رابطه ال نینو و باران های اخیر

به گزارش تاسیسات نیوز، بارش برف پس از مدت ها را خیلی ها به نشانه های ال نینیو ربط دادند در حالیکه به گفته سازمان هواشناسی پدیده ال‌نینو در کشور رخ نداده است.

 

ال‌نینو نابهنجاری های بزرگ آب و هوایی، موضوعی که از وزیر نیرو تا کارشناسان هواشناسی همه و همه از نگاه خود به آن پرداخته اند، برخی آن را رد کردند و برخی از قطعی برق به واسطه این پدیده سخن گفتند و برای آن نامه نگاری کردند که بشتابید که برودت سهمگین در راه است وخیلی ها امروز که بعد از مدتها برف آمده بارش آن را به نشانه های ال نینیو ربط داده اند.



براساس این گزارش حميد چيت‌چيان، وزير نيرو با اشاره به اينکه در سال جاري شاهد پديده ال‌نينو در سطح جهان خواهيم بود،اظهار داشت: از آنجایی که برخی از سازمان‌های هواشناسی پیش‌بینی کردند که پدیده النینو در اقیانوس آرام می‌تواند تاثیراتی را نیز در ایران داشته باشد و میزان بارش‌ها بیشتر و سیلاب نیز رخ دهد، لذا هشدارهایی را به شرکت‌ها و نیروگاه‌های وابسته به وزارت نیرو داده‌ایم.



وی ادامه داد: از شرکت‌ها و نیروگاه‌ها خواسته‌ایم که دقت بیشتری را برای ذخیره‌سازی سوخت در فصول سال داشته باشند به‌طوری که بتوانیم در صورت بروز سیلاب و افزایش برودت هوا میزان آسیب به مردم را کاهش دهیم.



اما اين اظهار نظر در حالي از سوي وزير نيرو صورت گرفت که رصد شرايط جوي کشور به عهده سازمان هواشناسي کشور است به طوری که اعلام اين هشدار از سوي وزير نيرو تبعاتي هم به دنبال داشت، که مي توان به هشدار سازمان مديريت بحران کشور و اعلام آماده باش به مراکز ذي ربط و همچنين رونق گرفتن کالاهاي گرمايشي اشاره کرد.



در این ارتباط پرویز کردوانی پدر علم کویرشناسی گفت: پدیده النینو زمانی است که که شدت سرما و بارش بیشتر باشد و این موضوع همزمان در پانویه اتفاق می‌افتد که در کشورهای جهانی به اسم بچه مسیح شناخته شده است.



وی تصریح کرد: این پدیده هرچند سال یکبار اتفاق می‌افتد به طوری در یک بخشی بارندگی شدید و بخشی از مناطق کمتر است سرمای حاکم در کشور بخاطر فشار قوی در سیبری است بنابراین هنوز علم به جایی نرسیده است که در خصوص بروز این پدیده اظهار نظر کنیم.




همچنین احمد وظيفه، مدير کل پيش‌بيني سازمان هواشناسي کشور، با گلايه از اظهار نظر غير کارشناسانه ديگر ارگان ها درباره رخداد النينو گفت: اين موضوع، يک بحث دانشگاهي و آکادميک است و اينکه آيا اين پديده بزرگ مقياس جهاني مي تواند بر اقليم ايران تاثير بگذارد يا نه، نظرات متفاوتي وجود دارد.



به گفته وي؛ چند مطالعه متفاوت در اين زمينه انجام شده است و نتايج يکي از اين مطالعات حاکي از آن است که پديده النينو براي منطقه ايران اثر مثبت بارشي خواهد داشت اما مطالعاتي هم وجود دارد که کاملا برعکس پديده النينو را بر آب و هواي ايران تاثير گذار نمي داند.



وي با اشاره به اينکه النينو و لانينا (که فاز منفي النينو) است، از نظر بارش و تغييرات جوي تاثير خاصي ندارد، اظهار کرد: در هريک از اين دو دوره ما در ايران شرايط خشکسالي و ترسالي داشته ايم و نبايد شرايط ترسالي و خشکسالي را به اين پديده مرتبط بدانيم.



وظيفه تاکيد کرد: مقياس هاي اندازه گيري اين مراکز منطقه اي است و نمي توان نتيجه استاني از آنها گرفت به طوری که هم‌اکنون این پدیده با 20هزار کیلیومتر با ایران فاصله دارد.



اما در همین رابطه علی حیدری قائم مقام معاونت فنی شرکت توسعه مدیریت منابع آب ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: بر اساس مدل‌های گردش جوی که در سطح دنیا و ایران وجود دارد تشخیص این پدیده بیشتر براساس آمار و مشاهدات است.



وی تصریح کرد: بزرگترین این پدیده در سال 76 تا 77 بوده که به طوری که در آن سال شاهد بارش‌های شدید و سیل آسا بودیم به طوری که در دنیا 35 میلیارد دلار خسارت و 25 هزار نفر کشته شده‌اند و همچنین در ایران بر اثر این بارش‌ها شاهد شکسته شدن سد کارون 3 و خسارت‌های بسیاری در بخش‌های مختلف شده‌ایم.



وی ادامه داد: امسال با توجه به بارش‌های سنگین که در نیمه اول سال وجود داشته می توان گفت که شاهد پدیده ال نینو در کشور هستیم به طوری که طوفان ایلام که خسارت‌های زیادی را برجای گذاشت ناشی از این پدیده است؛ همچنین در کشور مصر و ترکیه و فلسطین باعث بروز بارش‌های سنگین در این مناطق بوده‌ایم که این موضوع را به پدیده ال نینو نسبت داده‌اند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;