درگیری انبوه سازان و نظام مهندسی و تبعات منفی آن

برزگر، رئیس کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه ۷۰۰ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد که ۲۲ میلیون نفر در این بافت‌ها ساکن هستند گفت: سه دهه است که با سازمان نظام مهندس درگیر هستیم.
به گزارش تاسیسات نیوز، جمشید برزگر در بیستمین اجلاس سراسری انبوه‌سازان مسکن و ساختمان ایران با تاکید بر اینکه حدود ۷۰۰ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد که ۲۲ میلیون نفر در این بافت‌ها ساکن هستند گفت: دولت برای نوسازی بافت‌های فرسوده برنامه‌های مشخصی در قالب نهضت ملی مسکن در حال اجرایی کردن دارد که در این بخش نیز بخش خصوصی و انبوه سازان می‌توانند دولت را یاری کنند.

بخش خصوصی این ظرفیت را دارد که از توان آنها برای نوسازی بافت فرسوده استفاده شود. آمارها گویای این مطلب است که ۷۰۰ هزار هکتار بافت فرسوده داریم که ۲۲ میلیون نفر در این بافت‌ها ساکن هستند

او ادامه داد: بارها اعلام کرده ایم که انبوه سازان می توانند به کمک دولت در حوزه مسکن بشتابند و حتی با کمترین هزینه واحدهای مسکونی ملی را احداث کنند اما این را نیز باید تاکید کنیم که بخش خصوصی این ظرفیت را دارد که از توان آنها برای نوسازی بافت فرسوده استفاده شود. آمارها گویای این مطلب است که ۷۰۰ هزار هکتار بافت فرسوده داریم که ۲۲ میلیون نفر در این بافت‌ها ساکن هستند. پس ضرورت دارد که برای نوسازی بافت فرسوده باید اقدام عاجل کنیم.
برزگر یادآوری کرد: اگر بخواهیم در مورد مشکلات نهضت ملی مسکن صحبت کنیم باید اینطور گفت که در دو سال گذشته از توان بخش خصوصی چه به لحاظ عملکردی و چه به لحاظ مشاوره‌ای استفاده نشده است بنابراین موفقیت در این بخش زمانی می تواند حاصل شود که به فعالان حوزه ساخت و ساز مسکن و انبوه سازان اعتماد و آنها را بیشتر از امروز وارد این فعالیت ها کنیم.

۳۷ درصد از جمعیت شهری اجاره نشین هستند و از آنجا که پرداخت تسهیلات در بخش مسکن هیچ اثر تورمی در اقتصاد ندارد می توانیم اعلام کنیم که تا چه حد می توان با اعطای تسهیلات به بخش ساخت و تولید مسکن هم به بخش مسکن و هم به حل معضل اجاره نشینی کمک کرد

رئیس کانون سراسری انبوه سازان به موضوع اجاره نشینی در کشور اشاره و اینکه انبوه سازان و بخش خصوصی می توانند به این معضل کمک خوبی کنند خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۳۷ درصد از جمعیت شهری ایران اجاره نشین هستند و از آنجا که پرداخت تسهیلات در بخش مسکن هیچ اثر تورمی در اقتصاد ندارد می توانیم با قاطعیت اعلام کنیم که تا چه حد می توان با اعطای تسهیلات به بخش ساخت و تولید مسکن هم به بخش مسکن و هم به حل معضل اجاره نشینی کمک کرد.
وی گفت: یکی از مشکلات بخش مسکن عدم توجه به قوانین و مقررات است. به عنوان نمونه مصوبه هیئت وزیران سال ۱۳۷۵ برای انجمن‌های استانی انبوه‌سازی هنوز اجرا نشده است.

در دو سالی که از عمر دولت سیزدهم می گذرد دو جلسه با دو وزیر داشته‌ایم؛ جلساتی که بیش از ۳ ساعت طول کشید و در آن پیشنهادات ما به کارشناسان ارجاع شد این یعنی هیچ نتیجه‌ای از جلسات نمی‌توان گرفت

برزگر افزود: در دو سالی که از عمر دولت سیزدهم می گذرد دو جلسه با دو وزیر داشته‌ایم؛ جلساتی که بیش از ۳ ساعت طول کشید و در آن پیشنهادات ما به کارشناسان ارجاع شد این یعنی هیچ نتیجه‌ای از جلسات نمی‌توان گرفت. ما تنها زمانی موفق می‌شویم که به فعالان حوزه ساخت و ساز مسکن یعنی انبوه‌سازان اعتماد کنیم.

شعار تولید یک میلیون مسکن خوب و حساب‌ شده بود اما طی دو سال اخیر چندان در اجرای این طرح موفق نبوده‌ایم چرا که با انبوه‌سازان به عنوان بخش خصوصی به درستی مشورت نشد

رئیس کانون سراسری انبوه سازان ادامه داد: شعار تولید یک میلیون مسکن خوب و حساب‌ شده بود اما طی دو سال اخیر چندان در اجرای این طرح موفق نبوده‌ایم چرا که با انبوه‌سازان به عنوان بخش خصوصی به درستی مشورت نشد تا آنها تجربیات خود را در اختیار این طرح بگذارند.
وی تصریح کرد: پس باید تاکید کنم که تنها راه‌ حل اجرا و دستیابی به اهداف ریاست جمهوری برای ساخت یک میلیون مسکن توافق و امضای تفاهمنامه با انبوه‌سازان است. در این صورت شعارهای دولت سیزدهم در حوزه مسکن به سرانجام می‌رسد.

یکی از مشکلات انبوه‌سازان سازمان نظام مهندسی ساختمان است به طوریکه از دهه ۸۰ به این سو با سازمان نظام مهندس درگیر هستیم و تا الان نتوانسته‌ایم معضل این بخش را حل کنیم

برزگر با اشاره به اینکه برای ساخت هر متر مربع مسکن دو میلیون تومان عوارض پرداخت می‌شود ادامه داد: یکی از مشکلات انبوه‌سازان سازمان نظام مهندسی ساختمان است به طوریکه از دهه ۸۰ به این سو با سازمان نظام مهندس درگیر هستیم و تا الان نتوانسته‌ایم معضل این بخش را حل کنیم.
وی با اشاره به اینکه در دهه ۶۰، مسکن استیجاری مطرح و گام‌هایی برای خانه‌دار کردن اقشار کم‌درآمد برداشته شد گفت: در دهه ۷۰ نیز طرح اسکان ۷۷ مطرح شد و در دولت نهم و دهم به مسکن مهر و الان به مسکن ملی رسیدیم.
رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان افزود: در دولت یازدهم و دوازدهم که طرح اقدام ملی مسکن اجرا شد قرار شد سالانه یک میلیون واحد مسکونی احداث شود. پس حالا که به قانون جهش تولید و طرح نهضت ملی مسکن با ساخت سالانه یک میلیون مسکن رسیده‌ایم باید توجه داشته باشیم که توجه و حمایت از بخش خصوصی و انبوه سازان می تواند دولت را در جهت پیشبرد این برنامه کمک کند.

متولدین دهه ۴۰ به خاطر دارند ابتدای انقلاب زمین‌های ۲۰۰ و بعضا ۴۰۰ متری بدون کار کارشناسی به مردم واگذار شد. این واگذاری منجر به ایجاد شهرک‌های غیراستاندارد و غیرمقاوم با ساخت‌وساز سنتی شد

برزگر با بیان اینکه برای ساخت و ساز مسکن در ابتدا باید بدانیم با چه رویکردی می‌خواهیم مردم را صاحبخانه کنیم تاکید کرد: متولدین دهه ۴۰ به خاطر دارند ابتدای انقلاب زمین‌های ۲۰۰ و بعضا ۴۰۰ متری بدون کار کارشناسی به مردم واگذار شد. این واگذاری منجر به ایجاد شهرک‌های غیراستاندارد و غیرمقاوم با ساخت‌وساز سنتی شد. واحدهای ساخته شده در این زمین‌ها بعد از ۲۰ سال کلنگی شده و به ساختمان‌های بلندمرتبه تبدیل شدند.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;