ماموریت مهم نظام مهندسی
به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، انتخابات هفتمین دوره هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در حالی 23 مهرماه برگزار شد که سطح مشارکت مهندسان عضو این سازمان با شماری بیش از 100 هزار نفر، بسیار اندک و در حدود 8 درصد گزارش شد.
گرچه هیچگاه استقبال مناسبی از جانب مهندسان عضو این سازمان در انتخابات دورههای گذشته نیز صورت نگرفته است، ولی کاهش رو به تزاید مشارکت نسبت به دوره ششم این انتخابات که سه سال پیش و با عضویت قریب به 70هزار مهندس در سازمان، حدود 14 درصد اعلام شده بود، قابلتوجه است.
علاوه بر پایین بودن مشارکت، قبل و بعد از برگزاری این انتخابات نیز مسائل مختلفی از جمله نقدها و اعتراضات متعدد برخی مهندسان نسبت به عملکرد سازمان و همچنین تصویب نشدن تراز مالی سال 93 سازمان با رای منفی 70درصد از 270 مهندس حاضر در مجمع (نوبت دوم) مورخ 29 مهرماه، بهوجود آمد که میتواند حاوی پیامی جدی به هیات مدیره منتخب تلقی شود؛ لزوم تلاش برای افزایش مقبولیت سازمان در بین اعضا. بدون شک علاوه بر تلاش برای افزایش مقبولیت در بین اعضا، هیات مدیره دوره هفتم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران باید تلاش کند تا روابط خود را با وزارت راهوشهرسازی و سایر سازمانهای همسو مانند شهرداری تهران و همچنین عموم مردم بهعنوان ذینفعان اصلی با بهبود ارائه خدمات مهندسی ارتقا بخشد، لیکن بهطور قطع مسیر بهبود ارتباط و ارائه خدمات در این دو حوزه، از افزایش مقبولیت در بین اعضا این سازمان میگذرد. چه سازمانی که از پشتوانه حمایتی اعضا خود برخوردار نیست، نه توان تعامل و چانهزنی با سایر نهادها را دارد و نه امکان ارائه خدمات بهینه به مشتریان خود را.
در بررسی علل و ریشههای پایین بودن مشارکت مهندسان در انتخابات سازمان نظام مهندسی ساختمان، عوامل متعددی از برخی کاستیهای قانونی مانند عدم اجرای ماده 29 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان درخصوص تدوین آییننامه نظام صنفی کارهای ساختمانی توسط وزارت راهوشهرسازی به منظور ایجاد بستر همکاری هر چه بیشتر سازمان با تشکلهای حرفهای و صنفی، تا سهم ناچیز درآمدی عموم مهندسان از ارائه خدمات با پروانه اشتغال به کار مهندسی در تامین سبد معیشتی ایشان، مطرح میشود، لیکن اساسیترین عامل این مهم را عدم ایفای نقش موثر حرفهای سازمان در عرصه مهندسی ساختمان بهدلیل عدم اجرای بسیاری از مواد قانونی در حوزه اختیارات و وظایف هیاتمدیره و همچنین انحراف در برخی از مواد اجرا شده و عملکرد نه چندان قوی در تمام ادوار گذشته باید دانست.
مواردی مانند عدم جلوگیری از مداخله اشخاص فاقد صلاحیت حرفهای در امور ساختوساز، عدم اجرای مناسب و حفظ شئون حرفهای و عدالت در ارجاع کار نظارت و عدم اجرای صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان.
با توجه به موارد مطرح شده لازم است تا هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران ضمن تلاش برای اجرای هرچه بیشتر مواد قانونی، شفافسازی فعالیتها و هزینههای سازمان و پرهیز از اختلافات درون سازمانی و جناحبندیهای مرسوم، تمام اهتمام خود را به جهت افزایش مقبولیت سازمان در بین اعضا کند.
مواردی که در انجام این مهم میتواند مد نظر قرار گیرد، توجه به مکانیزمهای قانونی جلب مشارکت اعضا در تصمیمسازیها و اجرای برنامههای سازمان است.
مکانیزمهایی مانند: استفاده هر چه بهتر از ظرفیت «گروههای تخصصی» هفتگانه در گسترش همکاریهای حرفهای وفق ماده 16 قانون نظام مهندسی، توجه هر چه بیشتر به کارکرد «کمیته نظام پیشنهادها» به منظور بهرهگیری از تجربهها و فعالیتهای حرفهای عموم جامعه مهندسی طبق ماده 80 آییننامه اجرایی، تشویق و حمایت از فعالیتهای ارزشمند مهندسی وفق بند 7 و ارتقای دانش فنی مهندسان از طریق ایجاد پایگاههای علمی، فنی و آموزشی طبق بند 3 از ماده 15 قانون، ایجاد تسهیلات لازم جهت کارآموزی اعضای فاقد پروانه اشتغال بر اساس بند 32 از ماده 73 آییننامه و همچنین ایجاد فرصتهای برابر برای همه اعضا در بهرهمندی از امکانات سازمان.
انتهای خبر