این بار در چیلرهای جذبی در ایران

 

نوعی از سیستم های تهویه مرکزی که در حال حاضر با عنوان چیلرهای جذبی در مجموعه های مسکونی استفاده می‌شود فناوری‌های پرمصرف از لحاظ انرژی هستند.


به گزارش تاسیسات نیوز، نوعی از سیستم های تهویه مرکزی که در حال حاضر با عنوان چیلرهای جذبی در مجموعه های مسکونی استفاده می‌شود فناوری‌های پرمصرف از لحاظ انرژی هستند که به دلیل بازدهی پایین و هزینه های بالای جانبی در ایران در حال خارج شدن از روند استفاده مستقیم در موتورخانه‌ها هستند. البته این تکنولوژی سالهاست که درکشورهای پیشرفته به دلیل مصرف بالای انرژی تنها توسط گرمای بازیافتی بهره برداری می شوند.

 

اقبالی، یکی از مجریان صنعت تهویه با بیان مطلب بالا افزود: در حال حاضر فناوری های جدید در تهویه مطبوع ایران در حال جایگزین شدن با فناوری انواع چیلرهای روغنی و جذبی هستند که از جمله جدیدترین این فناوری ها که حدود یک دهه است که در کشورهای توسعه یافته امتحان خود را پس داده، سیستم “توربوکر” است که ازنظر میزان بازدهی انرژی ، هزینه تعمیرات و آسان بودن روشهای بهره برداری در حال جایگزینی با سیستم های قدیمی و رایج فعلی تهویه و انواع چیلرهای موجود در بازار ایران است.

 

به نقل از ایسنا، وی گفت: امروزه اثبات شده است که از چیلرهای جذبی باید در تولید همزمان برق و انرژی یا پروژه های بازیافت حرارت استفاده شود و مضرات استفاده از چیلرهای جذبی دراستفاده از انرژی گاز به صورت مستقیم مسئله ای بدیهی و اثبات شده است که متاسفانه درایران هنوز به آن توجه نمی شود و این در حالی است که استفاده از چیلرهای جذبی زمانی که توسط سیستم بازیابی حرارت مورد استفاده قرار نمی گیرند به غیر از آنکه بازدهی پایینی دارند آلودگی زیست محیطی بالایی نیز ایجاد می کنند. این در حالی است که میزان مصرف انرژی این تجهیزات نیزمطابق اظهارات فروشندگان نیست و در وضعیت کنونی قیمت حاملهای انرژی معمولا تفاوت پرداختی اظهار شده توسط فروشنده و میزان پرداخت شده معمولا دو برابر است.

 

او در ادامه با تاکید بر ضرورت تحول در فناوری سیستم های تهویه گفت: فناوری هایی مانند چیلرهای توربوکر ضمن کاهش مصرف آب، هزینه های جانبی و آلودگی های محیطی بهترین گزینه جهت ارتقای سیستم های تهویه مرکزی در کشور است که معمولا مصرف انرژی را در سیستم های خوب تراکمی به نصف کاهش می دهند و نسبت به چیلرهای جذبی قابل مقایسه نیستند، زیرا چیلرهای جذبی سالهاست که در دنیا بدین گونه که در ایران استفاده می شوند استفاده نمی شود.

پایان پیام /.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;