معاون امور اجتماعی و فرهنگی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه می توان در خصوص افزایش آگاهی مردم، از زمینه فضای مجازی استفاده کرد اما باید همزمان باور افراد نیز در این زمینه تغییر کند؛ گفت: فضای مجازی فضایی نامحدود است و هر کسی در راستای اهداف خود در آن گام بر میدارد؛ پس اگر کسی باور ایمنی نداشته باشد باز هم به سوی یادگیری ایمنی در این فضا نمیرود.
رسول هلالی، در خصوص زمینه استفاده از فضای مجازی برای افزایش آگاهی شهروندان در حوزه ایمنی اظهار کرد: فضای مجازی زمینه ای است که می توان از آن برای افزایش سطح فرهنگ ایمنی استفاده کرد و آموزشهای بسیاری را از این طریق به جمعیت منتقل کرد. اگر از این ظرفیت به درستی استفاده شود و آموزش های ایمنی از این طریق به درستی منتقل شود می توانیم شاهد یک پرش در افزایش فرهنگ ایمنی باشیم؛ اما این اتفاق الزاماتی دارد که یکی از مهمترین آنها وجود باور ایمنی است.
وی با تاکید بر لزوم وجود باور ایمنی در میان مردم اظهار کرد: مردم انگیزه و باورهایشان را از فضای مجازی برداشت می کنند. فضای مجازی فضایی نامحدود است و هر کسی در راستای اهداف خود در آن گام بر می دارد؛ پس اگر کسی باور ایمنی نداشته باشد باز هم به سوی یادگیری ایمنی در این فضا نمی رود.
وی ادامه داد: به همین جهت با وجود اینکه می توان در خصوص افزایش آگاهی مردم از زمینه فضای مجازی استفاده کرد، اما باید همزمان باور افراد نیز در این زمینه تغییر کند.
معاونت امور اجتماعی و فرهنگی آتش نشانی تهران گفت: متاسفانه ایمنی مظلوم واقع شده است و دلیل آن هم عدم وجود باور ایمنی است. هیچ کس نمی تواند بپذیرد که خطر برای هر کسی وجود دارد.
هلالی با اشاره به حوادث آسانسوری که پس از قطعی برق که طی مدت گذشته رخ داده گفت: زمانی که رخ دادن این حادثه افزایش پیدا کرد، جمعیت زیادی از جامعه آن را تجربه کردند و به اهمیت دانستن نکات ایمنی درباره آن پی بردند. از زمانی که باور ایمنی در خصوص اهمیت حادثه آسانسور پیش آمد، آموزش های مربوط به آن، راه خود را در فضای مجازی پیدا کرد. این مثال نشان می دهد که اگر باور نداشته باشیم که ممکن است حادثه برای ما نیز اتفاق بیفتد به دنبال آن نمیرویم و بر عکس اگر به باور ایمنی برسیم، در پی دانستن نکات ایمنی نیز خواهیم رفت.
وی ادامه داد: فرهنگسازی هم زمان نیاز دارد و هم نیاز دارد که برای آن هزینه شود. این در حالی است که ریل گذاری درست برای مبحث ایمنی بسیار ضروری است. باید برنامه ریزی بلند مدت و هزینه آن تامین شود. در حال حاضر اعتقاد و باور سازمان آتش نشانی بر این است که باید این ریل گذاری به درستی انجام شود و به آموزش شهروندی اهمیت ویژهای میدهیم.
وی ادامه داد: متاسفانه نتوانستیم با سازمان های دیگر همکاری خوبی در این زمینه داشته باشیم؛ چرا که اکثرا میخواهند نتیجه را سریع به دست بیاورند.
معاونت امور اجتماعی و فرهنگی آتش نشانی تهران اظهار کرد: باید یک موج سنگین در رابطه با فرهنگسازی در خصوص ایمنی اتفاق بیفتد تا همه درباره ایمنی صحبت کنند. پس از وقوع حادثه پلاسکو توجه ها به ایمنی بیشتر شد اما متاسفانه اتفاقی که پس از پلاسکو رخ داد هیجانی بود و پس از مدتی دوباره ایمنی اهمیت خود را از دست داد.
وی گفت: کرونا برای ما هم تهدید بود و هم فرصت چرا که باعث شد که متوجه شویم از فضای مجازی می توان به درستی استفاده کرد. بسترهایی را برای کلاس های مجازی و.. آماده کردیم که در حال تولید محتوا برای آن نیز هستیم.