آنچه که باید درباره سیم کشی ساختمان بدانید
تاسیسات نیوز: سیم کشی ساختمان از مهم ترین مراحل در زمان ساخت، بازسازی و یا تعمیرات ساختمان است که باید بر اساس اصول و استانداردهای خاص انجام شود. سیمکشی به دو صورت روکار و توکار انجام می شود. برای سیم کشی برق ابتدا دستگاه های لازم و محل نصب تجهیزات الکترونیکی توسط سیم کش ساختمان مشخص شده و سپس سیم ها از محل های تعبیه شده عبور داده خواهند شد. در ادامه به معرفی اصول سیم کشی صفر تا صد وعوامل موثر بر قیمت سیم کشی ساختمان می پردازیم.
تماس متخصصین
پس از ثبت درخواست متخصصین جهت اطلاع دقیق از وضعیت ساختمان و همچنین اعلام محدوده قیمت سیم کشی تماس گرفته و توضیحات لازم را در اختیارتان قرار خواهند داد.
· اعزام متخصصین به محل
بیشتر بخوانید
پس از اعلام محدوده هزینه سیم کشی برق و همچنین توافقات ابتدایی متخصصین جهت بررسی حضوری به محل مراجعه نموده و تجهیزات مورد نیاز را لیست و اعلام خواهند نمود. همچنین در صورت نیاز به خرید تجهیزات توسط همیار، فاکتور به مشتریان تحویل داده خواهد شد.
اصول سیم کشی ساختمان که می بایست توسط سیم کش ماهر رعایت شود
بدون شک تنها افرادی لقب سیم کش ساختمان حرفه ای را می توانند یدک بکشند که آموزش های لازم را به صورت تخصصی گذرانده باشند. اما اگر دستی بر کار دارید و مایلید اشراف کاملی بر روند این خدمات داشته باشید چند مورد زیر از مهم ترین اصول هستند.
-
قبل از هر چیزی باید با نقشه سیمکشی آشنا باشید. در این نقشه ارتفاع قرارگیری پریزها و کلیدها از کف مشخص می شود البته بنا به موارد متعددی این استانداردها ممکن است تغییر کنند. سپس شیارزنی انجام شده و باید حتما از لوله های کاملا سالم pvc و خرطومی های نسوز استفاده شود.
-
به خاطر داشته باشید از زیاده روی و استفاده بیش از اندازه از قوطی ها جلوگیری کنید.
-
سیم کشی تلفن و برق نباید در یک لوله قرار بگیرند. زیرا اختلال ایجاد می کنند.
-
اندازه ها باید توسط لیزر و تراز مشخص شود تا ظاهر کار زیبا و مرتب باشد.
-
در محیط های مرطوب باید از تجهیزات ضد آب استفاده شود.
-
بر اساس روش جدید سیم کشی ساختمان باید از ارت استقاده شود. در مواردی که امکان اجرای این قانون وجود ندارند، حتما باید سیم ارت در حمام، دستشویی و آشپزخانه به کار برود.
-
هیچ گاه برای صرفه جویی در قیمت سیم کشی ساختمان نباید از سیم های غیراستاندارد که ناخالصی دارند و از مس خالص تشکیل نشده اند، استفاده شود.
-
حتما در حین کار باید از محافظ جان استفاده شود.
سیم کشی توکار ساختمان
در کنار دو روش روکار و توکار مورد دیگری که مطرح می شود، سیم کشی ساختمان از کف و از سقف است. اول اینکه سیم کشی خانه ویلایی اغلب از سقف انجام می شود. اما برای خانه هایی آپارتمانی لوله گذاری سیم از کف انجام می شود. البته که مهم ترین موضوع ایمنی کار است. همچنین در سیم کشی ساختمان از کف، چون متراژ کمتری سیم مورد نیاز است از نظر اقتصادی به صرفه تر است و موجب کاهش قیمت سیم کشی ساختمان می شود. سیم کشی توکار نسبت به سیم کشی روکار پیچیده تر بوده و به سه صورت زیر اجرا می شود.
-
سیم کشی ساختمان بدون جعبه تقسیم: در این روش فضای کافی برای تقسیم سیم های کلید و پریز در نظر گرفته می شود. در قسمت پشت قوطی کنده کاری می شود تا فضای مورد نیاز ایجاد شود.
-
سیم کشی ساختمان با استفاده از جعبه فیوز: در این روش تقسیم بندی محل های مختلف مانند اتاق خواب، پذیرایی و غیره در داخل جعبه فیوز انجام می شود. هزینه سیم کشی توکار در این روش بیشتر از سایر موارد است.
-
سیم کشی با جعبه تقسیم: در این روش تقسیم سیمها در قوطی های تقسیم که در ۳۰ سانتی متری از سقف هستند قرار داده می شوند.
مراحل سیم کشی ساختمان
مراحل سیمکشی بر اساس نحوه و نوع سیم کشی ساختمان هوشمند و ساده به طور کل شامل مراحل زیر می شود.
-
مشخص نمودن مسیر نقشه: در ابتدا مسیر را بر اساس نقشه سیمکشی مشخص می شود.
-
خط تراز: این مرحله قبل از کنده کاری انجام می شود و مقدمات نصب کلید و پریز بر اساس استانداردها با استفاده از لیزر و سایر تجهیزات محل دقیق نصب مشخص می شود.
-
کنده کاری: پس از مشخص شدن محل های دقیق، نوبت به کنده کاری دیوار برای قرار دادن قوطی برق می رسد. این کار با استفاده از دستگاه شیار زن و هیلتی انجام می شود.
-
قوطی و لوله گذاری: پس از کنده کاری، قوطی ها را در محل های کنده شده قرار داده و با گچ محکم می شوند.
-
سیم کشی: پس از لوله گذاری برق داخل لوله ها سیم را رد کرده و تمام سیم کشی تلفن، برق، سیستم اعلام حریق، آیفون و آنتن را از لوله های مجزا عبور داده خواهد شد.