برترین توربین‌های بادی ساحلی سال ۲۰۱۶

به گزارش تاسیسات نیوز، در این مطلب با برترین توربین‌های بادی ساحلی سال ۲۰۱۶، با ظرفیت ۳ مگاوات و بیشترآشنا می‌شویم.

 

مدال طلا: Enercon E-141

 

مدل E-141 Ep4 با سیستم انتقال قدرت مستقیم و با ظرفیت ۴٫۲ مگاوات دارای رکورد طول قطر روتور با ۱۴۱ متر در مدل قابل نصب در خشکی می‌باشد و اولین توربین بادی کمپانی انرکُن در کلاس باد IEC IIIA به شمار می‌رود.

 

 

این دومین مدل از پلتفورم ماژولار ۴ مگاوات می‌باشد که برای طول عمر مفید ۳۰ سال طراحی شده است. اوایل امسال دو نمونه اولیه ساخته شده از مدل E-126 EP4 با ظرفیت ۴٫۲ مگاوات در کلاس باد IEC IIA نصب شده‌اند و در مجموع ۱۴۰ توربین برای بهره‌برداری در سال ۲۰۱۷ در نظر گرفته شده‌اند.

 

 

مدل نسل جدید پرچم دار این کمپانی یعنی E-141 با پره‌های ساخته شده از قطعات ظریف کامپوزیتی به جهت فرایند ساخت بهینه، حمل و نقل و نصب راحت‌تر بر پایه تکنولوژی به کار رفته در مدل E-115 تولید می‌گردند.

 

 

قسمت داخلی پره برای هر دو مدل EP4 دقیقاً شبیه هم است و با استفاده از فرآیند رپینگ (Wrapping Process) و اضافه شدن قسمت‌های کامل کننده ایرودینامیک پره تولید می‌گردد. قسمت خارجی پره نیز که از نو طراحی و ساخته شده است در محل نصب توربین به قسمت داخلی متصل می‌شود.

 

 

شرکت انرکُن توجه زیادی به جریان هوای بهینه اطراف ناسلِ خاص تخم مرغی شکل خود می‌کند و از بالچه به صورت استاندارد در انتهای پره‌های توربین استفاده کرده است. این شرکت اعتقاد دارد این پره‌ها در مقایسه با پره‌های هم اندازه عملکرد آیرودینامیک بهتری دارند.

 

 

 

ویژگی‌های بر گرفته شده از مدل‌های قبلی عبارتند از: نحوه انتقال قدرت، ساختار و تجهیزات خارجی ناسل و بخش‌های جدید نیز شامل ژنراتور سنکرون دو قطبی هوا خنک مجهز به محرک الکتریکی و یک واحد مجزای الکترو-مکانیکی برای قسمت پیچ کنترل (Pitch Control) می‌شوند.

 

 

ساخت برج ماژولار از استیل و بتن باعث کوچک‌تر شدن سطح اشغال شده روی زمین، امکان رسیدن ارتفاع هاب تا بلندی ۱۵۹ متری و همچنین کاهش هزینه ساخت، مونتاژ راحت‌تر و انعطاف پذیری بهتر شده است.

 

مدال نقره: Vestas V136-3.45 MW

 

 

آخرین مدل V136-3.45MW شرکت وستاس با ظرفیت ۳٫۶ مگاوات که اکنون برای کلاس استاندارد IEC IIB عرضه شده است، گمان می‌رود بتواند رقیب قدرتمندی برای بازار کلاس باد با سرعت پایین و متوسط تلقی شود.

 

 

این توربین با جعبه دنده گشتاور بالا، پره‌های روتور ۶۶٫۷ متری طراحی شده در خود کمپانی همچنین برج قطور ساخته شده از جنس استیل و با ارتفاع هاب تا ۱۶۶ متر متعلق به شرکت وستاس عرضه می‌شود.

 

 

پلتفرم ۳ مگاوات در سال ۲۰۱۰ در مدل V112-3.0MW معرفی شد. مجموعه انتقال قدرت غیر یکپارچه (non-integrated) این مدل در توربین‌های فراساحلی نیز استفاده می‌شود. پلتفرم بادوامِ جدید، دارای پنج اندازه روتور برای کلاس‌های باد مختلف است. در سال ۲۰۱۳ شرکت وستاس رده پلفرم را به ۳٫۳ مگاوات ارتقا داد و از ژنراتور القایی و یا آسنکرون (IG) به جای ژنراتور مگنت دائمی (PMG) استفاده کرد.




مدال برنز: GE 3.4-137

 

آخرین مدل توسعه داده شده پلتفرم ٣ مگاواتی برای بادهای با سرعت پایین از مدل 137-3.4 شرکت جی‌ای دارای مشخصات فنی قابل رقابت با سایر تولید کنندگان است که نتیجه‌ی بازنگری مداوم این محصول از سال ٢٠٠٣ می‌باشد.

 

 

اولین سری 2.X با مدل 2.5 MW 2.5-100 (از مدل اصلی 2.5 XL) تلفیق و به ژنراتور مگنت دائمی مجهز شده بود ولی با معرفی 2.85-103 در سال ٢٠١٣، شرکت جی‌ای در پلتفرم ٣ مگاوات دوباره به استفاده از ژنراتور تغذیه دوسویه (DFIG) روی آورد.

 

 

مجموعه انتقال قدرت غیر متداول این توربین از شفت اصلی کوچک‌تر و دو یاتاقان که مستقیماً به شاسی اصلی وصل هستند به همراه جعبه دنده غیر یکپارچه (non-integrated) تشکیل شده است.

 

 

از ویژگی‌های اعلام شده برای نوع انتقال قدرت بکار رفته که فقط گشتاور خالص روتور را به جعبه دنده انتقال می‌دهد (در این سیستم انتقال قدرت، نیروهای محوری جنبی ایجاد شده از روتور به کلی جذب شده و هیچ نیرویی در جهات دیگر به جعبه دنده منتقل نمی‌شود) می‌توان گفت که به ارزش عملکرد خوب این قسمت توربین شاید هنوز به اندازه کافی پی برده نشده است.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;