حضور شرکتهای فعال صنعت آب ایرانی در ۲۰ کشور دنیا
به گزارش تاسیسات نیوز حمید چیت چیان در دهمین آئین آغاز به کار دهمین نمایشگاه بینالمللی آب و تأسیسات آب و فاضلاب، گفت: تفاهم نامه احداث یک نیروگاه برقآبی در ارمنستان نهایی شده و به زودی شرکتهای ایرانی در این کشور اقدام به احداث این نیروگاه خواهند کرد.
وی افزود: اگر گذشته صنعت آب را مرور و مقایسه کنیم، میبینیم که صنعت آب یک صنعت پر افتخار در کشور است، به طوری که در حال حاضر فعالان صنعت آب چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور افتخارات بزرگی و آثار خوبی از خود برجای گذاشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای ایرانی در 41 کشور جهان فعال هستند و حتی شرکتهای ایرانی در 20 کشور دنیا بازارهای صادراتی مناسبی کسب کردهاند.
وزیر نیرو ادامه داد: امروز دیگر تقریبا تمام نیاز کشور در صنعت آب توسط فعالان داخلی صنعت آب تأمین می شود و علاوه بر این تاکنون 41 کشور جهان از دستاورد کار و فعالیت و تلاش صنعتگران آب کشور ما بهره برده اند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در 20 کشور دنیا بازارهای فعال داریم که شرکت های ایرانی در این کشورها فعال هستند و به ساختن سدها، نیروگاههای برقآبی بزرگ، احداث تأسیسات آب و فاضلاب، تولید لوله ها در کشورهای دیگر که فناوری اش از ایران به آنجا رفته است، مشغول هستند تاکید کرد:اکنون بیش از یک میلیارد و 600 میلیون دلار پروژه فعال در کشور عراق داریم که از این رقم 1.2 میلیارد دلار مربوط به بخش آب است.
وی افزود: نیروگاههای بزرگی در تاجیکستان، در سریلانکا، در کنیا ساخته شده و یا در حال اجرا است و به زودی در کشور ارمنستان نیروگاهی احداث خواهیم کرد.
چیت چیان گفت: در لایه خروج از رکود که تصویب شده توجه خاصی به موضوع صادرات شده و من امیدوارم که در ماههای آینده و در سالهای آینده با بازار صادراتی خوبی مواجه باشیم به خصوص اینکه بسیاری از کشورها توانمندی های صنعت ایران را شناختند و راغب هستند از توانمندی های ایران بهره بگیرند.
وزیر نیرو گفت: ما بخش عمده ای از فعالیت های خودمان را در بخش عرضه انجام داده ایم اگرچه ادامه دارد اما اکنون وارد فاز مدیریت تقاضا شده ایم و این بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: در مدیریت تقاضا موضوع برقی کردن چاهها، کنتورهای هوشمند با تجهیزات هوشمند تحویل حجمی آب به مصرف کنندگان که تعداد کمی از شرکت ها می توانند این تجهیزات را فراهم کنند، تجهیزات اندازه گیری و سیستم های کنترل هوشمند در شبکه های آبیاری و زهکشی باید مورد توجه قرار بگیرد و شرکت ها باید خود را برای ورود به بازارهای جدید آماده کنند.
وی افزود: شهرنشینی در ایران رشد کرده و فاضلابی که تولید می شود اگر به همین صورت در منابع آب رها شود مشکلات جدی برای ما در منابع آب ایجاد خواهد کرد، از اینرو سامانه های تصفیه فاضلاب برای کشور بسیار حائز اهمیت است که می توان هم به صورت مستقل و متمرکز ایجاد شود و هم می تواند برای هر منطقه یا حتی هر ساختمان ایجاد شود.
*یک میلیارد مترمکعب انتقال آب از دریا به مناطق مرکزی ایران در حال مطالعه و اجرا
چیت چیان با اشاره به پروژه انتقال آب دریا به مناطق مرکزی ایران، گفت: بالغ بر یک میلیارد مترمکعب انتقال آب از دریا به مناطق مرکزی ایران و شیرین سازی آن در حال مطالعه یا اجراست که یک پروژه در این زمینه در حال اجرا و سه پروژه در مرحله مطالعه است.
وزیر نیرو تأکید کرد: در تمام نقاط کشور آزمایشگاه مرجع ایجاد خواهد شد که نشان می دهد ما در آستانه تحول در بخش آزمایشگاهی آب هستیم که نیاز است شرکت های مربوطه خودشان را با این مسئله هماهنگ کنند.
وی افزود: ما بیش از چندمیلیون هکتار باید شبکه های نوین آبیاری و زهکشی را در کشور توسعه دهیم که خوشبختانه در یکسال اخیر دولت مجوز ویژه ای را دریافت کرد تا 10 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای توسعه منابع آب اختصاص پیدا کند که در عرض 4 سال بنا است که این رقم هزینه شود.
وزیر نیرو گفت: در خوزستان 280 هزار هکتار فعالیت های توسعه شبکه های 3 و 4 در حال اجرا است که شبکه های یک و 2 اجرا نشده آنها نیز در حال اجرا است، همچنین برای آبیاری 41 هزار هکتار از اراضی سیستان برنامه ریزی شده است و اجرای آن آغاز شده است.
وی ادامه داد: شرکت های ایرانی نیازمند گسترش دادن به فعالیت های خودشان است و حتی ممکن است ظرفیت های داخلی پاسخگوی این حجم از نیاز نباشد و احتمال این وجود دارد که پیمانکاران خارجی هم بیایند و با مشارکت داخلی ها در پروژه های صنعت آب کشور فعالیت کنند.
چیت چیان تصریح کرد: در توسعه شبکه فاضلاب، ساخت تصفیه خانه های آب و فضالاب، تأسیسات نمک زدایی از آبهای دریا و همچنین مجتمع های آبرسانی روستایی و فاضلاب های روستایی طبق قانون وظایف دولت است اما بهترین راه برای انجام این وظایف، مشارکت دولت با بخش خصوصی است.
وی افزود: تا امروز حدود 100 قرارداد منعقد شده که مجموعا 3200 میلیارد تومان با مشارکت بخش خصوصی در این بخش ها آغاز شده و پکیج های سرمایه گذاری دیگری آغاز شده که ارزش آنها بیش از 7 هزار میلیارد تومان است.
وزیر نیرو از افزایش چندبرابری بودجه خرید تضمینی آب از بخش خصوصی در بودجه 94 خبر داد و گفت: در ازای خرید آب از بخش خصوصی و یا در ازای خدمات دفع فاضلابی که انجام داده اند باید به صورت تضمین شده هزینه آنها را تأمین کنیم برای همین ما ثقل هزینه های خود را در سال 94 به خرید تضمینی خدمات از بخش خصوصی منتقل کرده ایم.
پایان پیام /.