انقلاب در صنعت ساختمان / آجرهایی که رشد میکنند
آجرهایی که رشد می کنند و مصالح ساختمانی که قابلیت تعمیر خود به خود دارند؛ ممکن است آینده صنعت ساختمان را دچار تحول اساسی کنند.
طوفان یک ساختمان اداری را در هم می کوبد، اما پس از مدتی، سقف تخریب شده آن شروع به رشد می کند. آیا این یک داستان علمی تخیلی است؟ نه دقیقا.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، زیست شناسان در تلاشند تا روش هایی برای رشد مصالح ساختمانی با استفاده از باکتری ها پیدا کنند و نوآوری های آنها می تواند روزی رابطه ما با ساختمان های محل کار و زندگی مان را به کلی تغییر دهد.
عملی شدن فکر تولید آجرهای رشد کننده و مصالح ساختمانی که به صورت خود به خود تعمیر می شوند آنقدر که فکر می کنید دور از دسترس نیست.
ویل سروبار، استادیار مهندسی معماری و علوم مواد در دانشگاه کلرادوی آمریکا، مدیریت آزمایشگاهی را بر عهده دارد که تا کنون در این مسیر گامهایی را برداشته است.
او و همکارانش در جدیدترین مقاله خود شرح دادند که چگونه از سینکوکوکوس، نوعی سیانوباکتری که در اقیانوس ها رشد می کند استفاده کردند تا مصالح ساختمانی زنده تولید کنند که وقتی چند تکه می شود خود به خود رشد می کنند و به حالت اولیه درمیآیند.
بیشتر بخوانید
سروبار می نویسد: ما به جای تولید یکباره یک آجر، رشد باکتری ها را به نحوی کنترل کردیم که آجرهای زیادی به طور هم زمان رشد کنند.
فکر استفاده از مواد زنده برای کسانی که به دنبال موادی هستند که تأثیر مخرب کمتری بر محیط زیست داشته باشند جذاب است. به عنوان مثال سیمان برای ساختن پرکاربردترین مصالح ساختمانی در جهان یعنی بتن استفاده می شود و صنعت تولید سیمان عامل تولید حدود ۸ درصد از انتشار دی اکسید کربن جهان در هر سال است. اما برعکس، آجرهای ساخته شده از مواد زنده به طور بالقوه می توانند کربن را کاهش دهند و به کاهش گرم شدن کره زمین کمک کنند.
برخی از اختراعات سروبار مثلا استفاده از باکتری ای کولای که باعث تولید بلورهای سنگ آهک می شود به نظر غیر کاربردی می رسد. اما اگر محققان بتوانند ثابت کنند که این مواد می توانند مقرون به صرفه باشند و به صورت عمده تولید شوند، ممکن است بتوانند جای خود را در صنعت ساختمان پیدا کنند.
سروبار می نویسد: محققان هنوز در آغاز راه استفاده بالقوه از مهندسی مواد زنده هستند.
منبع
سینا پرس