرویه در کل کشور قابل مشاهده است، گفت: بسیاری از تالابها و رودخانهها خشک شده است.
علیرضا دائمی با تاکید بر کاهش منابع آب های زیرزمینی تجدیدشونده به ۸۸ میلیارد متر مکعب گفت: خشکسالی ها آب های زیرزمینی تجدیدشونده ایران را از ۱۲۴ به ۸۸ میلیارد مترمکعب کاهش داده است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به این موضوع که کشور با این حجم سفره های آب زیرزمینی در تنش آبی قرار دارد، برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: با توجه به کمبود های موجود در بحث آب بخش کشاورزی، کاهش زمینه اشتغال و کمبود آب شرب روستایی هم اکنون فقط در چند نقطه به ویژه تهران جمع شده که این روند بسیار خطرناک است.
دائمی میزان کل بارندگی ها را در سال آبی جاری ۱۴۱ میلی متر اعلام کرد و افزود: مقدار بارندگی ها در بلندمدت ۱۵ ساله ۲۱۹ میلی متر و در بلندمدت ۸ ساله ۲۰۴ میلی متر بوده و بارندگی های امسال نشان دهنده یک درصد کاهش نسبت به بلندمدت است.
وی فرونشست زمین را در همه جای کشور قابل مشاهده دانست و گفت: اکثر رودخانه ها و تالاب های کشور خشک شده و رودخانه های بزرگی مانند کارون که ۲۰۰ متر مکعب در ثانیه آب از آن می گذرد نیز با آلودگی مواجه شده است. برداشت غیرمجاز و افزایش هجوم در منابع آبی سبب در معرض تهدید قرار گرفتن پهنه سرزمین شده است.
معاون توسعه و برنامه ریزی وزارت نیرو با بیان اینکه بهره برداری درست از آب در اولویت برنامه های وزارت نیرو قرار دارد و سدسازی و توسعه تجهیزات اولویت آن نیست، اظهارداشت: سمت گیری برنامه های بهرهوری، اصلاح ساختار اقتصادی و افزایش تاب آوری منابع آبی اهداف کلان وزارت نیرو محسوب می شوند.
دائمی با اشاره به جدا نبودن اقتصاد مقاومتی از برنامه ششم توسعه افزود: ساماندهی طرح های مرزی، افزایش حفاظت و تعادل بخشی آب های زیرزمینی و توجه به ۶۵۰ طرح نیمه کاره وزارت نیرو در بخش آب از دیگر برنامه ریزی های تعیین شده در برنامه ششم توسعه است.
منبع: مهر
انتهای خبر