۱۶۵ گیگاوات انرژی تجدیدپذیر در سال ۲۰۱۶
به گزارش تاسیسات نیوز، در سال ۲۰۱۶، انرژیهای تجدیدپذیر با کمک صفحات خورشیدی توانستند تقریبا دو سوم ظرفیت جدید برق مورد نیاز سال ۲۰۱۶ را از آن خود کنند. به بیانی، در این سال ۱۶۵ گیگاوات انرژی تجدیدپذیر جدید راهاندازی شد.
البته تجدیدپذیرها این رکورد را مدیون صفحات خورشیدی فراوانی هستند که در چین و دیگر نقاط دنیا توسعه یافتند و دلیل آن هم بیشتر کاهش هزینههای این نوع انرژی و فراهمسازی زمینه حمایتهای سیاسی از گسترش این صفحات بود.
سال گذشته، ظرفیت صفحات خورشیدی در تمام دنیا ۵۰ درصد افزایش یافت و به ۷۴ گیگاوات رسید، در حالی که چین نیمی از این رشد تولید را به خود اختصاص داد. برای اولین بار، اضافه شدن ظرفیت جدید به صفحات خورشیدی از هر سوخت دیگری به خصوص زغال سنگ بیشتر بود.
دلیل این امر هم را میتوان به کاهش قیمت مزایده این نوع انرژی اشاره کرد که به سه سنت در هر کیلووات ساعت رسید. این قیمتها در کشورهایی، چون هندوستان، امارات متحده عربی، مکزیک و شیلی مشاهده شد. قیمت مزایدههایی که برای موافقتنامههای خرید برق نیروگاههای بادی و خورشیدی اعلام شده بود قابل رقابت و یا حتی کمتر از هزینههای تولید نیروگاههای جدید گازی و زغال سنگی بود.
آژانس بینالمللی انرژی IEA میگوید که رشد تجدیدپذیرها تا سال ۲۰۲۲ با قوت ادامه خواهد داشت و انتظار میرود ظرفیت برق تجدیدپذیر به ۹۲۰ گیگاوات برسد و افزایشی ۴۳ درصدی را نشان دهد.
امسال پیشبینی تجدیدپذیرها ۱۲ درصد بیشتر از سال گذشته بود، که باز هم بیشتر به دلیل اصلاحاتی است که در برنامههای چین و هندوستان صورت گرفته است.
صفحات خورشیدی به دوران جدیدی وارد میشوند. در ۵ سال آینده، صفحات خورشیدی بالاترین میزان توسعه تجدیدپذیرها در دنیا را خواهند داشت، حتی بیشتر از انرژی بادی و خورشیدی. این یعنی نقطه تحول تجدیدپذیرها. دلیل این امر کاهش هزینههای تکنولوژیکی و پویایی بیسابقه چین در استفاده از صفحات خورشیدی است.
تحلیلگران IEA معتقدند که رشد ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر ۳۰ درصد دیگر افزایش یافته و تا ۲۰۲۲ به رهبری چین به ۱۱۵۰ گیگاوات میرسد.
از این رو احتمال دارد ظرفیت خورشیدی و بادی چین در آن زمان به دو برابر کل ظرفیت برق ژاپن در حال حاضر برسد.
انتهای خبر